Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:16
Namazlar
Yönetici

Günahlar, denizlerin köpüğü kadar da olsa…

Günahlar, denizlerin köpüğü kadar da olsa…

Amenna
Ebu Hüreyre’den: "Kim her namazın peşinden 33 kere SubhanAllah, 33 kere Elhamdülillah, 33 kere Allahü Ekber, 33 kere Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü’l mülkü ve lehü’l hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr." derse günahları denizlerin köpükleri kadar da olsa affedilir." (Müslim, Ezkâr: 68)

Okudunuz mu?  Öğlen namazının 4 rekatlık sünnetiyle ilgili

Resulullah (sas) namazın ardından Kim namazın ardından 33’er kere SübhanAllah, Elhamdülillah, Allahu Ekber derse affolunur buyuruyor. Saatine baktı ve ‘Eyvah! Akşam namazına 10 dakika kalmış.’ diyerek hemen abdest almak için lavaboya doğru yöneldi. Abdestini aldı, seccadesini serdi ve hızlıca namazını kıldıktan sonra seccadesiyi apar topar toplayarak dolabın üst rafına koydu.

Okudunuz mu?  Vitir Namazında Tekbir

Akşam ezanı neredeyse okunmak üzereydi. Şimdi namazını bu saate bıraktığı için üzülmeli miydi? Yoksa son anda dahi olsa namazını kıldığı için sevinmeli miydi? Tam olarak karar veremedi. Namazdan sonra tesbih çekmek ise aklına dahi gelmemişti…

Bu olayı belki çoğumuz yaşıyoruz. Namazlarımızı adabıyla, cemaatle kılamıyoruz. Belki namazımızı vaktin son dakikalarına sıkıştırıyoruz, belki de (Allah muhafaza etsin) kılmayı unutuyoruz (!). Allah ve Rasulü’nün hassasiyetle üzerinde durduğu namaz konusunda böyle tembel davranırken namaz tesbihatını yapmak belki de aklımızın ucundan bile geçmiyor.

Okudunuz mu?  Secde etmenin tıbbi faydaları

Bakın Peygamber Efendimiz (sas), namaz tesbihatı konusunda bizleri nasıl uyarıyor: Kim her namazın peşinden otuz üç defa Allah’ı tesbih eder (SubhanAllah), otuz üç defa Allah’a hamd eder (Elhamdülillah) ve otuz üç defa da Allah’ı tekbir eder (Allahüekber), yüzü tamamlamak için de: Lâ ilâhe illAllahu vahdehu lâ şerike leh, lehülmülkü ve lehülhamdu ve hüve ala külli şeyin kadîr derse, hata ve günahları deniz köpüğü kadar çok olsa bile bağışlanır. (Müslim)

Okudunuz mu?  Tahiyyat ve Miraç Konusu

Tesbihatları unutmayalım Camilerimizde cemaatle topluca tesbihat yapılmakta. Camiye gittiğimizde tesbihatı da mutlaka yapalım. Bununla birlikte tek başımıza kıldığımız namazlardan sonra da tesbihatı kesinlikle ihmal etmemeye çalışalım. Bunu kendimize bir fıtrat olarak kazandıralım. Hem Efendimiz (sas)’in verdiği müjdeyi hatırlasanıza: ‘günahları deniz köpüğü kadar çok olsa bile bağışlanır’. Bu müjdeye nail olmak istemez misiniz?

Okudunuz mu?  Namaz kuranı kerimde kaç yerde geçiyor

Cevap: Günahlar, denizlerin köpüğü kadar da olsa…

turcan
ben valla her namazdan sonra tesbihatımı yaparım.sübhanAllah Allahuekber,elhamdülillah okurum.


Yanıt: Günahlar, denizlerin köpüğü kadar da olsa…

Amenna
bir yerde okumuştum,namaza ihmal tesbihate ihmalle başlarmış…
bu yüzden tesbihatta çok önemli farz değil diye uygulamaya gerek yok dememek lazım.uygulanması gerekli olmasada sevabı çok çünkü.ve en önemlisi GÜNAHLARIMIZ DENİZ KÖPÜĞÜ KADAR BİLE OLSA yaptığımız tesbihatle BAĞIŞLANIRMIŞ….
selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Namazda içinden okumak hakkında

Soru: Günahlar, denizlerin köpüğü kadar da olsa…

mfa
< Ebu Hüreyre’den: "Kim her namazın peşinden 33 kere SubhanAllah, 33 kere Elhamdülillah, 33 kere Allahü Ekber, 33 kere Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü’l mülkü ve lehü’l hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr." derse günahları denizlerin köpükleri kadar da olsa affedilir." (Müslim, Ezkâr: 68) >
YA RAB…! Affı istersin, affetmeyi seversin, bu günahkar kulunu da affeyle. (amin)

Okudunuz mu?  Cuma namazına gitmemek (bir hadis bir yorum)

ALLAH razı olsun..


Amenna
amin cümlemizden kardeşler.


mumsema
Günahlar, denizlerin köpüğü kadar da olsa…


deniz köpüğü kadar günahı affettiren dua, denizlerin köpüğü kadar günahın olsa, denizleri köpüğü kadar günahın olsa

Bu kategoride yer alan Şeytanın namazı engelleme metodları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahlar, denizlerin köpüğü kadar da olsa… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.