Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:25
kadin
Yönetici

Ey kadınlar! Cilbab ile örtünün!

Ey kadınlar! Cilbab ile örtünün!

rana
Ey kadınlar! Cilbab ile örtünün!

Kadınların nasıl örtünecekleri konusu, günümüz toplumunun en önemli meselesi haline gelmiştir. Halbuki Rabbimiz, kadınları yaratmış ve onların nasıl örtüneceklerini de açık olarak Kur`an-ı Kerim`de belirtmistir. Kadınların örtünmesi, içkinin yasaklanması gibi aşama halinde olmuş ve üçüncü aşamada kadınların tamamen cilbab ile baştan aşağı örtünmeleri emredilmiştir. Cenab-ı Hak bu konuda kesin ve açık olan Ahzâb Suresi 59. ayetini göndermiş ve başta peygamberimiz sav´in hanımı ve kızları olmak üzere, bütün mü`minlerin hanımları ve kızları, hiç itirazsız cilbab ile baştan aşağı örtünmüşlerdir. Ve bu tesettür şekli böylece tatbik edilerek 1400 sene devam etmiş ve günümüze kadar da bu şekliyle gelmiştir.
Ne olmuşsa olmuş, içinde yaşadığımız asırda, Ümmet-i Muhammed´in 1400 senedir korku ile bekledigi ahirzaman fitnesi kopmuş ve kadınlar tesettürden çıkarılmış ve açık saçık gezmeye başlamışlardır. Kadınlara, Allah`in vermediği haklar verilmiş, kadınlar yuvalarından çıkarılmış ve toplum da baştan çıkmıştır.
Cenab-ı Hak, Kur`an-ı Kerim`de şöyle buyurmuştur: Yâ Muhammed! Hanımlarına ve kızlarına ve mü´minlerin hanımlarına söyle ki, sokağa çıktıklarında cilbablarını üzerlerine örtsünler. Ahzap Suresi 59
Bu ayet nazil olduktan sonra, bütün mü`minlerin hanımları, cilbab denen ve bütün müfessirler tarafından ‘çarşaf’ ile tefsir edilen kıyafete bürünmüşler ve bu tarz tartışmasız olarak günümüze kadar tatbik edilerek gelmiştir. Son asırda söz sahibi olan Bediüzzaman Hz.leri de bu ayeti `çarşaf` olarak tefsir etmiş ve ‘kadının siperi ve kal`ası çarşafıdır’ diyerek son noktayı koymuştur. Ayeti bu şekilde tefsir ederken 350 bin müfessirin de bu ayeti aynı mânâ ile tefsir ettiklerini söylemiştir.
Asrımızda ise, kılık kıyâfet ınkılabı yapılmış, kadınlar çarşaftan çıkarılarak manto ve eşarp giydirilmiştir. Bu, herkesin bildiği ve çokların yaşayarak gördüğü tarihi bir vakıadır.
Demek, dinimizde tesettürün şekli ayet ile sabit olduğu ve 1400 senedir tatbik edilen sekliyle çarşaftır, ve 350 bin müfessir ve son asrın imamı Bediüzzaman Hz.leri de böyle demişlerdir.. Öyleyse, bizim inancımız tesettürün dinimizde çarşaf ile olduğu seklinde olmalıdır. Bunun dışında bir itikad taşımak tehlikelidir. Açık ayete muhalefet anlamı taşır.
Tesettürün bu şekilde olduğunu kabul ettikten sonra, eğer hanımlarımızı ve kızlarımızı çarşaf ile tesettüre sokamıyorsak, o zaman bu yaptığımızın yanlış olduğunu kabul etmeli ve Rabbimizden affımızı istirhâm etmeliyiz.
1400 senedir islami tesettür olarak ümmet-i Muhammed`in tatbik ettiği çarşafa karşı çıkarak, ona itiraz ederek kendimizi tehlikeye atmamalıyız.

Selahattin ALTINTAŞ


_ fuzuli
Allah razı olsun yanlız çarşavmı giymek lazımm yani ?
geçen yaz evi soyanlar çarşavlılardı!! onlardan o kadr çok korkuyorum ki asla çarşav giymem

Okudunuz mu?  Her çeşit çarşaf dikilir

hem cilbab sanıyorm ki baştan aşağı örtüden bahsediyor onun yerine omuzlara kadr örtüyü yaymak günümz içn gayet ideal bir örtüdür
siz giiyiyormusnz çarşav_?


Yanıt: Ey kadınlar! Cilbab ile örtünün!

Şema
< Allah razı olsun yanlız çarşavmı giymek lazımm yani ?
geçen yaz evi soyanlar çarşavlılardı!! onlardan o kadr çok korkuyorum ki asla çarşav giymem
_____________________________
hem cilbab sanıyorm ki baştan aşağı örtüden bahsediyor onun yerine omuzlara kadr örtüyü yaymak günümz içn gayet ideal bir örtüdür
siz giiyiyormusnz çarşav_? >

Forum Kuralları

Okudunuz mu?  Erkeğin adetli eşiyle sevişmesi caiz midir? Adetli eş ile sevişmek

3. Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlam’ına geleceği için yazılarınızı kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız.

4. Forumda flood yapmak, arka arkaya mesaj yazmak yasaktır.


_ fuzuli
🙂 kim açtı caps lock u:)

Çarşaf Giydiler Sonra Yaktılar (FOTO).
Böyle bir kışkırtma görülmedi. Gericiler ortam germeye çalışıyor.

Okudunuz mu?  Adet kanı ve idrar karıştırılmış bir şeyin içirilmesi ne demek?

DSP İzmir İl Başkanlığı, düzenlediği kışkırtıcı ve rencide edici elylemlerde yüksek öğretim kurumlarında başörtüsü kullanılmasına serbestlik getirlmesine yönelik yasal düzenleme çalışmalarını protesto etti
:S ÇARŞAV DÜZGÜN BİR KIYAFETTİR TAM TEŞKÜLLÜ KAPANMAKTIR!! AMA BU HALE GELDİ LAİK DENEN BU ÜLKEDE BİZİZM ADIMZDA ÖRÜMCEK KAFA ÜNİV OKUYAN BAYAN KIZ KARDEŞLERİM BİLİR:!!
NE YAPALIM AMA BU HALE GELDİK

Okudunuz mu?  Kayınvalide damadın yanında başını açabilir mi

BU DİNSİZLERN ELİNDEN GELSE MÜSLÜMANLARI KATLEDECEKLER


rana
< Allah razı olsun geçen yaz evi soyanlar çarşavlılardı!! onlardan o kadr çok korkuyorum ki asla çarşav giymem

hem cilbab sanıyorm ki baştan aşağı örtüden bahsediyor onun yerine omuzlara kadr örtüyü yaymak günümz içn gayet ideal bir örtüdür
siz giiyiyormusnz çarşav_? >

amin ecmain olsun kardesim,

< yanlız çarşavmı giymek lazımm yani ? >
cevap yazinin içinde 🙂

< Cenab-ı Hak bu konuda kesin ve açık olan Ahzâb Suresi 59. ayetini göndermiş ve başta peygamberimiz sav´in hanımı ve kızları olmak üzere, bütün mü`minlerin hanımları ve kızları, hiç itirazsız cilbab ile baştan aşağı örtünmüşlerdir. >
< geçen yaz evi soyanlar çarşavlılardı!! onlardan o kadr çok korkuyorum ki asla çarşav giymem
>

evi soyanlarla tesettürle ne alakasi var anlamadim 🙂,
onlar diyerek daha dikatli olmalisin cünkü bütün carsaf giyenlere hakaret etmis oluyorsun kardesim.

Müslüman’ın en kısa ve güzel tanımı şöyledir; "Müslüman, elinden, gözünden ve dilinden emin olunulan kişidir",

onlardan korkma ve carsaf böyle olaylara kurban gitmemeli adi batmamali batmasinada izin verilmemeli. günümüzde malesef böyle olaylara şahit oluyoruz ama eminim bunu yapmalara firsat verilmeze buna cesaret etmezlerdi, edemezlerdi. yani bence sucu biryerde kendimizde aramaliyiz yani nerde taviz veriyoruz da buna cesaret ediyorlar diye düsünmeliyiz.

< hem cilbab sanıyorm ki baştan aşağı örtüden bahsediyor onun yerine omuzlara kadr örtüyü yaymak günümz içn gayet ideal bir örtüdür
siz giiyiyormusnz çarşav_? >

Kuran-ı Kerimde Nur 31 ve Ahzap 59. ayetlerde örtünmek kesin bir şekilde farz kılınmıştır. Cilbap kelimesini alimler, farklı şekillerde yorumlamışlardır. Kimisi çarşaf derken, kimisi pardüsü yeterli demiştir. Alimler şu konuda ittifak etmişlerdir. Başı örten örtü, yüz hariç boyun dahil olacak ve omuzlar üzerine yayılacak. Beden ise, içini göstermeyecek renkte ve beden uzuvlarını belli etmeyecek nitelikte olmak zorundadır.

belki zor olabilir ama bugünün yarini oldugunu unutmamaliyiz Allah cümlemizin yardımcısi olsun

Allaha emanet ol.


_ fuzuli
aydınlatıcı cvplar cidden Allah razı olsun ama bak banada hak ver ben dmiyorum ki tüm çarşavlılar böyle diye düşünsene adına leke değdirdiler onun toplum onlara kara böcek diyor 🙁 giyilmez o artık hem bu soruları daha önce babam araclğı ile sultanımza sordurmuştum ama onun eşide pardüse giyiyor bizde öyle yaparız 🙂 gerçi oda olmuyor Allah nasip etsin azra bacım kolaymı giymek 🙂

Okudunuz mu?  Kadının kocasına güzel muamelesinin sevabı ve fazileti

mymeby
59 – Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Benim anlamadığım cilbab la manto veya pardesünün ne gibi farkı var. Yani baştan aşağı örtünme çarşaf la olmasını zorunlu kılan arapçadan türkçeye olan çevrimidir, yoksa arap kültürünün Müslümanlara bir yansımasımıdır. (Ayrıca yatak örtüsü olan çarşaf da, al lı güllü çingene pembeli bir kadın örtüsümüdür. Çünkü çarçaf diye bizim buralarda buna deniyor) ve benim bu konu ile ilgili daha daha önce sorduğum ve cevabını alamadığım bir sorumda daha var?

Okudunuz mu?  Güzelleşmenin Dinî Sınırları

Bildiğim kadarıyla beyaz çarçaf arap kadınlarının, siyah çarşaf ise fars ( iran ) kadınlarının geleneksel kıyafetleri; Bu kıyafetlerin müslüman kadına uygun olduğunu biliyorum. Ama islami bir kıyafet olup olmadığı hakkında bir şey bilmiyorum. Bu konuda net bir çizgi varsa sizlerdende bilgi istiyorum.

Okudunuz mu?  Cünüp iken veya adet iken kılları, tırnakları ve tüyleri jiletle kesmek caiz midir?

Ayrıca;

Ben asr-ı saadet döneminde arap olmayan kavimlere islamiyet tebliğ edildiğinde, islamiyeti kabul eden arap ve fars olmayan toplulukların kıyafetlerinde (erkek veya kadın olsun) ne gibi değişiklikler olmuştur? hep merak etmişimdir. Şimdi olduğu gibi tarihde herzaman toplulukların giyim tarzı yöreden yöreye değişiklik göstermiştir. Yeni Müslüman olan toplumlara asr-ı saadet döneminde geleneksel kıyafetlerinin (örtünme biçimi hariç) değiştirilmesi tebliğ edilmişmidir. Umarım yanıt alırım.


RAHE
Allah razı olsun

çok güzel bir konu açılmış şuanki kadınlarımız giyinmeyı bilmıyor
rabbim sen onlarar hidayet ver kadınlarımızın başörtululeri 2,cm kısaldı
etek boyları dizlerinde makyajlar desen açıklardan beter ……
rabbim sen onlara nefsilerine hakim olmayı nasip et…..
rabbim sen bizlerin nefisleriyle başbaşa bırakma amın…


_ fuzuli
< Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Dul kadının tekrar evlenmemeye sabrı

çok güzel bir konu açılmış şuanki kadınlarımız giyinmeyı bilmıyor
rabbim sen onlarar hidayet ver kadınlarımızın başörtululeri 2,cm kısaldı
etek boyları dizlerinde makyajlar desen açıklardan beter ……
rabbim sen onlara nefsilerine hakim olmayı nasip et…..
rabbim sen bizlerin nefisleriyle başbaşa bırakma amın…
>
AMİN aminn ama rahe madem cilbab kullanmıyor bayanlar senn dediğn gibi eşarpları 2 cm kısalıyor..erkklerde cübbe sarık taksın tam o dönemi yaşayalım olur mu!! ona bakarsan erkklerde daracık kot pantolonlar giyiyor kaşlarını aldırıyor Allah onlarada hidayet nasip etsin 😮


sitare
arkadaşlar:)
neyi tartışıyoruz…
ve en son yazılan o halde o döneme dönelim ne demek…
tesettürün şekli belli değil midir..
maksadı belli değil midir…

Okudunuz mu?  Regli döneminde değilken kahverengi akıntı

bunu çarşafla sağlayabilene ne mutlu…pardesüyü abartmadan kullanabilene ne mutlu…
kendini haramdan sakınan takvada yarışan ve bunu hem manevi yönden hem de bedenen sağlayabilen insana ne mutlu…değil mi…

anlaşılamayan yada hala bizlerin kendi içimizde dahi çözüme kavuşmayan kısmı neresi…


eminegül
çarşafla bu emri yerine getirene ne mutlu fakat vücüd hatlarını belli etmeden giyilen pardesülerde uygundur.tabiki tesettürlü bir bayan oldugumuzu unutmadan yapalım kaşlar keman gibi ,agzında sakız ve lakayit davranışlar içinde olanlar kendilerine dikkat etsinler.gerçekten kendini korumaya çalışanlara laf getirmesinler.


Gülehasret
güzel mi konuya deyinmişsin azra kardeşim ama tartışmaya gerek yok isteyen çarşaf giysin isteyen bartüse ikiside güzelce kapatıyo dar olmamak şartıyla bazıları çarşafı kullanarak hırsızlık yapıyorsa bizi ilgilendirmez öyle yapıyorlar diye giymicezmi giyene ne mutlu unutmayarım eskiden annelerimiz ördüleri siyah dı ve erkeklerden saklanıyorlardı
şimdiki gibi serbest yaşamıyorlardı şimdi herkers kafasına göre giyiniyor
rabbim kapanmayı herkese nasip etsin.

Okudunuz mu?  İslam dininde kadının yeri ve önemi

enbıya
Cilbab ne demektir? cilbab giymenin hükmü nedir


Kayıtsız Üye
Musluman kadinina yakisan sarsafiseriftir


Kayıtsız Üye
Beyefendi… cilbabın bir çok manası varken zatınaliniz öyle istiyor diye getirir çarşafa dayarsan ve herkesi çarşaf giymek zorundasın dersen ben de sana : Rasülullah devrinde kaç tane çarşaf fabrikası vardı diye sorarım


mumsema
< Rasülullah devrinde kaç tane çarşaf fabrikası vardı diye sorarım >
Sözünü ettiğin kişi CİLBAB kavramını yanlış youmlamış olabilir ama sen daha beter etmişsin
Sahabe hanımların hayatını oku göreceksin nasıl örtündüklerini


cilbab modelleri, cilbab, cilbap modelleri

Bu kategoride yer alan Aile zoruyla kapanmak ne kadar dogrudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ey kadınlar! Cilbab ile örtünün! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.