Anasayfa
9 Nisan 2022, 23:21

Günahları Takıntı Haline Getirmek

Günahları Takıntı Haline Getirmek

Kayıtsız Üye
Cahildim ergenliğe girmiştim ama hastaydım aklım yerinde ama mantıksız gelen şeyleri yapıyorum bir takım alışkanlıklarım var.Çok isyan ettim sinirle Allah yok inanmıyorum görmüyor beni falan dedim.Bir de kafamda da çok kuruyorum neyse sonra namaza başlamak falan kendime geldim ama sürekli bu hatam aklıma geliyor.Takıyorum üzülüyorum bir de bilmeden yanlış bir şey söylemişim din hakkında bunları takıp takıp üzülüyorum.Kendimi hiçbir şeye layık hissetmiyorum.Sürekli dinden çıkmış gibi hissediyorum.Bu takıntılardan kurtulmak için ne yapabilirim.Şükretmek güzel bir hayat yaşamak iyi bir Müslüman olmak için çok mu geç çok ümitsiz ve mutsuzum.Lütfen yardımcı olun.

Okudunuz mu?  Muhtar bin Ebu Ubeyd es-Sakafi nasıl birisidir? Ehl-i sünnet'in ona bakışı nedir?

Yorum: Günahları Takıntı Haline Getirmek

misafir4
şeytan, insanın geçmişinde yapdıklarını getirir önüne koyar ve insanın bunlara takılıp kalmasını ve saplanmasını ister. bir yerde bir şeye takılıp saplanıp kalınıyorsa ve o şey insanı aşağı çekiyorsa ona itibar etmemek gerekir. yapılacak olan ise kendini üzmek suçlamak kırmak dökmek değildir bunların muhasebelerini yapıp şeytanın giriş kapılarını kapatmakdır. takıntıların kuruntuların bir anlamı yokdur önemli olan neler yapdığın neleri terkettiğindir. dolayısıyla namazına ve dünya ve ahiret hayatın için yapdığın hayır işlere bak.

Okudunuz mu?  Rızkın artması, bereketlenmesi için neler yapabiliriz?

şükretmek insanın üzerindeki nimetlerin farkında olmasıdır ve çok boyutlu olarak ele alınabilir ve herşeyin ilacıdır. mesela helallere şükreden, helallerden razı olan; haramlara tenezzül etmez. haline şükreden ne önüne gelen ardı arkası olmayan bir amaç gözetmeyen süslenmiş tekliflere tenezzül eder, ne de geçmişe takılır kalır. haline şükreder ve elindeki imkanları yerli yerinde amaçları ve menfaatleri yolunda kullanır. veya geçmişe takılıp kalmaz yanlışlıklarına tevbe eder haline şükreder geçer.

Okudunuz mu?  Cariye evli olsa bile ilişkiye girilebilmesi

Yorum: Günahları Takıntı Haline Getirmek

Kayıtsız Üye
Bu küfre düşmek için de geçerli mi ? Kendimi iyice küfre düşmüş gibi hissediyorum.Müslümanım elhamdulillah ama kafamın içi oldukça güzel bu konuda..Kendimi münafık ateist gibi gibi hissediyorum.Mahvoldum iyice

Bu kategoride yer alan Müslümanın Ecnebiden Faiz Alması Helal Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahları Takıntı Haline Getirmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.