Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:25
dualar
Yönetici

Peygamber Efendimizi rüyada görme duası

Peygamber Efendimizi rüyada görme duası

usare
Peygamberimizi rüyada görmek için dua

Resûlüllah Aleyhissalâtü Vesselâm Efendimiz’i rü’yada görmeyi hemen her mü’min can ü gönülden arzu eder. Ancak, çok az kimseler buna muvaffak olur. Çünkü, Resûlüllah’ı görmenin ilk şartı, sünnetine sıkı sıkıya bağlı olmak, hayatı sünnet üzere devam ettirme azim ve aşkında olmaktır. Ayrıca, haramlardan uzak kalmak, farzları mutlaka yerine getirmek de Resûlüllah’ı görmenin ilk şartlarındandır.

Böylece büyük günahlardan kaçınan mü’min, Resûlüllah’ı görmek için aşk derecesinde bir arzu ve alâka duymaya başladığı günlerde çok çok salât ü selâm getirmeli, yatarken de ısrarla ve devamla şu duâyı okumalıdır:
Allahümme Rabbe’l-beldeti’l-harâm, ve’ş-şehri’l-haram. Ve’l-haremi’l-haram. Ve’r-rükni ve’l-makam. İkra’ alâ Nebiyyinâ Muhammedin Aleyhissalâtü vesselâm minne’s-selâm…

Ey haram beldesinin, haram ayının, haram olan haremin ve rükn ile makamın Rabbi olan Allah’ım, Nebîmiz Muhammed Aleyhisselâm’a benden selâm ulaştır ve ona olan sevgi ve hürmetimi duyur.

Bu duygularla okunmaya devam edilen duâlar, günün birinde te’sirini gösterir, büyük bir günah ve hatası yoksa, Resûlüllah kendisine inşâAllah görünür. Şayet görmezse, buna rağmen alâka ve ümidi devam ederse, âhirette kendisine çok yakınlık gösteren Resûlüllah şöyle hitab eder:
– Sen beni öylesine seven ümmetimsin ki, beni görmeyi arzuladın göremedin, ama buna rağmen alâkanı kesmedin, ümidini yitirmedin. Senin alâkan samimi, ihlâsın kavîdir. Devam ettirdiğin sevgi ve hürmetinin karşılığını görme zamanın gelmiştir, sana şefaatım vâcib olmuştur. Gel, şefaatıma lâyık olanların arasına gir.

Mâneviyat büyükleri verdikleri misâllerinde derler ki, yatarken tuzlu yiyen gece uykuda ciğeri yanınca nasıl kendini hep soğuk suların başında görürse, Resûlüllah’ın aşkıyla insanın ciğeri yanmalı ki rü’yasında O’nu görebilsin. Basit bir arzu, cılız bir istek kâfi değildir bunun için.


Cevap: Peygamber Efendimiz( s.a.v) i rüyada görme duası

Gülehasret
Resûlullah’ı Rü’yada Görmek İçin

Resulullah ‘ı rü’yada görmek: Rû’yâsında Peygamber Efendimizi görmek istiyen, ona çok salevat okusun ve şu duâyı okumağa devâm etsin: Allahümme rabbel beledil-harâm veş-şehril harâmi vel-hılli verrükni vel-harâmı ver-rükni vel-makam ikra’ alâ rûhi Muhammedin minesselâm.

Ebû Hüreyre hazretleri,Resulullah’dan bildirir: Cuma gecesi 2 rek’at namaz kılıp, her rek’atında 1 Fatiha dan sonra 1 Ayete´l-kursi, 15 İhlas okuyup selâm verdikten sonra bana 1000 salevât okuyan, öbür Cumaya varmadan beni rü’yada görür buyurdu.


Yanıt: Peygamber Efendimiz( s.a.v) i rüyada görme duası

ceren_99
Alah cc sizlerden razı olsun…usare ve gülehasret tüm mü’minlere nasip olur İnşAllah…:(


Soru: Peygamber Efendimiz( s.a.v) i rüyada görme duası

Islamkizi
……ALLAH razı olsun bu yaziyi okumadan önce görmüsdüm ben Peygamber efendimizi rüyamda ALLAHIM ne kadar sükür etsem azdir sana yarabbim ALLAHim bütün müminlere nasip olur insAllah çok güzel ve degisik bir duygu ne olur bikere daha görmeyi nasip ed ALLAHim…… AMiN


feyza gül
islam kızı ne mutlu sana Allahım inş banada nasip eder Allah razı olsun kardeşler…


meryemgül1
Allah c.c. Efendimiz( s.a.v) inşaAllah hem rüyada hemde ahirette görmeyi nasip etsin cümlemize.
Bu güzel paylaşım için Allah c.c.razı olsun kardeşim.


musab.b.umeyr
< Allah c.c. Efendimiz( s.a.v) inşaAllah hem rüyada hemde ahirette görmeyi nasip etsin cümlemize. >
Amin.

Allah inşaAllah O’nun şefaatine dahil olanlardan eylesin bizi.
Allah hepimizi O’nu görenlerden eylesin.

Ne kadar dua etsek az az az…

Paylaşımlar için Allah razı olsun.

Selametle.


ravza 2
"Allahümme rabbel beledil-harâm veş-şehril harâmi vel-hılli verrükni vel-harâmı ver-rükni vel-makam ikra’ alâ rûhi Muhammedin minesselâm.”

ALLAHUTEALA razı olsun


Misafir
ben peygamber efendimiz gördüm ama ben şu anda 10 yaşındayım ve gördüğüm zaman 8 yaşındaydım . VE benim tanıdığım beazı insanlarda hz. Muhammed.(s.a.v)i öyle görmüşler .ztn şeytan efendimizin suretine bürünemezmiş. Allah müslüman ablalarıma ,abilerimede nasip etsin inşAllah .

Okudunuz mu?  Karia Suresi Okunuşu ve açıklaması

morueqq
HZ. PEYGAMBERİ RÜYADA GÖRME


Müslümanların içine düştüğü hatalardan biride rüyada Hz. Peygamberi görme konusudur. Müslümanlar birçok konuda olduğu gibi bu konuda da Kur’an ve Sünnet dışında bir takım batıl anlayışlar içine düşmektedirler. Rüyada Hz. Peygamberi Görme hususunda birkaç önemli noktayı aydınlatmaya çalışacağız. Allah tan yardım ve başarı diliyoruz.

Hz. Peygamber (s.a.v.) buyurmuştur ki: "Rüyasında beni gören, (hak olarak) beni görmüştür, çünkü şeytan benim (suretim) le hayale giremez."(Buhārî, Ta’bir, 10/13.)
"Beni rüyada gören, hakikaten görmüştür, çünkü şeytan benim şeklime giremez."(Müslim, Rü’yâ, 1/10.)
Bu sahih hadislerin izahı şöyledir: Bir kimse, Hz. Peygamber’i kendi şekli ve sureti ile görürse, gerçekten Hz. Peygamber’i görmüş olur. Çünkü şeytana Hz. Peygamber’in asli suretine girerek birini aldatabilme gücü verilmemiştir. Bu açıklamayı Muhammed b. Şirin (imam Buhari’in hocası) yapmıştır. İmam Buharî onun şu sözünü nakletmektedir:"Peygamber’i rüyada görmek, kişinin onu ancak hayatında vasıflandığı sureti üzere gördüğü zaman gerçekleşir." (Buhārî, Ta’bir, 10/12.)
Allâme İbn Hacer, sağlam senetlerle şöyle rivayet etmektedir: Bir kimse İbn Sirin’e, "Ben rüyamda Hz. Peygamber’i gördümdeyince" ne şekilde, ne biçimde gördüğünü sorardı. O kimse Hz. Peygamber’in şekline ve şemailine uymayan bir biçim söylerse, İbn Sirin ona: "Sen Hz. Peygamber’i görmemişsin"derdi. İbn Abbas’ın tutumu ve davranışı da aynıydı. Nitekim Hâkim, senediyle bunu nakletmiştir. Doğrusu şu ki: Hadisin sözleri de bu manayı tasdik ve ispat etmektedir.
Bu hadisin sahih senetlerle nakledilen sözlerinin hepsinden anlaşılan: Şeytanın Hz. Peygamber’in asli şekline giremediğidir. Yoksa bazı kişilerin iddia ettikleri gibi peygamberi nasıl görürsen gör o peygamberdir iddiası delilden uzaktır. Şeytan herhangi bir şekle girip insana Hz. Peygamber’i gördüğünü zannettirerek aldata bilir. Bunun sayısız örnekleri vardır özellikle bu örnekler tasavvuf ehli arasında olması düşündürücüdür. Peygamberliğini dahi ilan eden bazı şeyhlerin müritlerinin sadakatinin altıda müritlerin ” Ben Hz. peygamberi rüyamda gördüm efendin olan falan zatın eteğini bırakma o doğru yolda… Veya o benim evladımdır… Gibi” sözler söylemeleri bu hakikati ortaya çıkarmaktadır. Hatta bazı evlat katili babalara küçücük evladını niçin kestin diye sorulunca onların cevabide yine: ”Efendim ben Hz. Peygamberi rüyamda gördüm evladını Allah için kurban et dedi.” Diye cevap verdikleri basım ve medyada çıkan birçok olaydan sadece bir kısmıdır.
Demek ki, sahih olan rüya Rasulullah’ın sahih bir nakille sabit olan suretini görmektir. Şayet, biri bu suretten başka bir surette Resulullah’ı rüyasında gördüğünü zannederse; o, Resulullah’ı görmemiştir.
Bazı kimseler, "Eğer şeytanın hilesinden korunmak, Hz. Peygamber’i sadece kendi asıl şekli ile görülmesi şartına bağlı olsaydı, o zaman bu koruma, ancak sağlığında Peygamber’i görmüş olan kişiler için mümkün olurdu. Daha sonraki dönemlerde gelen kimseler, rüyalarında gördükleri şahsın suretinin Hz. Peygamber’e veya başka bir kimseye ait olduğunu nasıl bilebilirler?" diye soruyorlar. Böyle bir sorunun cevabı şudur: Daha sonraki dönemlerde gelen kimseler, rüyalarında gördükleri şahsın Hz. Peygamber olduğunu tam bir güvenle söyleyemezler. Ama rüyalarının manasının ve konusunun Kur’an-ı Kerim ve Sünnetin bildirdiklerine uyup uymadığını kesin olarak bilebilirler. Eğer bu rüya, Kitaba ve Sünnete uygunluk gösteriyorsa, o zaman gerçekten rüyasında gördüğü kimsenin Hz. Peygamber olması ihtimali çok daha fazladır. Çünkü şeytan bir kimseye doğru yolu göstermek için değişik şekle girmez. Bu bağlamda günümüzde peygamberliğini ilan eden, İslam dan saptığı açık ve net olan bir kısın bidat fırkalarının batıl yollarının hak olduğunu bir kısım kişilerin veya önderlerinin gördükleri rüyalara dayandırmaları rüya konusunda şeytanın bu insanları aldattığının bir işaretidir.
Bu batıl fırkaların tabileri olan insanları konuşturunca batıl olan yollarına kayıtsız şartsız sadakatlerinin arkasında Ya rüyada veya açıktan Peygamberi gördüm şeyhimi/üstadımı/efendimi övdü hak yolda olduklarını söyledi, onların yollarını bırakmayın dedi… Vb. sözler söylediğini görülür. Bu insanlara gittikleri yolun batıl olduğuna dair Kur an dan veya sünnetten ne kadar delil getirilse de itibar etmezler. Efendilerinin/üstatlarının batıl yollarını bırakmazlar. Sapmış oldukları halde kendilerinin hak üzere olduklarını zannederler. Bu insanlar şeytanın sağdan yanaşarak saptırdığı insanlardır.
Oysa Hz. Peygamber ancak Kur’an ve Sünnete çağırır bidat fırkalarına asla çağırmaz.
Bu konuda şu Hadis-i Şerifte yanlış anlaşılımıştır; Ebu Hureyre (r.a.): Rasullah (s.a.v.)’i Kim beni rüyasında görürse, uyanık iken de görecektir. Yahut beni uyanık iken görmüş gibidir. Şeytan benim suretime giremez. Buyururken işittim. Demiştir. (Buhari, Müslim)
Bu Hadiste de Uyanık iken de görecektir. İfadesi hakkında şu yorumlar yapılmıştır.

Okudunuz mu?  Polis olmak istiyorum bana dua eder misiniz

morueqq
Birincisi: Bunun Hz. Peygamber döneminde sahabeye has bir özellik olduğu söylenmiştir. Yani Hz. Peygamber hayatta iken onu görmeyen bir kişi rüyasında peygamberi gördüyse gerçek hayatta da onu göreceğine dair yorumlanmıştır.

İkinci: Hz. Peygamberi rüyasında gören bir kişi onu mahşerde göreceği şeklinde açıklanmıştır. Sahabenin görüşü ve Hadis konusunda otorite olan âlimlerin görüşleri bu şekildedir. Bu hadisten peygamberin vefatından sonra gözükeceği, insanlara yardım ve telkin yaparak yol göstereceği şeklinde anlamamışlardır. Çünkü bu konu ile ilgili diğer ayet ve hadisler birlikte incelendiğinde sahabenin ve hadis âlimlerinin bu görüşlerinin isabetli olduğu ortaya çıkmaktadır. Ayrıca Hz. Peygamber (s.a.v.) vefat ettikten sonra sahabe, tabiin birçok sıkıntıya ihtilafa maruz kaldıkları halde onlar hiçbir zaman peygamberin açıktan görüldüğünü, yardım ettiğini ve yol gösterdiğini söylememişlerdir.

Yani Hz. Peygamber vefatından sonra zuhur ederek insanlara gözükeceği, onlara yardım edeceği, telkin ederek yol göstereceği iddiası batıl bir iddiadır.

Vefatından sonra Hz. Peygamberi rüyalarında gören ve ondan telkin alan birçok sahabe vardır. Bu tür rahmani rüyalar gören sahabe ve tabiinden birçok insan vardır. Ancak sahabeden ve tabiinden hiçbir kimse vefat eden Peygamberin ve diğer Müslümanlardan birinin açıktan zuhur ettiğini, kendilerine yardım ettiğini, yol gösterip telkin yaptığını söyleyen bir rivayet asla gelmemiştir. Aksine Peygamber bile olsa vefat eden insanların dünyaya geri döndürülmeyeceği, hayatta olanları duyamayacağı velev ki duysalar da asla cevap veremeyecekleri, yardım edemeyecekleri ayet ve hadislerle kesin olarak belirtilmiştir. Biz bu konuya girmeyeceğiz.
Bazı insanlar rüyada veya uyanıkken bir şeyler gördükleri inkâr edilemez ancak bu görülen şeyler çoğunlukla şeytan olması muhakkaktır. Sahih hadislerde şeytanların ve meleklerin insan suretine girip uykuda hatta uyanıkken bile sahabeye göründüğünü hatta bedir harbinde Müslümanların hatta Müşriklerinde melekleri gördükleri ve Hz. Peygamberin de bunların melekler olduğunu tasdik ettiğini Sahih hadislerden öğreniyoruz. Yine birçok sahabenin uykuda ve uyanıkken şeytanları insan suretinde gördükleri sahih hadislerde bizlere haber verilmektedir.
Günümüzde ki insanlar uykuda ve uyanıkken insan suretinde gördükleri bu şeytan veya melekleri ilim fakiri olmaları ve taassup içinde bulunmaları sebebiyle bunları ya hayattaki veya ölmüş olan Salih kişiler olarak sanmaları veya bilmem kaç bin yıl önce vefat eden Hızır adındaki zat olduğunu iddia etmeleri dinde sahih olmayan hallerdir. Şeytanlar değişik suretlere girerek rüyada veya açıktan gözükerek bu insanları saptırmaktadır.
Ayrıca rüyalarda veya uyanıkken evliya kabul edilen kişilerinde suretlerine şeytanların giremeyeceğini iddia edilmesi. Kur’an ve sahih sünnetten hiçbir delili olmayan boş ve mesnetsizdir bir iddiadır.
Eğer bir kimse rüyasında Hz. Peygamber’i görse de, ondan herhangi bir emir alsa veya bir şeyi o kimseye men etse ya da din konusunda ondan bir çeşit işaret ve ima yollu bir şey görse; o gördüğü, duyduğu şeylerin Kitapta ve Sünnette benzerini görmeden onlara uyması, uygulaması caiz değildir. Allah Teâlâ ve Peygamberi, din konusunda, bizi rüyalara, ilhamlara ve keşiflere bırakmamış, hakkı ve batılı, doğruyu ve yanlışı pırıl pırıl bir Kitap ve senetli, delilli bir Sünnet içinde önümüze koymuştur. Eğer gördüğünüz bir rüya veya ilham, Kitaba ve Sünnete uygun ise, o zaman Peygamber’i görmeyi nasip etti diye veya keşif ve ilham nimetini lütfetti diye Allah’a şükrediniz. Ama o gördüğünüz rüya, Kitaba ve Sünnete ters ve aykırı ise, o zaman da onu reddederek, böyle denemelerden ve imtihanlardan koruması için Allah’a yalvarınız. Bu inceliği anlayamamaktan dolayı pek çok kimse, dalâlete düşmüştür ve düşmeye devam etmektedir.Bizzat tanıdığım bazı kimseler inandıkları sapık bir mezhebin kurucusuna. Rüyalarında Hz. Peygamber’in iltifat ettiğini veya onu desteklediğini gördüklerini zannettiklerinden
dolayı, o sapık mezhebe ve fırkaya bağlanmışlardır. Eğer onlar, rüyada gördükleri herhangi bir insan şeklinin Hz. Peygamber olamayacağı ve Hz. Peygamber’i gerçekten rüyada görmek nasip olsa bile, onunla dinî bir hüküm elde edilemeyeceği gerçeğini bilmiş olsalardı, böyle bir sapıklığa düşmezlerdi.
Hz. Peygamber (s.a.v.) buyurmuştur ki: "(…) Rüya üç türlüdür: (…) Üçüncüsü: Kişinin kendi kendine konuştuğu (düşündüğü) şeylerden meydana gelir. (…)"(Müslim, Rü’yâ, 6.)
İbn Mace’nin sahih bir senetle rivayet ettiği hadiste de şöyle buyrulmuştur: "Şüphesiz rüya üç çeşittir: (…) Rüyaların bir kısmı da insanın uyanık iken arzulayıp azmettiği, sonra da uykusunda gördüğü şeydir. (…)"(İbn Mâce, Ta’bir, 3/2907)
Bazı fırkaların gördükleri rüyalar, muhtemelen bu kabildendir. Çünkü iyi biliyoruz ki bu batıl fırkalar hemen hemen tamamı yollarının hak olduğunu hep bu rüyalara dayandırmaktadır. Hatta açık ayet ve sahih hadislere rağmen ikna edilememekte rüya ve uyanıkken gördükleri şeylere aldanmaktalar.
Ayrıca Hz. Peygamber’in şu hadislerini de hatırlatmak yerinde olacaktır: "Görmediği bir rüyayı gördüğünü iddia ederek yalan söyleyen, (kıyamet günü) iki arpa tanesini birbirine düğümlemekle mükellef kılınır ve bunu yapamamasından dolayı ona azap edilir."( İbn Mâce, Ta’bir, 3/2907.)
"Beni rüyada gören, hakikaten görmüş olur. Zira şeytan, benim suretimle temessül edemez. Bir de, benim üzerime bilerek yalan uyduran, cehennemdeki yerine hazırlansın!" ( Buhārî, İlim, 39/51.)
Gerçekten Peygamberimizi rüyasında görmeyen bir kimsenin rüyasında peygamberi gördüğünü iddia etmesi hadis uydurmakla aynı hükümde olup, bu kişi anlattıkları ile kendisini yukarıdaki hadiste belirtilen vaade dâhil etmiştir. Allah bizleri korusun.
Bazı batıl fırkalarda rüyaların ve olağan üstü hallerin çokça anlatılması tesadüfî değildir. Zira rüyalar ve olağan üstü haller safdil ve basit insanları aldatmada kullanılan en yaygın vesiledir.
Bildiğimiz gibi, avam tabakasının ve cahillerin büyük bir kısmı rüyaya bağlanırlar, rüyadan gelen her şeyi tasdik ederler, onu hayatlarında takip edecekleri yolu aydınlatan bir ışık sayarlar.
Sadık rüyalar azdır. Bunlar doğru olmakla beraber, zannı delildir ve üzerine itikadı esaslar kurulamaz, bir fikrin ispatına veya dinî hükümlerden herhangi birine delil olamaz.

Okudunuz mu?  Tevbe-i İstiğfar

nurya
Allahümme Rabbe’l-beldeti’l-harâm, ve’ş-şehri’l-haram. Ve’l-haremi’l-haram. Ve’r-rükni ve’l-makam. İkra’ alâ Nebiyyinâ Muhammedin Aleyhissalâtü vesselâm minne’s-selâm… —-CEVŞENDEKİ duadır ben çok severek okuyorum


Üye değil
Peygamber Efendimiz’i görenler çok şanslı onların yerinde olmak çooook isterdim . İnşAllah bende görürüm . ALLAH bütün Müslüman kardeşlerime nasip etsin . Allah (c.c.) bütün her şeyin hayırlısını versin , hepimizi cehennem ateşinden korusun ve tekrardan rüyamızda Hz. Muhammed (s.a.v.)’i görmemizi nasip etsin .

ÂMİN

Okudunuz mu?  Dile Getiremeyip Kalbinden Dua Etmek

maretta12
inşAllah Allah hepimize nasip eder inşAllah.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun rabbim rüyada görmeyi nasip etsin


blackkurt38
Rüyasında Peygamber Aleyhisselam’ı gördüğünü söyleyen kişi doğru görmüştür.

Zira hadiste buyurulmuştur ki:
"Kim beni rüyada görürse gerçekten beni görmüş olur. Çünkü şeytan ne benim, ne Kabe’nin kılığına giremez."

Kaadi rahımehullah dedi ki:
"Bu, Peygamber Aleyhisselam’ı hayatındaki bilinen şeklinde gördüğü zaman bahis konusu olur."

Peygamber Aleyhisselam tam bir bünyeye sahip idi. Yüzü ay gibi parlardı. Orta boylu idi.
Kırmızı – beyaz karışımı bir renge sahip idi. Geniş alınlı di. Kaşları ince idi. İki kaş arasında bir damar vardı ki öfkelendiği zaman görünürdü.
Burnu güzel bir şekilde kalkık idi. Gözleri sürmeli idi. Sakalı gür idi. Yanakları düz ve gayet güzeldi. Dudakları büyük idi. Dişleri seyrek idi.
Boynu, mafsalları ve parmakları uzundu. İki omuzu arasında nübüvvet mührü vardı. Ayakları fazla tombul değildi.
Bu hilye-i saadete uymayan bir tarzda görülürse, yorumu ona göre yapılır: Mesela O’nu köse veya kısa olarak görürse, bu, şeriat hususunda o kişinin eksik davrandığına delalet eder."

İmam Yafii :
"Şeyh Muhyiddin İbnil A’rabi, Hz. Peygamber’i (S.A.V.) rüyasında Arap mescidlerinden birinin zaviyesinde ölü olarak görmüş ve ürpermiş.

Gelip o yerin salihlerine rüyasını anlatınca onlar şöyle demişler:

-Bu mescidi yapan sultan, mescidin o kısmını sahibinin rızası olmadan gasbetmişti.

İşte o kısımda Hz. Peygamber’in şeriatı tatbik edilmediği için hükmen öldürülmüştür.

Bu sebeble, Resulüllah (S.A.V.) orada ölü olarak rüyana girmiştir."

İmam Mazeri :

"Rüyada Hz. Peygamber (S.A.V.) kendi asıl kılığında da, başka bir şekilde de görülebilir.

Mesela onu beyaz sakallı olarak görmek de mümkündür.

Rüyayı gören kişi Hz. Peygamber’i beyaz sakallı zannettiği için o şekilde rüyasına girmiş olabilir."

Hz. Peygamber (S.A.V.) buyurmuştur.

"Kim, beni rüyada görürse, uyanıklık halinde de görecektir."

Yani, bu kendi asrında olur. Bu takdirde anlamı şöyle olur:

"Henüz hicret etmeyen kişi beni rüyasında görürse, Allah, ona hicreti nasib eder. Gelir ve uyanık halinde de beni görür."

Bazılarına göre: "Beni yakaza halinde (uyanıklıkta) görür" demek, yani, halinde, henüz ölmeden görür demektir; ki, bu ehlince ma’lumdur.

Yazar bu (yakaza) kelimesini şöyle açıklamıştır:

Yani: "Beni tanıdığı şekilde, veya ondan daha güzel bir halde görür" demektir.

Buradaki uyanıklıktan kasıd ahiretteki uyanıklıktır.

Nitekim Peygamber Aleyhisselam bunu şu mübarek hadisi ile açıklamışlardır:

"İnsanlar uykudadırlar. Öldükleri zaman uyanırlar."

Orada O’nu görmek demek, O’nun yanında olarak O’nu görmek demektir.

İmam Mazeri (rahımehullah) der ki:
"Beni gören, beni gerçekten görmüş olur" demek; "Beni, şekil ve sıfatım hakkında nasıl inancı varsa öyle görür" demektir.

"Şeytan, benim kılığıma giremez."

Bu yalnız Peygamberimiz’e (aleyhisselam) mahsus değildir. Şeytan diğer peygamberlerin kılığına da giremez.

Ne rüyada, ne de rüya dışında, şeytan peygamberlerin şekline kat’iyyen bürünemez.

Çünkü, girdiği takdirde, Hak ile batıl birbirine karışır, ayırdedilemez hale gelir.

Hatta şeytan, melek, Ka’be, güneş, ay ve beyaz bulut şekline bile giremez. Mushaf şeklinde de görünemez.

Çünkü bunlar birer hidayet meş’aleleridir…

1- Rüyasında Resul-i Ekrem’i görmek isteyenler çokça salat-u selam getirsin ve şu duayı okusun.

Allahümme rabbel beledil harâmi veşşehril harâmi vel hılli verrukni vel-makam…İkra’ alâ rûhi Muhammedin minnes-selâm
Ey şu değerli beldenin ve ayların, Mikat ile Harem arasındaki yerin, Rûkn’ûn ve Makam-ı İbrahim’in Rabbi. Bizden Muhammed’in (S.A.V.) ruhuna selam oku (söyle)!

2- Hasan el-Basri (R.A.)’ın tavsiyesine göre:

Yatsı namazından sonra dört rekat namaz kılıp, her rekatında Fatiha’dan sonra birer def’a (Duha, İnşirah, Kadr ve Zilzal) surelerini okursa, ondan sonra yüz kere Allah’a istiğfarda bulunsa, yüz kere Peygambere salavat getirse ve yüz kere de (Lâ havle vela kuvvete illâ billâhil aliyyil-azîm) derse rüyasında Hz. Peygamber (S.A.V.)’i inşaAllah görür.

Okudunuz mu?  Hz. Meryemin Babası İmrânın Duası

3- Hz. Ali ve Hz. Ömer (R.Anhüma), Abher namazını kılan kimselerin Peygamber Efendimizi göreceklerini müjdelemişlerdir.

Abher Namazı dört rekattır ve bir selam ile eda olunur.
Her rekatta Fatiha’dan sonra, on kere Kadr Suresi (İnna enzelnahü…) okunur ve onbeş kere de (SübhânAllahi velhamdü lillahi ve Lâ ilahe illAllahu VAllahu Ekber) dendikte sonra rukua varılır, ruku da üç kere (Sübhane Rabbiyel aziym) tesbihinden sonra, (SübhanAllahi velhamdü…) tesbihi tekrarlanır ve rukudan başını kaldırınca üç kere, secdeye varılıp (Sübhane Rabbiyel alâ)’dan sonra üç kere, ikinci secdede aynı şekilde tekrarlanarak bu şekilde dört rekat tamamlanır. Selam verildikten sonra hiç konuşmadan on def’a daha Kadr Suresi okunur. (Sübhanellahi velhamdü…) tesbihi otuzüç kere tekrarlanır.

Cezellahü annâ Muhammeden mâ hüve ehlühû
Allah bizden, Muhammed’e ehil olduğu mükafatı versin.

denilerek namaz bitirilir.

Hz. Ömer (R.A.) "Kim bu namazı kılarsa can verirken kat’iyyen susamaz. Kabri gül ve yasemin ile süslenir. Etrafında nergis çiçeği biter. Kabrinden kalkarken keramet tacı giydirilir. Halas ve ikram bereketiyle tam on iki bin melek onu karşılar. Melekler, peygamberler ve elçiler safında olur. Ona istediği kadar şefaat (etme) yetkisi verilir."

Resulullah sallAllahu aleyhi ve sellem efendimizi rüyada görebilmek için aşağıdaki usul Hızır Aleyhisselam’dan tarif edildiği rivayet edilmiştir..

Yatsı namazından sonra secdeye varılarak, 7 def’a:

Estağfirullâhel aziyme ve etûbü ileyh

‘den sonra 7 def’a:

Sübhânellâhi velhamdülillâhi velâ ilâhe illAllahu vellahu ekber

‘den sonra 7 def’a:

Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh

diyerek secdeden kalkılır. Eller huzur-u ilahiye açılarak, 3 def’a:

"Allâhümme yâ Rabbi yâ Rabbi yâ Rabbî yâ Rahmâne’ddünya ve rahimelâhireti ve rahimehümâ ilâhelevvelîne ve’l-âhirine yâ erhame’r-râhimîne yâ Hayyü yâ Kayyûmü yâ zel-celâli velikrâmi salli alâ Muhammedin ve alâ ve erini Seyyidenâ Muhammeden filmenâmi vağfirlî birahmetike yâ Rabbi."

Bu dua da bitince Vitir namazı kılınır, yatağa yatıncaya kadar salavat-ı şerife getirilir, yatakta da sağ taraf’a yatılarak yüz kıbleye karşı çevrilir. Uyuyancaya kadar salavat-ı şerife ve zikir ile meşgul olunur. İnşaAllah Peygamberimiz (SAV) efendimizi görmek nasip olur.

4- İmam Nesefi’nin (RA) "Fedailü’l-A’mal" kitabında tecrübe edildiği ifade edilerek;
"Kim, Cum’a gecesi bin kere Kureyş suresini okuyup abdestli yatarsa, Peygamber Aleyhisselam’ı rüyasında görür ve bütün dileklerine kavuşur." denilmiştir. allah-u alem.


gamze
Allah sizden razı olsun peygamberimizi rüyamda görmeyi çok istiyorum inşAllah görürüm


Kayıtsız Üye
Peygamberimizi rüyada görmek bile çok güzel Allah herkese görmek nasip etsin


Elif su
ALLAH C.C bizede nasip etsin PEYGAMBER EFENDİMİZİ görmeyi AMİN


Kayıtsız Üye
Ben on yaşındayım sav i görmek istiyorum bir kere okumuştum ama korktum sonra annem oğlum savsenin korkacağını bildiği için korkutmaz mesela bekir nasısın oğlum ben sav im diyebilir dedi buyüzden artık korkmuyorum Allah herkeze nasip etsin inşAllah bende görürüm


kemal
Haklısınız. Allah nasip etsin


Kayıtsız Üye
InşAllah peygamber efendimizi görürüz


Kayıtsız Üye
ALLAH insAllah herkese nasip eder


Kayıtsız Üye
Şimdiye kadar rüyamda 5-6 kez dua okumadan peygamberimizi gördüm, genelde kendisiyle hep beyazlar içinde, başyardımcısı olarak eski at arabalarıyla savaşa gidip savaştım ama uzun süredir göremiyorum ve çok üzülüyorum, daha önce de dua okuyup uyumuştum ama duayla görememiştim şimdi bu duayı okudum ve uyuyacağım umarım görürüm 🙁


Kayıtsız Üye
Bu dua ıcın teşekkürler


Hsjsj
Duanın türkçesi varmı


Kayıtsız Üye
Çelik banada olsa ama nafile

Okudunuz mu?  Salihlerin Duası

cisani
Allah ı ben ömür boyu sevicem Allah ı çok seviyorum bu bilgi için teşekkürler


Kayıtsız Üye
Bundan yıllar önceydi orta okul yeni bitmişti köyde bir delikanlıya ask diye tabir ettikleri şeyden hissetmeye başladım ama onun derdi sadece bnden faydalanmaktı kopamiyodum ondan bigun başkasıyla nisanlanacagini duydum ama bnmlede oynuyordu söyledim dalga geçti odama kapandim saatlerce ağladım dışarda felaket yağmur vardı çıkıp altında dua ettim Allahım gunahlarimi yıka diye sonra namaz kılıp dua ettim bnde yetim bir kızım nolur bnmde ruyama gel dedim Allahım onu içimden çıkar nolursun dedim sonra bir ışık ama kafami kaldiramadim saclarimi oksadi bir el güzel bir koku sonra o çocuğu gördüm hiç bir şey hissetmedim inşAllah onu görme şerefine sahip olurum bigun


Kayıtsız Üye
Allah banada nasip etsin ( bana tek değil bütün müslüman kardeşlerimize nasip eder ) Amin


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sizden ins bizlerede gul ve nur yuzlu peygamber efendimiz s.a.s gormeyi nasip eder


Kayıtsız Üye
Allah binlerce kez razı olsun,bu paylaşımı yapanlardan,insanlari dine imana sesliyor,cok sevindim


Rusalka
Ben de cokkkk sık sık görmek isterim,ama gormusum bende rüyamda çok şükür,yine isterim,inşAllah görürüm amin.


Kayıtsız Üye
insAllah bütün Müslümanlar gorurler hepimi elele tutusup cennete gideriz


Kayıtsız Üye
İnşAllah görürüm Peygamber efendimiz(s.a.v) görürüz inşAllah


Kayıtsız Üye
Sa benim adım ahmet 15 yaşındayım. Bugün peygamber efendimizi gördüm ama çok kısa yüzünü göremedim sadece vücudunu yanında birsürü kişi vardi belki o değilse diye şüperdim inşAllah yuzunude görürüm


Kayıtsız Üye
ama kardeşim çok günahtır söylersen bir daha gelmez dilden dile ayılır bunu bilmeni istedim en azından Allah günah yazmasın ama bir daha birisine anlatırsan günah yazılmasın diye 🙂


Kayıtsız Üye
Bir kimse yaşarken efendimiz s.a.s gerek rüyada gerekse manada görürse RABBİM cc ona efendimiz aleyhi selatu vessalamı son nefesinde kesin gösterir mutlaka ve mutlaka ruhu bedenden ayrılırken efendimiz ona iman getirmesi için yardımcı olur ALLAH CC RAZI OLSUN


emrah.ekici
SALAVAT-I A’ZAM

Bismillahirrahmanirrahiym Allahümme inni es’elüke bismikel a’zamil mektubi min nuri vechikel a’lel müebbed Eddaimil bakıl mühalled Fi kalbi nebiyyike ve rasulike Muhammed Ve es’elüke bismikel a’zamil vahıdi bir vahdetil ehad El müteali an vahdetil kemmi vel adedEl mukaddesi an külli ehad Ve bir hakkı bismillahirrahmanirrahıymi kul hüvellahü ehad Allahüssamed Lem yelid ve lem yuled Ve lem yekün lehu küfüven ehadün en tüsalliye ala seyyidina Muhammedin sirri hayatil vücud Ves sebebil a’zami li külli mevcud Salaten tüsebbitü fi kalbil imanVe tühaffizunil kur’an Ve tüfehhimüni minhül ayat Ve teftehu li biha nural cennat Ve nuran neıym Ve nuran nezari ila vechikel kerim Ve ala alihi ve sahbihi ve sellim
Sırları:
1-Her gün bu salavatı şerifeyi (100) defa okursan, evliyalar zümresine dahil olursun.
2-Düşmanın şerrinden korunmak için Cumartesi günü gecesi (1000) defa okunur.
3- Peygamber (s.a.v.)’i rüyada görmek istiyorsan veya dünyevi ve uhrevi bir konuda haberdar olmak istiyorsan yatmazdan önce (100) defa bu salavat-ı şerifeyi oku ve kıbleye yönelerek yat. Yatmadan önce gül yağı veya gül suyu sürün.Allahın izni ile muradına nail olduğunu göreceksin.(S.Dareyn)
4-Bir muradın hasıl olması için fakir fukaraya sadaka verilir.Daha sonra bu salavatı yüz defa okursun Ve sevabını Hazreti Peygamber (s.a.v.)’in ruhuna hediye edersin ve muradını Allah Teala’ya arz edersin.


serpil.bozdag
RESULÜ EKREM İLE GÖRÜŞMEYİ ARZU EDENLER

Bismillahirrahmanirrahiym İnnellahe ve melaiketehu yüsallune alen nebiyyi ya eyyühellezine amenu sallu aleyhi ve sellimu teslima Allahümme salli ve sellim ala men cealtehu sebeben linşikakı esrarikel ceberutiyyeh Venfilakı envariker rahmaniyyeh Fe sara naiben anil hadratir rabbaniyyehVe halifete esrarikez zatiyyeh Fe hüve yakutetü ehadiyyeti zatikes samediyyehVe aynü mazheri sıfatikel ezeliyyeh Fe bike minke Sara hıcaben anke Ve sirran min esrari ğaybike Hucibte bihi an kesirin min halkıke Fe hüvel kenzül mutalsem Vel bahruz zahirul mütamtam Fe nes’elükellahümme bir cahihi ledeyk Ve bir kerametihi aleyk En ta’müra kavalibena bir ef’alih Ve esmaana bir akvalih Ve kulubena bir envarih Ve ervahana bir esrarih Ve eşbahana bir ahvalih Ve serairana bir müameletih Ve bevatınena bir müşahedetih Ve ebsarana bir envari mühayya cemalih Ve havatime a’malina fi merdatih Hatta neşhadeke bihi ve hüve bike fe ekunü naiben anil hadrateyni bil hadrateyni ve edülle bihima aleyhima ve nes’elükellahümme en tüsalliye ve tüsellime aleyhi salaten ve teslimen yelikani bir cenabihi ve azıymi kadrihi ve tecmeani bihima aleyh Ve tükarribeni bir halisı vüddihima ledeyh Ve tenfehani bir sebebihima nefhatel etkıya Ve temnehani minhüma minhatel asfiya Li ennehüs sirrul mesun Vel cevherul ferdül meknun Fe hüvel yakutetül müntaviyetü aleyha asdafü meknunatik Vel ğayhubetül müntehabü minha asnafü ma’lumatik Fe kane ğayben min ğaybike ve bedelen min sirri rububiyyetike hatta sara bir zalike mazheran nestedillü bihi aleyke ve keyfe la yekunü kezalik Ve kad ahbertena bir zalike fi muhkemi kitabike bir kavlike innellezine yübayiuneke innema yübayiunellah Fe kad zale anna bir zaliker raybü ve hasalel intibah Vec’alillahümme delaletena aleyke bihi ve muameletena meake min envari mütabeatih VerdAllahümme ala men cealtehüm mehallen lil ıktida Ve sayyarte kulubehüm mesabiyhal hüda Elmüttaherine min rıkkıl ağyar Ve şevaibil ekdar Men bedet min kulubihim dürarul meani Fe cüılet kalaidüt tahkıykı li ehlil mebaniy Vahtertehüm fi sabikıl ıktidar Ennehüm min ashabi nebiyyikel muhtar Ve radıytehüm lintisari dinike fehümüs sadetül ahyar Ve daifillahümme mezide rıdvanike aleyhim meal ali vel aşirati vel muktefine lil asar Vağfirilllahümme zünubena ve validina ve meşayihına ve ıhvanina fillahi ve cemiy’ıl mü’minine vel mü’minat Vel müslimine vel müslimat Elmütiy’ıyne minhüm ve ehlil evzar

Okudunuz mu?  Sıkıntıdan Kurtulmak için Okunacak Dua

Sırları:

Bu Salavat-ı Yakutiyye, İmam Şazeli Hazretlerine aittir.Bu salavatı okur, Resulü Ekrem ile vicahen görüşürlerdi.

Birgün şehadet parmağı ile kalbine işaret ederek: Bu salavat-ı şerife nice sırları ihtiva etmektedir. deyip veliler meclisine açıkladı.Onlardan kabul gördüler.Zamanın kutbu olan Şazeli Hazretleri şöyle buyurdular:

Kim sabah ve akşamları bu Salavat-ı Yakutiyye’yi üçer defa okursa,Resulü Ekrem’i ayanen ve rüyada çokça görür.Sessiz ve kimsenin bulunmadığı bir mekana çekilerek bu salavatı yedişer defa okuyan,Resulü Ekrem’i görür ve ondan nice sırları ve ilimleri öğrenir. (S.Dareyn,sh.340)


dr_pocck
ALLAH RESULÜ(S.A.V.)’İ
RÜYADA GÖRMEK İÇİN

Salavat-ı şerife kitapları çoktur.Bunların en meşhur olanı Delail-i Şerif tir. Daha bunun gibi ufak risaleler ve büyük kitaplar çoktur. Delail-i Hayrat eskiden Kuran-ı Kerim’den sonra her müslümanın evinde bulunurdu. Bunun gibi meşhur bir kitap yoktu.Bu kitabın sahibi Cezayir ahalisindan Seyyid Süleyman Cezuli hazretleri’dir. Bu zat Cenabı Peygamber (s.a.v.)’in evlatlarından bir alimdir. Bu kitabı te’lif etmesinin sebebi şudur:

Gece olunca hanımı kaybolurdu. Bunun üzerine hanımına dedi ki: Sen her gece kaybolup nereye gidiyorsun?

Hanımı: Ben her gece Medine-i Münevvere’ye Cenabı Peygamber’i ziyaret etmeye gidiyorum dedi.

Kocası: Bu dereceyi ne ile kazandın? diye sordu.

Bir salavat-ı şerife vardır. Ona devam etmem sayesinde bu dereceye nail oldum dedi.
Kocası: O salavat-ı şerifeyi bana öğret dedi.
Hanımı: Bunu sana öğretmeye izin yoktur deyince Süleyman Cezuli Hazretleri gayrete geldi, kitaplardaki ve dünyanın her tarafında okunan salavat-ı şerifeleri toplayıp Delail-i Şerif isimli eserine yazdı. Sonra bu kitabı hanımının önünde okumaya başladı. Aşağıdaki salavat-ı şerifeyi okumaya başlayınca hanımı kendini tutamayarak gülümsedi:

Okudunuz mu?  Allah (cc) Kainatın tümünü yoktan var eden

Allahümme salli ala ruhı seyyidina Muhammedin fil ervah Allahümme salli ala cesedi seyyidina Muhammedin fil ecsad Allahümme salli ala kabri seyyidina Muhammedin fil kubur Allahümme eblığ ruha seyyidina Muhammedin minni tehıyyeten ve salaten ve selama

Manası:
Allah’ım! Ruhlar içerisinde Efendimiz Muhammed’in ruhuna salat eyle! Allah’ım! Vücutlar içerisinde Efendimiz Muhammed(s.a.v.)’in cesedine salat eyle! Allah’ım! Kabirler içerisinde Efendimiz Muhammed(s.a.v.)’in kabrine salat eyle. Allah’ım! Efendimiz Muhammed(s.a.v.)’in ruhuna benden selam,salat ve esenlikler ulaştır.

Bunun üzerine hanımının bu salavat-ı şerife ile o yüce makama ulaştığını anladı.
Cenabı Peygamber (s.a.v.)’i rüyada gösteren derslerden en önemlisi bu salavat-ı şerifedir.
Cezayir’den Tunus’a oradan Trablusgarb’a oradan Bingazi’ye, oradan Mısır’a ve oradan Arabistan’a geçeceksin.İşte o kadın bu kadar uzak mesafeyi bu salavat-ı şerifenin ruhaniyyeti ile bir adımda kat ediyordu.

HAZRETİ FATIMA (R.A.) VALİDEMİZİN OKUDUĞU SALEVAT

Allahümme salli ala men ruhuhu mihrabül ervahı ve melaiketi vel kevnAllahümme salli ala men hüve imamül enbiyai vel mürseliynAllahümme salli ala men hüve imamü ehlil cenneti ıbadillahil mü’minin

Manası:
Ya rabbi! Babacığım Hazreti Muhammed(s.a.v.)’e salat getir.O bütün kainatın kıblesidir.Ervahlar, melaikeler ve peygamberler hep ondan şefaat isterler.Ya rabbi! Benim peygamberim Hazreti Muhammed’e salat getir.Çünkü o peygamberlerin ve resullerin reisidir.Ya Rabbi! Babam Hazreti Muhammed (s.a.v.)’e salat getir.Zira o mü’minlerin,cennet ahalisinin,peygamberlerin ve resullerin en hayırlısıdır.

Kıymetli salavat-ı şerifelerden bir tanesi de Hazreti Fatıma(r.anha.) validemizin getirdiği salavat-ı şerifedir. Bu salavat-ı şerife kitaplarda yoktur. Zamanın büyük ruhanilerinden birisi diyor ki:

Mekke-i Mükerreme’de ruhanilerden birinin meclisine Cenabı Peygamber, Hazreti Fatıma validemiz ile teşrif buyurdular.Baktım ki Hazreti Fatıma validemiz, muhterem pederlerine cennet lisanı ile bu salavat-ı şerifeyi getiriyorlar.Cennet ehli Süryani dili üzeri harflerle konuşurlar. Elif lam miym gibi. Ben de bu salavat-ı şerifeyi arapçaya çevirdim.

Birisi rüyada Hazreti Fatıma validemizi gördü ve sordu:
Bu salavat-ı şerife senin midir? Hazreti Fatıma validemiz cevaben:
Evet dedi.
Bunu bir kişi bir defa okursa müjdesi nedir? dedi. Hazreti Fatıma(r.anha) validemiz buyurdu:
Eğer bu salavat-ı şerifeyi bir defa okursanız denizler mürekkep, ağaçlar kalem olsa bunun sevabını yazmakla bitiremez.
Hazreti Fatıma(r.anha) validemizin bu sözü çok acaibine gitti ve bu salavat-ı şerifenin faziletini Cenabı Peygamber(s.a.v.)’den sordu:
Ya Rasulellah! Hazreti Fatıma böyle diyor.Bunu benim zihnim kaldırmadı.
Bunun üzerine Rasulü Ekrem(s.a.v.):
Fatıma ne dediyse doğrudur buyurdu.Bu salavat-ı şerife Cenabı Peygamber’i o kadar övüyordu ki, arkada hiçbir şey bırakmıyordu.


emrah.ekici
EFENDİMİZİ RÜYADA GÖRMEK İÇİN

Efendimiz (s.a.v.)’i rüyada görmeye vesile olan mübarek salavat-ı şerifelerin biri de aşağıdaki salavattır:

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin abdike ve rasuliken nebiyyil ümmiyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim küllema zekerakez zakirune ve ğafele an zikrihil ğafilune adede ma ehata bihi ılmüllahi ve cera bihi kalemüllahi ve nefeze bihi hukmüllahi ve vesiahu ılmüllahi adede külli şey’in ve ad’afe külli şey’in ve mil’e külli şey’in adede halkıllahi ve zinete arşillahi ve rıda nefsillahi ve midade kelimatillahi adede ma kane vema yekunü ve ma hüve kainün fi ılmillahi salaten testağrikul adde ve tühıytu bil haddi salaten daimeten bir devami mülkillahi bakıyeten bir bekaillah

Manası:
Allah’ım! Kulun, ümmi bir peygamber ve Rasulün olan Efendimiz Muhammed(s.a.v.)’e onun aline ve ashabına, Seni zikredenler zikrettikleri ve Senden gafil olanlar gafil oldukları sürece ve Senin ilmin çerçevesi içine girenler, kaleminin yazdıkları, hükmünün cereyan ettiği, ilminin ulaştığı şeyler ve hemen her şey adedince, her şeyin katları ve dolusunca, Senin mahlukatın adedince, Arş’ının ölçüsünce, kendi hoşnutluğun, söz ve kelamın miktarınca, olmuş olacak ve senin ilminde mevcut olan şeyler adedince, hadde hesaba sığmayacak bir şekilde ve Senin mülkün durdukça ve beka sıfatının devamınca salat ve selam eyle.

Okudunuz mu?  Şifa Ayetleri (melalli-açıklamalı)

Euzu billahimineşşeytanirraciyn(5)
Bismillahirrahmanirrahiym(5)
Allahümme bir hakkı Muhammedin erini veche Muhammedin halen ve mala

Manası:
Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım.
Rahman ve Rahiym olan Allah’ın adıyla
Allah’ım! Muhammed(s.a.v.)’in cemalini, hal ve heyetini bütün teferruatıyla yine Muhammed(s.a.v.) hurmetine bana göster.
İmam-ı Şa’rani diyor ki:
Rasulüllah (s.a.v.)’i rüyada gördüm.Bana:
Yatacağın zaman bunları okursan beni mutlaka rüyanda görürsün buyurdular


Kayıtsız Üye
İnsAllah herkes görür en istediğim şey

Bana anlatır mısın peygamber Efendimiz nasıl biri

İnşAllah gareş işAllah herkese nasip olur


Şema
< peygamber Efendimiz nasıl biri >
Peygamber Efendimizi görme şerefine erdim çok şükür kısaca gördüğümü anlatayım:
Orta boylu, Buğday tenli, Etine dolgun, Siyah gözlü idi. Elbise ve sarık, sarığın üstüne bir örtü atmıştı.
Allah herkesi görme şerefine erdirsin.


Kayıtsız Üye
Ben bir keresinde Peygamberimiz’i rüyamda gormusdum bana "seni goren bitkilere Allah senin ismini fısıldasin" demisti.Cok mutlu olmustum.ALLAH HEPİNİZE GÖRMEYİ NASİP ETSİN.


Kayıtsız Üye
selamun aleykum insAllah gorursun kardesim ALLAH bana da nasib etsin


Kayıtsız Üye
Islam kızı ,benim hayatta en çok istediğim şey peygamberi görmekti ve bu duyguyu dün akşam yaşadım


Kayıtsız Üye
Keşke şuan Hz MUHAMMED olsaydı ona öyle sarılır öperdim keşke hayatta olsa Malesef cennet ya da cehennemde görcez


Kayıtsız Üye
peygamber efendimizi rüyada görmek için nasıl bir dua okumalıyız.


Kayıtsız Üye
Ben gördüm her kez görür inşAllah


Kayıtsız Üye
Kardeşim ne mutlu sana görmüşsün. Ama kimseye anlatmazsan bir daha görürsün. Yani efendimiz rüyada görülürse anlatılmaması daha iyidir. Selam ve dua ile


Kayıtsız Üye
Allah inş banada nasip eder HZ. Muhammedi rüyamda görmek için herkesten daha çok istiyorum


Kayıtsız Üye
Kardesim efendimizi ruyanda gormek için ozel bir sey yaptin mi banada lütfen soyle


Kayıtsız Üye
Ben gördüm herkese nasip olur inşAllah


Kayıtsız Üye
amin amin InsaAllah diğer arkadaşlarımiz da gorur!


Kayıtsız Üye
Söz ettiğiniz vasıflara sahip olmak efendimizi rüyada görmek için sebep olabilir ancak şart oldugunu düşünmüyorum zira ben namaz bile kılmadığım bir zaman efendimizi rüyamda gördüm ve konuştum sonradan namaz nasip oldu ancak ne ruyayi gördüğüm zamanlar ne de şimdi şart olarak ileri sürdüğünuz kadar takva olamadim malesef


ilahi askim
Ben peygamber efendimizi sav dört kez rüyamda gördüm.ama bir türlü yüzünü görmüyordum.ama ben ne zaman Hz. Muhammed desem içime sanki bir nur iniyor. Allah herkese nasip etsin inslh.


Kayıtsız Üye
rüyada peygamber efendimizi görmek için uğraşmak dini bir zorunluluk mu?
o dememiş midir ”bir gün gelecek ümmetim beni görmeden bana tabi olacak” diye
ve bu davranışın çok kıymetli olduğunu…

ve rüyada görme sonucu bir insan sevap kazanıyor mu?

bu dünyada islamı tebliğ etme gibi bir görevi hepimize verilmişken, bir insanın dahi hayatını kurtarmanın ne kadar büyük sevap olduğunu bile bile neden , rüyada peygamberimizi görme gibi , Allah isterse sen dua etmeden de gösterebileceği bir hal hakkında bu kadar zaman harcıyoruz.

elimizin altında sosyal medya internet gibi bir araç varken haydi tebliğe…


Kayıtsız Üye
Cuma gecesi bin defa okuyan Efendimiz (s.a.v.) ile görüşür.
Salâtü’l-Fâtih Sîğası

Okudunuz mu?  Dua İbadetin Özüdür

Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm.

Allahümme Salli ve Sellim ve Bârik Alâ Seyyidinâ Muhammedinil Fâtihi limâ Uğlika vel Hâtimi li mâ Sebeka ven Nâsırıl Hakkı bîl Hakkı Vel Hâdî ilâ Sıratıkel Müstekıymi Sallellahü Aleyhi ve Alâ Alihi Ve Ashâbihi Hakka Kadrihi ve Mikdârihil Aziym.


Hüseyin Talip
Çok G Şuan 10 Yaşındayım Ve Hz.Muhammeti Rüyamda Görmek ÇOK ÇOK ÇOK İstiyom Görürsem Çok Mutlu Olurum Hatta Fena Mutlu Ölmden Lütfen Allahım Hz.Muhammedi İşAllah Rüyamda Görürüm Amin


NeOlur:(
Allah’ım İnşAllah 10 Yaşında Hz.Muhammed (s.a.v)’ı Görmwyi nasip edersin… Allah’ım ne olur onu bir kerecik bana sarılırken görüyüm kokusunuda hissedebiliyim nolur..:( Rabb’im BU HAYAI BİZE VERDİĞİN İÇİN ŞÜKÜRLER OLSUN…
10 Yaşında Hz.Muhammed(s.a.v)’ı Görmek istiyorum… Senin Bize Verdiğin İmkanları Birdaha Asla Kötü kullanmışsam kullanmam…
Ve Artık Uslu olmaya Okuluma düzgünce gidip gelmeye daha çok dikkat edeceğim… Nolur Peygamberimi görüyüm… Ona kalpten bağlıyım…


Kayıtsız Üye
Peygamber Efendimizi Rüyamda görürüm inşAllah ya Rabbim sen büyüksun sana yalvariyorum


Kayıtsız Üye
islamkizi bende çok istiyorum peygamber efendimiz s.a.v rüyada görmeyi ama daha görmedim Allah için bana dua eder misiniz… bilmiyorum ki siz evlimisiniz bekarmısınız ama eğer bekar iseniz sizinle evlenmeyi çok isterim ve sizin gibi kalbinde peygamber aşkı olan o nur yüzlü efendimizi da bu dünyada gören birini tüm ömrüm boyunca başımın üstünde taşımak ne isterse yapmaktan mutluluk duyardım ama eğer evliyseniz size mutluluklar dilerim beni dualarınızdan mahrum bırakmayin Allah herkese nasip etsin inşAllah


Kayıtsız Üye
inşAllah diğer müminler görür Allah (cc) sana inşAllah yeniden Hz Peygamberimizin görmeyi nasip eder
AMİN


İkbal
Allahın Resulunun selamı ve bereketi üzerinize olsun ey hane halkı

Peygemberimizi (sav) ayağınıza çağırmaın o mübarek afendimizi çağırmakla neyi ima ediyorsunuz? Kimsinizki çağırasınız. O zat beğendiyse dilerse Rabbimin isteğiyle mutlak gelecektir Allahın yazdığı kadere karşımı geleceksiniz Rabbimle pazarlığa girmiş olursunuz her turlu dua ederek çağırmakla
Eğer Hakkı seversen Zaten senin için kaderinde hayırlısı yazılmıştır….


Kayıtsız Üye
Ben işlediğim günahları düşünüp peygamberimizden samimi bir şekilde af diledim. İyi bir ümmet olamadığım için çok üzüldüm. Sonrasında rüyama birkaç sefer girdi ve bana gülümsedi. Samimi bir tövbe ve pişmanlıkta görmeyi nasip edebilir.

Bilgilerinize


Kayıtsız Üye
Allah hepinizden razı olsun ben efendimiz sallalahu aleyhi vesllemi görmedim inşaAllah Allah bana nasip eder amin peygamberimiz sallalahu aleyhi vesllemi görüpte söyleyen bir daha göremezmiş dikkat edelim insaAllah


Kayıtsız Üye
S.a islamkizi o hayırlı rüyanı hiç anlatmayasın o sende kalsin ki aynı bir aşkı kervan gibi dolansın yüreğinde o koku hiç gitmesin burnundan – üstünden


Kayıtsız Üye
S.a kardeşlerim ben bu dünyanın hiçbir mal mülkünü istemem onların hepsi gelip geçici
Dinim – İslam
Kitabım- kuran-ı hakim
Peygamberim – Hz.Muhammed Mustafa s.a.v
Yaradanım- Allah dir Allahın kuluyum
Ben ne cehennem nede cennet. Ben sadece ve sadece rabbini görmek istiyorum başka birşeyde gözüm yokdür.
Günahkârım çok ağır günahlarım var.
Ama rabbim aff edendir bağışlayandır ama beni ister affetsin ister istemezsin ister cennete koysun ister cehenneme ben sade rabbını göreyim yeter…


peygamber efendimizi rüyada görmek için dua, peygamberimizi rüyada görmek için dua, peygamberimizi rüyada görmek için

Bu kategoride yer alan Hızır (AS)' ın Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber Efendimizi rüyada görme duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.