Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:43
Sohbet
Yönetici

Ayet Hadis yazılı Takvim Yapraklarını ne yapmalıyız?

Ayet Hadis yazılı Takvim Yapraklarını ne yapmalıyız?

kalbin zümrüt tepesi
Ayet, hadis yazılı takvimler
Eski takvim yapraklarını ne yapmalıyız?

1- üzerinde ayet ve hadis meali bulunan takvim yapraklarını çöpe atmak mekruhtur. Ancak takvim yaprakları küçük parçalar şeklinde yırtarak çöpe atılabilr.

2- Okunamayacak derecede yıpranmış Kur’ân-ı Kerîm’lerle, âyet yazılı sayfaları hürmetli şekilde temiz şeylere sarıp ayak altına gelmeyen boş toprağa gömmelidir. Kur’ân sayfalarını ateşe atıp yakmayı fukaha pek münasip görmemektedir.

Okudunuz mu?  Baş örtülü Bayanlar

Kur’ân dışındaki dinî kitapları, tefsir, hadîs gibi eserleri ise yakmakta mahzur yoktur. Hürmetsizliğe mâruz kalmamaları için boş bir yere gömmekte zorluk varsa ateşte yakmakta beis görülmemiştir. Kur’ân yazılı kâğıtlar, yahut tefsir, hadîs, fıkıh gibi dinî mânâların işlendiği yazıları kese kâğıdı yapmak, hürmetsizliğe mâruz şekilde kullanmak mekruhtur. Bunlar hürmete uygun yerlerde istimal edilmeli, aksi halde yakılıp hürmetsizlikten kurtarılmalıdır. Kur’ân-ı Kerîm’i okunamayacak derecede küçük yazılarla yazmak mekruhtur.

Okudunuz mu?  Kürtçe İslamın Şartları

Zira Kur’ân’dan kasıt okunmaktır. Okunmayan Kur’an, sadece levha olarak asılır, mânevî değeri bakımından muhafaza edilmiş olunur. Yâni Kur’ân’ın asıl hedefi okunup amel edilmekken sadece cüz’i bir cihetiyle iktifa edilmiş olunur. Kur’ân’ı böyle külliyetten cüz’iyete indirmek ise mekruh sayılır. Kütüphanelerde Kur’ân’ın yeri en üst kattır.

Okudunuz mu?  Tüylerim diken diken oluyor (Lütfen Bakın)

Altında hadîs, onun altında ya da yanında fıkıh kitapları bulunurlar. Bunlar göğüs hizasından aşağı yerlere terkedilmezler. Zira aşağılara koymakta hürmetsizlik vardır. Kur’ân-ı Kerîm’i yedi bohça içine sarıp sarmalayarak saklamak da mekruhtur. Zira Kur’ân’ın hedefi, okunmak, mânâsıyla amel edilmektir. Böylesine okunması zorlaştırılan Kur’ân, bulunduğu evde gariptir. Onu garib bırakan da, sarıp sarmalayarak okunmaz hale terkedendir.

Okudunuz mu?  Dört Şeyi Dört Yere Bırakın.

Cevap: Ayet Hadis yazılı Takvim Yapraklarını ne yapmalıyız?

kalbin zümrüt tepesi
Rabbim Sizden de razı olsun


Yanıt: Ayet Hadis yazılı Takvim Yapraklarını ne yapmalıyız?

ardanınannesi
Allah razı olsun,
1- üzerinde ayet ve hadis meali bulunan takvim yapraklarını çöpe atmak mekruhtur. Ancak takvim yaprakları küçük parçalar şeklinde yırtarak çöpe atılabilr

Okudunuz mu?  Bozduğumuz yeminin borcunu nasıl ödeyeceğiz?

annem bize suyun altına tutmadan atmayın derdi.


Soru: Ayet Hadis yazılı Takvim Yapraklarını ne yapmalıyız?

Medine
Allah razı olsun

< annem bize suyun altına tutmadan atmayın derdi. >
niye ki? :S


ardanınannesi
bilmiyorum aslında hiç araştırmamıştım. belkide okuncak şekilde atılmasın diyedir.

Okudunuz mu?  Borc (bir hikaye)

cism-i melek
çok faydalı bir konu açmışsın,Allah razı olsun…


kalbin zümrüt tepesi
Alıntı:annem bize suyun altına tutmadan atmayın derdi.niye ki? :S

Zannediyorum. Daha çabuk çürümesi için.


serhad99
selami aleyküm takvim yapraklar hakkında bir soru sorucaktım bana diyorlarki takvim yaprak larını çöpe at bazıları yak diyorlar doğrumu acaba? ama ben hiç birini yapmıyorum takvim yapraklarını okuyorum sonra duvar kenarlarına sıkıştırıyorum ayak altından uzak tutuyorum 🙂

Okudunuz mu?  Seyit Onbaşı ve Çanakkale Savaşı

Desert Rose
< selami aleyküm takvim yapraklar hakkında bir soru sorucaktım bana diyorlarki takvim yaprak larını çöpe at bazıları yak diyorlar doğrumu acaba? ama ben hiç birini yapmıyorum takvim yapraklarını okuyorum sonra duvar kenarlarına sıkıştırıyorum ayak altından uzak tutuyorum 🙂
>

ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeş
Ayet ve hadis yazılı takvim yapraklarını yakmanın bir mahzuru oladığı
fakat yıpranmış Musaflar ve fıkıh kitaplarının temiz toprağa gömülmesi uygun görülmüştür…

Okudunuz mu?  İnsan hemen mi karar vermeli; yoksa dikkatlice düşünerek mi karar vermeli? (Münazar)

ahmet7649
Allah bu siteyi yapanlardan ebediyen razı olsun…


Kayıtsız Üye
size bir sey soracaktim okulda takvim yapraklarinin onemi hakkinda proje yapiyoruz ne yapmami onerirsiniz? takvim yapraklari bosa gitmesin diye? simdiden teşekkürler.


Takvim yaprakları ne yapılmalı, takvim yapraklarını ne yapmalı, takvim yapraklarini ne yapalim

Bu kategoride yer alan Selam verildiğinde başına "ve" ekini getirerek "ve aleykümüsselam demenin önemi nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayet Hadis yazılı Takvim Yapraklarını ne yapmalıyız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.