Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:20
dualar
Yönetici

Kenzül Arş Duası

Kenzül Arş Duası

Hesna
Rahman ve Rahim Allah’ın adı ile…Ey her zaman yardımına muhtaç olduğumuz ve yaşantımız O’nun sonsuz kudter ve azametine bağlı olan Yüce Allah!Şüphesiz kuvvet ve kudret ancak senin yed-i kudretindedir.Azamet ve yücelik ancak sana mahsustur.Allah’tan başka ilah yoktur.O’nun bunca sonsuz nimetlerine şükürler olsun.Ey kainatın tek yaratıcısı,düzenleyicisi ve ondan başka ilah olmayan Rabbimiz!varlığına,birliğine kalbimizle,gönülden inanıyor ve rabbimiz olduğunu da itiraf ediyoruz.

Yüce Zatı’nı her türlü noksanlıklardan tenzih ederiz.Sen ne yüce ve ne büyük bir ilahsın ki,kainatın hepsi Senin varlığını,birliğini,eşsizliğini,snsuz kudret ve azametini lisan-ı hal ile haylırıp zikretmektedir.

Okudunuz mu?  Önemli ! Dilek Dua'sı

Allah’ım!Cebrail (a.s)’ım kanatları üzerinde yazılı bulunan ism-i şerifin hürmetine Sana yalvarıyoruz,bizi rızana mazhar olanlardan eyle!

Mikail (a.s)’ın kanatları üzerinde yazılı ism-i şerifin hürmetine,

İsrafil (a.s)’ın alnında yazılı bulunan ism-i şerifin hürmetine,

Azraiil (a.s)’ın avucunda yzılı bulunan ism-i şerifin hürmetine,Nünker veNekir meleklerini isimlendirdiğin ism-i şerifin hürmetine,Zat-ı kudsiyen ism-i şerifin ve sevdiğin kulların esrarı hürmetine,İslam’ın tamamladığı ism-i şerifin hakkı için,Adem (a.s)’ın cenntden çıkarıldığına sana dua ve niyazda bulunduğu (Zat-ı Kibriya’nın duasıyla seni andığı ismi sayesinde kabul buyurduğun) ismi şerifin hakkı için,Şit (a.s)’ın Kibriya’nı çağırıp nidada bulunduğu ism_i şerifin hürmetine,Arş-ı A’zam’ı taşıyıcı melekler hürmetine,güç ve kuvvet bahşettiğin ism-i şerifin hakkı için,Tevrat’ta ,İncil ‘de ,Zebur ve Furkan (Kur’an)’da yazılı bulunan İsmi A’zam hakkı için,bütün kullarına,sonsuz olan rahmetinden bolca ihsanda bulunduğun İsm-i Z’am hakkı için,bütün kullarına,sonsuz kamil (mükemmel) olan Kelam-ı Şerifin hürmetine,İbrahim (a.s)’ınateşe atıldığında Zat-ı Kibriya’nı andığı ve bu sayede ateşi üzerine cennet,gülistan eylediğin İsm-i A’zam’ın hürmetine,İsmail (a.s)ın sana dua ve niyazda bulunduğu ve bu sayede boğazlanmaktan kuryulduğu İsm-i A’zam’ın hürmetine ,İshak(a.s)’ın sana münacatta bulunduğu ve istek,arzusunu kabul ettiğin İsm-i A’zam hürmetine,Hud (a.s)’ın Zat-ı Kiriya’nı anıp yalvardığı İsm-i A’zam hürmetine,Yakup (a.s)’ın Sana yalvarıp yakardığı ve bu sayede duasını kabul ederek kaybettiği gözlerini ve oğlu Yusuf (a.s)’ı kendisine tekrar iade ettiğin İsm-i A’zam’ın hürmetine,Davud (a.s)’ın Zat-ı Kibriya’nı zkredip dua buyurduğu ve böylece O’nu yeryüzünde halife kıldığın ve demiri elimde yumuşattığın İsm-i A’zam’ın hakkı için,Süleyman (a.s)’ın sana yalvarıp yakardığı ve böylece O’na yeryüzünde hiç kimseye nasip olmayacak mülkü bahşettiğin yüce İsm-i A’zam’ın hürmetine, Eyüp (a.s)’ın içine düştüğü büyük sıkıntı hastalıktan kurtulmak için yalvarıp yakardığı ve bu sayede içinde bulunduğu sıkıntı ve gamdan kurtardığın İsm-i A’zam hürmetine,İsa (a.s)’ın ölülerin dirilmesi için sana dua buyurduğu ve bu sayede onları dirilttiğin İsm-i A’zam’ın hürmetine, Musa (a.s)’ın Tur Dağ’ında senin Zat-ı Şanın’la muhattap olduğu ve seni andığı İsm-i A’zam’ın hürmetine,Firavun’un müslüman olan hanımının Zat-ı Zülcelal’ini andığı ve böylece ona cenneti bahşettiğin İsm-i A’zam’ın hürmetine,denizi geçerken İsrailoğullarının nidada bulundukları ism-i şerifin hakkı için,su üzerinde yürürken Zat-ı Kibriya’nı anıp münacatta bulunduğu İsm-i A’zam’ın hürmetine, Resulu Kibriya MUHAMMED (a.s.v)’in mağarada müşriklerden korunarak Sana yönelerek dua ve niyazda bulunduğu ve bu dua ve niyazını kabul ettiğin İsm-i A’zam hürmetine,Zat-ı Kibriya!na sunduğumuz (hayırlı)istek ve arzularımızı,dua ve niyazlarımızı kabul eyle.Baştan beri sunduğumuz büyük melekler ve zikri geçen peygamber-i izam ve İsmi-i A’zam’ını duamızın kabulü için vesile kıl.Hiç şüphe yokki Sen,şanı yüce ve sonsuz kerem sahibisin.

Okudunuz mu?  İçimde sıkıntı var hangi duayı okumalıyım?

Ey Rabbimiz!sana yalvarıyoruz,yakarıyoruz,samimiyetinle ve ihlasla yaptığımız bu duamızı kabul eyle.Şüphesiz Sen bütün kullarına (yarattığın bütün canlılara)kafi,en güzel dost,en layık kefilsin…
AMİN İNŞAALLAH

Kenzül Arş Duası


Cevap: Kenzül Arş Duası

bekirer
slm alyküm arkadaşlar kenzül arşın arapça metnini bileniniz varmı???BEKLİYORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Yanıt: Kenzül Arş Duası

Hesna
gülehasretin yazı boyutunu düzeltirmisiniz
göremiyorum :S

Okudunuz mu?  Genç kalma duası amin

Soru: Kenzül Arş Duası

elifi
bu duayı biliyorum sürekli okurum
çok sevindim burda da oluşuna..
Allah razı olsun


korfator
Kaynağı olmayan ve uydurma bir duadırki, Kur’an’daki ve Sahih Hadis’teki duları ikinci sıraya düşürdüğünden okunması kasten tavsiye edilmiştir. Bu gibi işlerle kimlerin uğraştığını bilim adamları iyi bilirler.Bu duayı okuyan diye başlayan bölümü ise tam dalalettir. Kişi her türlü haltı yapsın, bir dua ile her günahı afv olsun, öyle yağma yoktur.
Elime kalemi alarak böyle bir dua ben de yazarım ve yazdım da. Hiçbir şey Kur’an okumaktan üstün olamaz.
İnsan ruhunun gıdası Kur’an’dır.Lütfen sap ile samanı birbirine karıştırmayalım, bilgisiz müslümanları aldatmayalım! Vebalini çekersiniz!

Okudunuz mu?  Beddua ve Allah'a Havale Etmek

kaan han
Ne kadar sıklıkla okuduğunu bilmesek de, bu duâyı bir hususî vird olarak kabul ettiğini bildiğimiz Bedîüzzaman Hazretleri, Rumuzât-ı Semâniye risâlesi olan Yirmi Dokuzuncu Mektûb’un Sekizinci Kısmının İkinci ve Üçüncü remizlerinde bu duadan bahsetmektedir. Üstad Hazretleri bu remizleri, Kenzü’l-Arş Duasının feyzinden gelen bir nükte-i Kur’âniye , Kenzü’l-Arş’ın birinci nükte-i Kur’âniyesi , Kenzü’l-Arş duâsının feyzinden gelen Üçüncü Nükte-i İcâziye başlıkları ile işlemektedir.

Okudunuz mu?  Tehlikelerden koruyan dua

Günahkarlık
Selamun aleyküm arkadaşlar. Ben kenzül arş duasını her fırsatta okudum. Her fırsatta bu duayı okudum ve şunu merak ediyorum Kenzul arş duasını her fırsatta okuyanın ahirette ki durumu nasıl olur. Lütfen yardımcı olun lütfen

Hocalarım bir şey sormak isterim bazıları Kenzul arş duası için söylenen hadislerin doğru olmadığını söylüyor yani yukarıda anlatılan şeyler doğru değil diyenler var. Hocalarım lütfen cevap verir misiniz. Kenzül arş duası için söylenen yukarıdaki hadisler doğru mu,yoksa uydurma mı. Bu soru benim için çok önemli. Lütfen Allah rızası için cevap verir misiniz lütfen cevaplarınızı bekliyorum

Okudunuz mu?  Sünnet Merasiminde Yapılacak Dua (Diyanet)

arifselim
Aleykum selam. Hakkında olduğu rivayet edilen hadislerin kaynağı yoktur ancak içeriği güzel olan ve okunması tavsiye edilen dualardandır. Elbette fırsat buldukça okunabilir. Bu hem bir dua hemde bir zikir olarak kabul edilebilir.


kenzül arş duası arapça, kenzül arş arapçası, kenzül arş duası arapça yazılışı

Bu kategoride yer alan Dualar neden kabul olmaz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kenzül Arş Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.