Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:52
missa
Abone

Başkasının Borcunu ödemek Hakkında

Başkasının Borcunu ödemek Hakkında

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.
35 yaşında bayanım. Bekarım ve annemden başka bakmakla yükümlü olduğum kimsem yok.
Ticari hayatımın kötü gitmesinden ötürü maalesef bankaya borçlandım. Allah’a çok şükür ki, isyanım olmadı, hep Allah’a beni bu faiz günahı altından ezilmekten kurtar diyerek sığındım.

Okudunuz mu?  Camilerde namaz kılmak şirk midir?

Allah’a şükürler olsun ki işlerim düzeldi, bankaya kredi borcumu erken kapatma imkanım oldu bu vesile ile ödediğim faiz miktarı da epey düştü. Şuan borçsuzum çok şükür. Hep Allah’a önce kendi rızası için, sonrasında Rahmetli babamın Hayrı ve sevabı için çeşme yaptırma imkanı versin diye dua ettim (borçlu iken)
Fakat şimdi borcum yok, isteğimden duamdan vaz geçmiş değilim, ama evli ablam var eşi asgari ücretle çalışıyor hamdolsun tembel biri de değil, ama 3 de çocuk var evleri kira, maalesef onlarında bankaya kredi borcu var.

Okudunuz mu?  Kamet okumakla ilgili hadis-i şerifler

Ben çok istediğim çeşmeden vazgeçmiş değilim, ama kardeşimin durumu da ortada, ben kardeşimin borcunu ödesem bankaya, ama bu parayı kardeşimden almasam ki kendilerini toparlama sürecine girsinler, hani geri istememek / kendime borçlandırmamak üzere bankaya borçlarını sıfırlamak istiyorum Allah’ın izniyle, duasını çok ettiğim hacetimi ertelesem olur mu? Mantıken olur.

Okudunuz mu?  Sabah namazına kalkamıyorum saat kaçta kılabilirim

Fakat bir yanım Allah’a mahçup kalıyor, hem isteyip hem imkan bulunca ertelemiş olmaktan. Öte yandan da kardeşim bankaya borçlu iken ve 3 evladı varken benim çeşme yaptırmam öncelik olamaz diyorum insani olarak, evet çok istediğim bir şey, ama Allah kulunu bilir, belki Allah daha hoşnut olur kardeşimi borç altında ezilmekten kurtuluşuna vesile olmak diyorum.

Okudunuz mu?  Her namazda taze abdest almak israf mıdır?

Öncelikli olarak birikmiş paramın üzerine az daha biriktirip kardeşimin borcunu ödemek istiyorum. Daha sonra da Allah imkân verirse yeniden çeşme yaptırmak için birikim yapmak istiyorum. Kararım doğru mudur? Vicdanım ve değerlerim beni bu karara sevk ediyor.

Bu kategoride yer alan Uyurken Başıma Dokunan Yaratık başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başkasının Borcunu ödemek Hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.