Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:30
sizden95
Abone

Çocukken Yaptığım Kötülükler

Çocukken Yaptığım Kötülükler

Ahmet12345
Selamunaleyküm. Ben 23 yaşındayım. Bundan 8 ila 10 yıl kadar önce, hiç yapmamış olmam gereken, kul hakkına giren ve kanun karşısında suç olan şeyler yaptım, birden fazla defa ve birden fazla kişiye karşı. Ne olur sormayın kınamayın. Üstünden zaman geçti detayları hatırlayamıyorum fakat en fazla 15 yaşında olduğumu sanıyorum.
Ne zaman aklıma gelse veya bununla ilgili bir tv haberi vs görsem yüzüm kızarır nefesim daralır. İnanın bunları buraya yazmak çok zor. Bunun ne kadar kötü bir şey olduğunu anladığımda ise tövbe ettim ve çok şükür ki bir daha böyle bir kötülük yapmadım.
Lakin bunu sık sık düşünür oldum ve bunun artık vesveseye dönüştüğünü hissediyorum.
Sürekli bu yaptıklarımı hatırlıyor, kendime kızıyor ve kötülük ettiğim insanları nasıl üzdüğümü, bunun onların psikolojilerini nasıl etkiledigini ve günün birinde -bu dünyada- benden şikayetçi olacaklarını, ailemin bana sırt çevireceğini hayatımın altüst olacağını düşünüyorum.
Tövbe ediyor, Allah’a sığınıyorum. Helallik istemeye, birincisi yüzüm yok. İkincisi helallik istemek fitneye sebep olabilir (belki onlar bunu unuttu ya da Allah’a havale etti), bu konuyu açmak istemiyorum. Ayrıca onlardan oldukca uzakta yaşıyorum. Kendimi biliyorum, şimdi olsa o günahı işlemektense (haşa) kendi canıma kıyarım. Yaşadığım acı ve pişmanlığın günahımın bedeli olduğuna, bunun Allahtan geldiğine inanıyorum.Fakat günahımın ortaya çıkmasından korkuyor (ortaya çıkarsa gerçekten hayatım alt üst olacaktır) ve bunun bencillik olduğunu düşünüp Allah’ın gücüne gitmesinden de korkuyorum. Ne olur yardım edin, akıl verin, dua edin. Rabbim hiçbirimizi utanacak hale düşürmesin inşAllah.

Okudunuz mu?  Annem babam ayrı yatıyolar ne yapacağımı bilmiyorum

Yorum: Çocukken Yaptığım Kötülükler

misafir4
şeytan insana önünden arkasından sağından ve solundan yaklaşacağını söylemiştir. insanın da arkasında geçmişi vardır. geçmişde yaşananlara takılıp kalmak şeytandandır ancak insan tabiki dersler çıkarmalı, yanlışlıklarını düzeltmeli ve şeytanın giriş kapılarını kapatmalıdır. yani takılıp saplanıp kalmanıza veya işin içinden çıkamamanıza gerek yokdur ancak verdiğiniz zararlar varsa karşılayabilirsiniz, fitneye sebeb olabilecek durumları da Allah a bırakınsınız. nasuh bir tevbe edip, başkalarının ayıplarını ve kusurlarını da aramaz araştırmazsak; bizim ayıplarımız ve kusurlarımız da örtülecekdir inşaAllah.

Bu kategoride yer alan Dinimi nasıl öğrenirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocukken Yaptığım Kötülükler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.