Anasayfa
11 Temmuz 2023, 12:54
sizden2
Abone

Sevgili Olmak Haramsa Nasıl Evleneceğim?

Sevgili Olmak Haramsa Nasıl Evleneceğim?

Ali_Alioglu
Selamün Aleyküm. Kafamı kurcalayan bir soru bu ve cevabını bulamadım.

Ailem bana sevgili bulmam konusunda baskı uyguluyor ve ben bir şey demiyorum. Ancak ne yapacağım konusunda en ufak bir fikrim yok. Daha evlenme çağında olduğumu sanmıyorum çünkü hala üniversiteye gidiyorum.

Okudunuz mu?  İnternetten maç izlemek kul hakkı mı ?

Yardımcı olursanız sevinirim.


Yorum: Sevgili Olmak Haramsa Nasıl Evleneceğim?

misafir4
güzel kardeşim yeryüzündeki tek sağlıklı ilişki evlilikdir. bu ilişki meselelerinin de tek cevabı vardır, o da "evet" veya "hayır" olan, -bu kimseyle evlenecek misin evlenmeyecek misin sorusunun, basit ve açık olan tek kelimelik cevabıdır. evliliğe giden yollarda açık ve somut adımlarla atılır. bunun dışındaki şeyler kirlenmekden ve kirletmekden, üzmekden ve üzülmekden, oyalamak ve oyalanmakdan ibarettir. gençlere düşen de şahsiyetlerini inşa etmeleri, sorumluluklarını üstlenmeleri, ne istediklerini bilmeleri ve artık biraz da olduğu kadar istedikleri birini almalarıdır. o zamana kadar da kendilerini donatmaları ve sabretmeleridir. insanlar bazen zararsız olabilirler, bazen kendilerince iyi birisi olabilirler ama esasına baktığın zaman, bizim bir varlığımız vardır. insana düşende varlığına varoluşuna uygun işler yapmakdır. bizler yaratıldık, başıboş bırakılmadık ve tekrar Rabbimize döndürüleceğiz. insan yaratıldığını, kul olduğunu, acziyetini de bilir. başıboş bırakıldığını da beklemiyordur herhalde. tekrar Rabbimize döndürülecek olmamızın da şaşılacak bir tarafı olmasa gerek. dediğim gibi insan zararsız veya kendince iyi birisi olsa bile yaradılış maksadına uygun hareket etmediği zaman, anlamsız rastgele başıboş ve bereketsiz bir ömür geçiriyor. kendine, dünya hayatına, kıyamet gününe ve ahiretine yatırım yap. şahsiyetini inşa etmediğin veya sorumluluğunu üstlenmediğin zaman, böyle geçen süre de problemlerini çözmeyecek, aksine vaktinin boşa geçmiş olmasından başka bir şeye yaramayacakdır. evliliğe giden yolların açık ve somut adımlarla atıldığını söylediğim gibi, aklını başına alıp, sorumluluklarını üstlenip, ne istediğini bildiğin vakit; uygun kimseyi kurdun kuzuyu kapdığı gibi kapıverirsin. yoksa hayalle, ıbıkla gıbıkla, mutluluk balonuna binip mutluluk diyarlarında gezmekle olmuyo o işler. ahiretini ve dünyanı aydınlatacak bir hayatı inşa edeceğin yol arkadaşını seçmek ve bu minval üzere bir hayat sürmek, ayık olmak azimli olmak gerekiyor.

Bu kategoride yer alan Babamı sevmiyorum. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgili Olmak Haramsa Nasıl Evleneceğim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.