Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:32
dinisorular
Yönetici

Namazda şifa Var Mı?

Namazda şifa Var Mı?

Kendinibulanadam
Hadis-i Şerifte Buyuruldu ki:

Hazreti Ebu Hureyre RadıyAllahu Anh anlatıyor: "(Bir keresinde) Resûlullah Aleyhissalâtu vesselâm erken namaza kalktı. Ben de erken kalktım ve biraz namaz kıldıktan sonra oturdum. "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm bana dönüp baktı ve (Farsça): "Karnın mı ağrıyor?" buyurdu. Ben: "Evet! Ey Allah’ın Resûlü!" dedim. "Öyleyse kalk! Namaz kıl! Çünkü namazda şifa var!" buyurdular."

Okudunuz mu?  Söz vermek ve Yemin etmek

Kaynak : İbnu Mace Sünen (3458) – Hds :(7030)

( Sen de oku : bit.ly/Hadisiserif )

Namaz hasta ikende kılınmalıdır. Çünkü hastaya şifa olarak olumlu tesirleri görülür. Her hastalığa şifa verebilir huşu içinde kılınırsa. Ayakta kılınamazsa oturarak, oturarak kılınamazsa yattığı yerden ima ile bile olsa kılınması fayda verir.

Okudunuz mu?  Gelen sıvıdan nasıl emin olabilirim?

Yorum: Namazda şifa Var Mı?

gimsangoksel
Çok güzel bir soru olmuş "namaz şifa var mı" ben bunu bizzat duyduğum bir olayı anlatarak arz etmek isterim. Oldukça eski bir hikaye. Şu an yaşıyor mu onu da bilemiyorum. Sanırım o dönem 70 yaşlarında bir esnaf amca. Kalbinden ciddi bir damar ameliyatı olacak bu karar alınmış. Dr.u ona ameliyatı ve sürecini anlatmaya başlamış. Daha sonra amca dr.na sormuş ben uyandığımda yoğun bakımda iken aklım başında mı olacak? Dr. evet, kendinizde olacaksınız ama hareket etme şansınız bir iki gün kısıtlı veya olmayacak. Amca, tamam onu anladım demiş ama aklım yerinde olacak ben onu öğrenmek istedim sadece. Neyse ameliyat bitmiş uyanmış, Dr.u yanına gelmiş sormuş vs. sonra da amca Dr.a demiş ki senden ricam var, bana yıkanmış temiz bir tuğla getirimisin buraya, Dr. şaşırmış, ne yapacaksınız bununla deyince, amca demiş ki ayağa kalkamıyorum teyemmüm ile abdest alacağım namazımı kılacağım, Dr. daha da şakın amcacım demiş şu an hareket etmen imkansız sana da zarar verir ayağa kalkamazsın, amca demiş ki ayağa kalkmayacağım yattığım yerden kılacağım, Dr. sonra kılsan ödesen olmaz mı deyince amcamız ya ölüverirsem. Bu olayı Dr.lar odasına taşıyan Dr. arkadaşlarına bu insanın inancı adına nasıl bir hayat anlayışı içinde olduğunu anlatmış. Namaz bedenin yatıp kalktığı bir aktive değil elbette, namaz kulun talep adına kendini arz ettiği en değerli olana bir iletişim meselesi yani düşünün şifa nedir, şifa sağlığa kavuşmaktır ama bedenin sağlığı ona enerjisini veren ruhun ışıklanmasıdır. Ruh iyiyse beden buna cevap verir. Ama apandisti patlamış birisi ancak şifa için hekime gitmelidir, orada Hak CC şifayı aramayı söylemiştir.

Okudunuz mu?  Başkasının bahçesindeki çürümeye terkedilmiş yada artakalmış fındığı toplamak haram mı ?

Yorum: Namazda şifa Var Mı?

Kendinibulanadam
Namaz kılındığı halde devam eden rahatsızlıklar için mutlaka bir hekimden yardım alınmalıdır. Namaz şifaya yardım edecektir.

Bu kategoride yer alan Çok büyük çıkmazdayım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda şifa Var Mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.