Anasayfa
12 Temmuz 2021, 15:53

Müslümanın Ecnebiden Faiz Alması Helal Mi?

Müslümanın Ecnebiden Faiz Alması Helal Mi?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm.Hocam ben de her müslüman gibi faizin haram olduğunu biliyorum.Ve faiz yemek büyük günahlardan biridir.Benim internet üzerinden yatırım yapmayı düşündüğüm bir sistem var.Bu yatırım sistemin içinde faiz var.Yani mesela 1 dolar yatırırsam günde 2 dolar kesin olarak faiz verecekler.Normalde bu faizi almam büyük günah.Fakat internette bu konuyla ilgili şöyle bilgi buldum.Aktarıyorum: ‘Ecnebi ülkelerde, müslümanların, gayrimüslimlere ödünç verip, onlardan faiz almalarının caiz olduğu Mülteka’da yazılıdır. Mecmaül enhür ve Dürer’deki hadis-i şerifte, gayrimüslim ülkelerde, müslümanların kâfirlerden faiz almalarının caiz olduğu bildirilmiştir. Bundan başka zaruret dışında faiz her yerde her zaman haramdır. (Cevhere)
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in(sav)’ Bizimle, bize karşı savaş halinde olan halk (dar’ul-harp ahalisi) arasında faizli işlem olmaz. Bir dirhem verip onlardan bin dirhem alabiliriz, onlardan alırız ama vermeyiz[3]. diye böyle bir hadisi varmış.

Okudunuz mu?  Vefk ve Tılsım nedir? Gerçekliği var mıdır? Bunları yapmak günah mıdır?

Benim yatırım sistemini kuranlar yani bana yatırdığım para kadar faiz verecek olanlar ecnebi.Bu iş illegal değil.Bu iş bitcoin madenciliği,bitcoin ticareti ve forex yatırımı.Bitcoin yatırımı sayesinde büyük karlar elde edilebiliyor.Benim bu yatırımdan elde edeceğim kazanç garanti.Ecnebiler bana faizi kendi gönül rızalarıyla verecekler.Herhangi bir taraf mağdur olmayacak.Ben bu şekilde faiz alırsam yine de günaha girer miyim?Hocam bu konu benim için çok önemli.Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.Hayırlı günler…

Okudunuz mu?  Rüyaların aslı var mıdır? Rüyalarla ilgili hadisler var mıdır ve rüyalar bir gün gerçek olur mu

Yorum: Müslümanın Ecnebiden Faiz Alması Helal Mi?

misafir4
güzel kardeşim, kaba olarak bakdığın zaman; bitcoinin/kripto paranın; karşılığı yok, kaydı yok, vergisi yok, illgelatiye karışan/illegeliteyi karıştıran bir para sistemi, sahibi belli değil, ne olacağı belli değil, nakit değil ve bir sözleşmesi yok. ayrıca benim bildiğim diyanet bitcoinin helal olmadığı yönünde fetva vermişdi.

Okudunuz mu?  Salânın anlamı ve dindeki yeri nedir?

islamiyette gayrimüslimlerin dahi olsa, insanların kendi rızaları dahi olsa; insanların paraları batıl yollarla yenilemez. ancak darül harbde, gayrimüslimlerin kendi rızaları varsa, bunu uygun görenler olmuşdur. ancak türkiyede de hemen her bankayı veya finans kuruluşunu, küfürle veya ecnebilikle suçlamaya kalkıp, bunu meşru hale getirmeye çalışmak uygun olmayacakdır.

Okudunuz mu?  Bebek kusmuğu necismidir?

faiz, insanlığın başına beladır. açık bir şekilde paranın bir kimsenin cebinden alınıp, bir başkasının cebine konmasıdır. servet sahibi bir kimse las vegasda kumar oynarken, anadolunun bir köyünde toprağını işleyen elleri nasır tutmuş bir çiftçinin parasını; masada ortaya sürmesidir ve üretimin ve ekonominin düşmanıdır. kaldı ki 1 dolar yatırıp günde 2 dolar kesin alınacağı söylemleri açıkca dolandırıcılık görünmekde. müslüman azizdir, malı da azizdir, malına sahip çık. önüne konulan ne idüğü belli olmayan şeylere meze etme. bir tarafda hırs, bir tarafda cazib bir teklif olduğu vakit; Allah korusun mallar ziyan olabilecekdir.

Bu kategoride yer alan Seccade serili kalırsa şeytan namaz kılar hurafesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslümanın Ecnebiden Faiz Alması Helal Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.