Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:26
dualar
Yönetici

Cibril (a.s.)’ın MUSA (a.s.)’a öğrettiğ-i dua..

Cibril (a.s.)’ın MUSA (a.s.)’a öğrettiğ-i dua..

karia
Cibril ( a.s ) ‘ın MUSA (a.s.) ‘a öğrettiği dua.

Allahümme lekel hamdü ve ileykel müşteke ve entel müsteğas velahavle vela kuvvete illa billâh. İşte Musa (a.s) bu dualarla birlikte asasını denize vurdu, deniz yarıldı.

Okudunuz mu?  Yemek Duası

Allah’ın Resulü şöyle buyuruyor; darda kalmış, zorda kalmış, sıkıntıda kalmış, düşman tasallutunda kalmış, her kim de bu duayı okur ise Rabbim onu o sıkıntısından kurtarır. Bu hadis-i şerifi rivayet eden Hz. Abdullah diyor ki: Allah’ın Resulünden bunu duyduğum günden itibaren hiç terk etmedim. Hz. Abdullah’tan bunu öğrenen Ebu Vail- diyor ki; Abdullah’ tan bunu duyduğum andan itibaren hiç terk etmedim. Ebu Vail den duyan Ağmeş, o da diyor ki; Ebu Vail’ den duyduğum günden itibaren bu duayı hiç terk etmedim.

Okudunuz mu?  Uyku Tutmayan Kımsenin Okuyacağı Dua

Yanıt: Cibril (a.s.)’ın MUSA (a.s.)’a öğrettiğ-i dua..

İslam
CİBRİL (AS) ‘IN HZ MUSA (AS) ‘A ÖĞRETTİĞİ DUA

Allah’ın Resulü anlatıyor: "Cibril-i Emin geldi Ey Allah’ın Resulü! Sana öyle kelimeler öğreteceğim ki Musa (as) elinde asası, firavun ordusuyla birlikte yaklaşmış, müminlerden bir kısmı telaşa düşmüş: "Ya Musa işte geldi, yetişti firavun Biz, deniz ile düşman arasında kaldık” Allah’ın Peygamberi Musa (as) çok sakin, vakur: "Allah bizimle beraber, telaş etmeyin Mutlaka bir yol gösterecek” Cibril-i Emin Musa (as)’ a geldi Musa (as)’dan şu cümleleri söyleyerek asasını denize vurmasını istedi O duayı Musa (as) denize vurunca toz toprak olan denizin ortasında yol açıldı Bunu sana öğreteyim mi? Musa (as) asasını denize vururken okuduğu duayı sana öğreteyim mi ya Muhammed? Allah’ın Resulü buyuruyor ki: "Anam babam feda olsun! Öğret ey Cibril " Biz de şimdi Allah’ın Resulü’ Anam, babam, canım feda olsun Ya ResulAllah! Sen de bize öğret Allah’ın Resul’ ü Cebrail (as) dan şu duayı öğrendi ve ümmeti Muhammed’e öğretti :

Okudunuz mu?  HasbinAllah ve nimel vekil arapça yazılışı

"Allahümme lekel hamdü ve ileykel müşteke ve entel müsteğas velahavle vela kuvvete illa billâh”

İşte Musa (as) bu dualarla birlikte asasını denize vurdu, deniz yarıldı


cibril duası, özel cibril duası

Bu kategoride yer alan Yalnızlık duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cibril (a.s.)’ın MUSA (a.s.)’a öğrettiğ-i dua.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.