Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:31

Büyü ile Yuva yıkılır, kısmet Kapanır mı?

Büyü ile Yuva yıkılır, kısmet Kapanır mı?

kalbin zümrüt tepesi
Buyuyle yuva yikilir, kismet kapanir mi?

Buyu, cin gibi ruhani varliklar araciligi ile insan veya baska varliklar uzerinde etki meydana getirme isidir. Dinimiz, buyuyu inkâr etmemis, buyu yapmayi ve buyuye basvurmayi yasaklamistir.

Bir coban, kopegini çok seviyormus. Onu kaybetmekten o kadar korkuyormus ki, sonunda muska yazana gitmis. Demis ki, "Benim kopegime bir muska yaz ki, ona zarar gelmesin, kaybolmasin." Adam, "Olmaz oyle sey!" diye bagirmis. Coban da, "eger muska yazarsan, sana bir koyun!" demis. Hal boyle olunca, adam da bir muska yazmis.

"Tamah ettim etine Muska yazdım itine
Tutarsa da tutmazsa da bana ne!"

Okudunuz mu?  Cennette Cuma Günü Nasıl Yaşanacak?


Isleri yolunda gitmeyen veya birtakim sikintilara maruz kalan bazi insanlar kendisinde buyu olduguna kat’i olarak inanip kapi kapi dolasiyor ki, buyuyu bozdursun. Gittikleri kisilerin bazisi veya ekserisi (!) parayi pesin aliyor. Sonra da bir seyler yazip adamin eline tutusturuyor. Tutsun tutmasin, bana ne diyor.

Allah, kendisinden baska kimseye ve hicbir seye tâbi olmamizi istemez. Putperestler, putta mânen bir guc var zannediyorlar, onun için onlara tapiyorlardi. Musa aleyhisselam zamaninda okuze tapanlar, aslinda menfaatlerine tapiyorlardi. Cunku okuzle tarlayi suruyor, inekten sut aliyorlardi. Okuze tapmanin arkasinda "menfaate tapma" meselesi vardi. Bir insan, menfaati için dinini terk ederse, o cahillerin dustugu duruma duser.

Genc bir hanim aglaya aglaya bana gelmisti. Dedi ki, "Kocam beni sevmiyor. Kaynanam buyu yapti, aramizi bozdu! Ne olur hocam bu buyuyu bozun." "Olur" dedim. "Ne kadarsa, parasini vereyim" dedi. "Once buyuyu bozalim, sonra hesabi goruruz." Cikardim bir kagit, yazmaya basladim: "Kocana dargin durmayacaksin, (cunku darginlik esleri birbirinden sogutur. Darginlik bittigi an esler arasinda sevgi yeniden baslar) esinin akrabalarina hurmet gostereceksin, onlari memnun etmeye ugrasacaksin, gulumseyeceksin, kocani tenkit etmeyeceksin, her turlu temizlige dikkat edeceksin." O kadincagiz, bu kagidi okudu, sasirdi kaldi. "Ben bunlari yapsam zaten kocam beni sever." dedi.

Aile hayati bu… Arti eksi bircok olaylar oluyor. Ben elli yildir evliyim. Eger zor durumlarda anormal hareket etseydim, belki de yuvam yikilirdi. Ailelerde huzursuzlugun sebebi, olumsuz ve kirici konusmalardir. Insan gonlu çok güzel bir vazoya benzer. Kirilirsa yapistirilir amma, onun kirik oldugu her zaman anlasilir.

Benim hayatimda da uzun sureli, olumsuz donemler oldu. Is hayatimda isleri yurutemedigim, tikanip kaldigim oldu. Sonra hastalandim… Boyle bir hastalik hiç beklemiyordum. Dunyayi dolasan bir adamdim. Simdi yardim eden olmasa, diğer odaya zor geciyorum. Bu kotu gunlerin hicbirinde "bana buyu yaptilar" diye dusunmedim. Her sey Allah’in emrindedir. Basimiza bir iyilik veya kotuluk gelirse, bunu cine, periye, buyuye baglamamak lazim. Iyilik de kotuluk de cinden gelmez, Allah’tan gelir. Nasil ki ilaclar her zaman etkisini gostermez, ancak Allah dilerse sifa ilactan gelir; cinden, buyuden de iyilik veya kotuluk gelip gelmeyecegi Allah’a baglidir.

Peygamber Efendimiz’e buyu yapmislar. Cebrail aleyhisselam "Felak ve Nas" sûrelerini getirmis. Peygamberimiz, bu sureleri okuyarak Allah’in izniyle sifa bulmus. Ayni durum bizim için de gecerlidir. Kendimizde buyu oldugunu düşünüyorsak, bu sûreleri okuruz. Bu sûreler nazardan korunmak için de okunur. Allah’in kudreti her seye yeter!.. Buyu kaderi degistiremez. Allah’in izni olmadan sinek kanadini kimildatamaz.


Cevap: Büyü ile Yuva yıkılır, kısmet Kapanır mı?

Hoca
< Peygamber Efendimiz’e buyu yapmislar. Cebrail aleyhisselam "Felak ve Nas" sûrelerini getirmis. Peygamberimiz, bu sureleri okuyarak Allah’in izniyle sifa bulmus. Ayni durum bizim için de gecerlidir. Kendimizde buyu oldugunu düşünüyorsak, bu sûreleri okuruz. Bu sûreler nazardan korunmak için de okunur. Allah’in kudreti her seye yeter!.. Buyu kaderi degistiremez. Allah’in izni olmadan sinek kanadini kimildatamaz. >
Allah razı olsun kalbin zümrüt tepesi:) Allah dert yaratmış dermanı da vermiştir


Yanıt: Büyü ile Yuva yıkılır, kısmet Kapanır mı?

kalbin zümrüt tepesi
< Allah razı olsun kalbin zümrüt tepesi:) Allah dert yaratmış dermanı da vermiştir >
rabbim sizden de razı olsun inşallalh

Okudunuz mu?  Evli bir kadın, eşinden boşanmadan başka bir erkekle evlenebilir mi?

türkülerimize kadar girmiş rabbimizin derman vermesi

mevlam bir çok dert vermiş
beraber derman vermiş:)


Soru: Büyü ile Yuva yıkılır, kısmet Kapanır mı?

kalbin zümrüt tepesi
< Allah razı olsun >
rabbim sizden de razı olsun.


kaser
YARATANDAN razı olsun. güzel bir konuya değinmişsin

Okudunuz mu?  Kalb temizliği nasıl olur

sultans
bazen insanoğlu bu tür yakıştırmaları kendine mal edinerek mutsuzluğuna bir kılıf arar.kusuru kendinde veya karşısındakinden değilde hemen büyü,muska nazar gibi türlü meşguliyetlerle dünyayı kendine zından eder Allah cc. bu gibi durumlarda kendinden başkasına yöneltmesin


poyrazgülü
Rabbim razı olsun maalesef bunun yüzünden bir sürü insan mutsuzluğa düşüyor. çünkü ben de yaşadım ve yuvam yıkıldıben ne kadar çaba harcadıysam da karşı tarafın bunlara inancı çoktu ve size büyü yapıyorlarl diye diye yuvamızı yıktılar. bunu paylaşmam daki sebeb bunu okuyan insanlar bilsinler ve böyle bir olayın yuvalrını yıkmasına izin vermesinler.
Rabbim herkesi yuvasında mutlu etsin inşaAllah ve herkese hayırlısıyla kullanacağı bir irade versin.

Okudunuz mu?  Psikolojik rahatsızlıklarda bilinçli tedavi

kalbin zümrüt tepesi
< Rabbim razı olsun maalesef bunun yüzünden bir sürü insan mutsuzluğa düşüyor. çünkü ben de yaşadım ve yuvam yıkıldıben ne kadar çaba harcadıysam da karşı tarafın bunlara inancı çoktu ve size büyü yapıyorlarl diye diye yuvamızı yıktılar. bunu paylaşmam daki sebeb bunu okuyan insanlar bilsinler ve böyle bir olayın yuvalrını yıkmasına izin vermesinler.
Rabbim herkesi yuvasında mutlu etsin inşaAllah ve herkese hayırlısıyla kullanacağı bir irade versin. >

üzüldüm gerçekten.

Okudunuz mu?  Kaynanamla geçinemediğim halde eşim beraber oturmaya zorluyor

unutmayın ki hayırda şerde Rabbimimizdendir.
sebepler helal olmayan yollardan olsa bile.
belki kader denebilir
belki imtihan denebilir.

Allah’a dayan saye saril hikmete ram ol.
yol varsa budur,bilmiyorum baska çikar yol.


poyrazgülü
Rabbim razı olsun kardeşim kimsenin yuvası yıkılmasın çok zor sen elinden geleni yapsan da kaderde yazılan oluyor.Rabbim daha büyük imtihanlardan korusun.

Okudunuz mu?  Tesbihat nedir, hükmü nedir ve nerelerde yapılır?"

MUĞLA81
Allah razı olsun çok güzel bir konuydu


iliman
musallat filminde ki gibi cin insana asık olabilirmi acaba


kalbin zümrüt tepesi
< musallat filminde ki gibi cin insana asık olabilirmi acaba >
filmi izlemedim.
ama o konular beni aşar be aziz dostum kardeşim.

Okudunuz mu?  Seccade serili kalırsa şeytan namaz kılar hurafesi

buyu ile kismet kapanirmi, kısmet kapanır mı, muska ile nasip baglanirmi

Bu kategoride yer alan Nikaha Şahitlik Edenlerde Bulunması Gereken özellikler? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyü ile Yuva yıkılır, kısmet Kapanır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.