Anasayfa
22 Kasım 2023, 7:39
sizden05
Abone

Soru: Allah razı olsun inşAllah denir mi?

Soru: Allah razı olsun inşAllah denir mi?

yekruye
Esselamünaleyküm..

Hz. Enes(ra) anlatıyor: Resulullah(sav) buyurdu ki: "Sizden biri dua edince ‘Ya Rab! Dİlersen beni affet! Ya Rab! Dilersen bana rahmet et! demesin. Bilakis, azimle (kesin bir uslubla) istesin."
Hadisiyle bağlantılı olarak günlük hayatta kullandığımız "inşaAllah " kelimesini dua ederken dahi ağız alışkanlığı olarak kullanıyoruz.
"Allah razı olsun inşaAllah" dediğimiz de "Allah dilerse Allah razı olsun" anlamı çıkıyor. Kesin bir dil kullanmamız gerektiği hadiste belirtilmiş yalnızca "Allah razı olsun " dememiz lazım.

Bu hadis ile bağlantılı olarak İnşAllah lafzını dua sonlarında kullanmak başkasının duasına İnşAllah diye karşılık vermek rica niteliğimi taşıyor.. bilgilerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler..


Cevap: Sorum var!

mumsema
< Esselamünaleyküm..

Hz. Enes(ra) anlatıyor: Resulullah(sav) buyurdu ki: "Sizden biri dua edince ‘Ya Rab! Dİlersen beni affet! Ya Rab! Dilersen bana rahmet et! demesin. Bilakis, azimle (kesin bir uslubla) istesin."
Hadisiyle bağlantılı olarak günlük hayatta kullandığımız "inşaAllah " kelimesini dua ederken dahi ağız alışkanlığı olarak kullanıyoruz.
"Allah razı olsun inşaAllah" dediğimiz de "Allah dilerse Allah razı olsun" anlamı çıkıyor. Kesin bir dil kullanmamız gerektiği hadiste belirtilmiş yalnızca "Allah razı olsun " dememiz lazım.
alıntı

Bu hadis ile bağlantılı olarak İnşAllah lafzını dua sonlarında kullanmak başkasının duasına İnşAllah diye karşılık vermek rica niteliğimi taşıyor.. bilgilerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler.. >
ve aleykumusselam ve rahmetullah

forumda defalarca gördüm uyarayım dedim nasip bugüneymiş:)
Allah cc razı olsun inşAllah denmez. denirse edebe/istenilen dua şekline riayet edilmiş olmaz.
zaten hadisle gayet güzel ifade ettin. Allah razı olsun yekruye


Yanıt: Soru: Allah razı olsun inşAllah denir mi?

yekruye
Tevafuk olmuş Mumsema.. 🙂
Allah razı olsun..Başka birine cevap vereceğim, bildiğimi tasdik etmek adına sizlere de sorayım dedim..

Okudunuz mu?  Şehitlerin bedeni çürürmü

Soru: Soru: Allah razı olsun inşAllah denir mi?

malik eşter
Bismillahirrahmanirrahim.

Allah (cc) razı olsun, sağolasın, bunları gündeme getirmeniz hayırlı oldu.

selam ve dua le…


rahmet-i ilahi
Hep aklıma takılan ama bir türlü sorma fırsatım olmayan bir konuya değinmişiniz. Allah(c.c.) razı olsun


sahra
Allah razı olun bilgilendirdiniz.


ecrinn
Ben çok kullanıyodum hiç öyle düşünmemiştim sayenizde bende öğrenmiş oldum Allahu Teala razı olsun sizlerden


Amine
soru ile ilgili daha önce iki değerli hocam arasında anlaşmazlık yaşanmıştı ve bizler bekledik bir sonuca varacaklarmı diye fakat bir sonuca varamamışlardı şimdi bir sonuca varabildim vesile olan kardeşlerimden Allah cc razı olsun


haldandoz
Mü’minler olarak bizlerin bu dünya hayatındaki yegâne gayesi, Cenab-ı Allah’ın (c.c) emirleri doğrultusunda hayatımızı tanzim etmek ve imtihan sürecini alnımızın akıyla sonuçlandırmaktır. Ve bu süreç içerisinde bizler, hep bu Rıza-i Bari’yi kazanmak için gayret ederiz. Fakat dünya hayatındaki imtihan süreci son nefese kadar devam ettiğinden, hiç kimsenin bu konuda bir garantisi yoktur. Dolayısıyla mü’minlerin birbirlerine karşı hüsn-i niyetle dua mahiyetinde "Allah (c.c) razı olsun inşaAllah" demesinde ben bir beis görmüyorum. Kimin sonunun ne olacağı bilinemeyeceğinden, bu şekilde "dua ve temenni" niteliği taşıyan bir durum karşısında bu şekilde bir yorum getirilmesi biraz düşündürücü geldi bana. Her şey Allah’ın (c.c) kudretindedir ve herşey onun iznine tabiidir. O zaman "İnşaAllah" kelimesini günlük hayatımızda hiç kullanmayalım mı? Halbuki o kelime, ne kadar da büyük bir kelimedir! Hadiste işaret edilen konuyla, bu bahsedilen konunun bir alakası yok diye düşünüyorum. İsterseniz hadisin işaret ettiği anlam üzerinde dönüp biraz daha düşünelim ve anlamaya çalışalım inşaAllah.. 🙂

Okudunuz mu?  Din üzerinden şaka yapmak

Selam ve dua ile..


boraturkoglu
selamün aleyküm

öncelikle Allah ın rızası gibi en güzel dualardan birini yapan bütün arkadaşlardan Allah ebeden daimen razı olsun. ancak aynı zamanda durumun vehametinden bahsetmek istiyorum kimse kusura bakmasın. (Allah razı olsun) demek başlı basşına bir duadır. ve bu duaya inşAllah değil bütn duaların sonunda ve Fatiha nın sonunda dediğimiz gibi AMİN denir.

Herhangi bir şey hususunda "İnşAllah" demek, işi Allah’ın iradesine bırakmak manasını taşır.Bu yüzden Allah istemeseydi İSTEMEYİ vermezdi düsturundan hareketle hadiste de bahsedildiği gibi (bu arada hadis yazan arkadaşların kime laf attıklarını iyi düşünmelerini rica ediyorum o yüzden hadislerin altına kimden rivayet edildiği ve hangi hadis kitabında olduğu da yazılırsa daha sadakatli bir davranış olur) Allah tan kesin bir dille istemelidir.
Hz. Muhammed(S.A.V) in dularında hiç kesin olmayan ifadesi yoktur o yüzden duaların sonunda inşAllah demek uygun olmaz. ama bir şey yapacağımızı söylerken yani planladığımız şeyleri söylerken inşaAllah demeden de olmaz çünkü adımınızı atmanız değil bir sonraki nefesi almanız bile Allah (c.c) ın iradesindedir.işte bu noktalarda inşaAllah kullanılır.

Geleyim işin vehamet kısmına. İkra (OKU) ile başlayan bir kutsal kitabımız var ama cevaplara ve soruya bakıyorum da islam toplumu olarak beyinlerimiz uyutulmuş okumaktan aciz kalmışız. Hepinizden ricam yüce Kuran ın türkçesini en az bir kere okuyunuz. sonra da özellikle Allah a Kuran a ve Peygamberimize atfedilen (özellikle de internet ortamında) her cümleyi mutlaka çok farklı yerlerden gerekirse kitaplardan araştırınız. Cahiliyye devrinden Nur devrine geçilmişti artık biz nur devrinin insanları olmalı ve ona göre hareket etmeliyiz. hele de bilgi çağı dediğimiz bu dönemde. Saygılar ve sevgiler. Allah dularınızı kabul etsin. Okuma aşk ve istiyakı versin. Hepiinizden razı olsun AMİN.

Okudunuz mu?  Sabah namazı kaza edilirken nasıl niyet edilir?

mumsema
< mü’minlerin birbirlerine karşı hüsn-i niyetle dua mahiyetinde "Allah (c.c) razı olsun inşaAllah" demesinde ben bir beis görmüyorum. Kimin sonunun ne olacağı bilinemeyeceğinden, bu şekilde "dua ve temenni" niteliği taşıyan bir durum karşısında bu şekilde bir yorum getirilmesi biraz düşündürücü geldi bana. Her şey Allah’ın (c.c) kudretindedir ve herşey onun iznine tabiidir. O zaman "İnşaAllah" kelimesini günlük hayatımızda hiç kullanmayalım mı? Halbuki o kelime, ne kadar da büyük bir kelimedir! Hadiste işaret edilen konuyla, bu bahsedilen konunun bir alakası yok diye düşünüyorum. İsterseniz hadisin işaret ettiği anlam üzerinde dönüp biraz daha düşünelim ve anlamaya çalışalım inşaAllah.. 🙂 >
Peki kardeşim, Me’sur duların sonunda "inşaAllah" diye biten bir tane dua gösterirmisin?

yazından da konuyu anlamadığın anlaşılıyor. biz "inşaAllah" demeyiniz demedik zaten (haşa) tam tersine nerdeyse her işi yapmaya söz verirken "İnşaAllah" deriz ve müslümanları buna teşvik ederiz ki, bu zaten Kitap ve Sünnette teşvik edilmiştir.
Duanın sonunda amin denmesi zaten "Allahım kabul et" demektir.

Okudunuz mu?  Bir kısım kişiler hz. isa(a.s.) kıyamet zamanı gelmicek diyorlar ??

< İNŞALLAH

"Allah dilerse" anlamında bir dua cümlesi. Herhangi bir şey hususunda "İnşAllah" demek, işi Allah’ın iradesine bırakmak manasını taşır. Kur’an-ı Kerîm’de şöyle buyurulur: "Herhangi bir şey için Allah’ın dilemesi dışında, ben onu yarın yapacağım deme" (el-Kehf, 18/23, 24). Bu, Allah tarafından Peygamberimize bir öğüt ve öğretidir. İleride yapılması planlanan işler için inşAllah denilmesi gerektiğini ifade etmektedir. Çünkü insanın azim ve iradesi bir şeyin meydana gelmesi için yeterli değildir. "Hiç bu kimse yarın ne kazanacağını bilemez " (Lokmân, 31/32).
Her şey Allah’ın dilemesiyle olur. Öyle ise gelecekte bir şeyi yapmaya azmederken, inşAllah, "Allah dilerse" diyerek işi Allah’ın iradesine bağlamak İslâmî edeptendir. Yukarıdaki ayet-i kerime bunu ifade etmektedir.
"İnşAllah" sözü akit ifade eden sözlere bitişik olarak söylenirse, akdin hükmünü ortadan kaldırır, akit gerçekleşmez. Meselâ bir şey satın alan kimse "inşAllah aldım" dese, akit gerçekleşmiş olmaz. Bu nedenle bir kimse: "İnşAllah yarın şu işi yaparım" deyip de yapamazsa bundan sorumlu olmaz.
İman konusunda bir müminin; "İnşAllah ben müminim demesi caiz değildir. Çünkü iman konusunda "İnşAllah", şüpheyi gerektirir veya şüphe ihtimali olduğunu ifade eder. Bu ise caiz değildir. Hayatta olan bir kimsenin "İnşAllah ben canlıyım" demesi buna benzer. Bunun yanında İmam Şâfiî’ye göre bir kimsenin "İnşAllah ben müminim" demesi caizdir (es-Sâbunî, el-Bidâye, nşr. Bekir Topaloğlu, s. 90)
Şâmil İA >

uygunsuz olduğuna bir örnek vereyim;

"Allah yardımcın olsun, Allah’ın ziniyle." 🙂

İnşaAllah eklemeden "Allah yardımcın olsun" diyen, Allah’dan izinsiz bir istekte mi bulunmuş?

Okudunuz mu?  Okey oynamak caiz midir? okeyin islamdaki hükmü nedir?

haldandoz
Peki hocam, herhangi bir kasıt olmaksızın inşaAllah sözünü sık kullanan ve bunu alışkanlık haline getirenler için, bu sözü kullanmakta bir beis var mıdır?


mumsema
< Peki hocam, herhangi bir kasıt olmaksızın inşaAllah sözünü sık kullanan ve bunu alışkanlık haline getirenler için, bu sözü kullanmakta bir beis var mıdır? >
sevgili kardeşim haldandoz,

daha önceki cevabında da öyle yazmışsın sanki inşaAllah denmesini sakıncalı görüyormuşuz gibi.. böyle bir şey söz konusu değil.
sakıncalı olan yer, duadan sonra denmesidir. zaten daha sonra bir iş yapacağını söyleyen kişi inşaAllah demesi gerektiğini verdiğim linkte dile getirmiştim. bu dinimizin bir emridir.

Allah’a emanet olun


haldandoz
Hocam, benim yukarıdaki sorumda kastettiğim "Allah (c.c) razı olsun" dan sonraki alışkanlık gereği "inşaAllah" denilmesiyle ilgiliydi. Yoksa diğer bahsettiğniz konuda herhangi bir tereddüt yoktur inş. 🙂

Allah (c.c) razı olsun..


Hoca
dua, ısrar ve kesinlik ifade eden sözler ister.


uSTa
hep karşılaşırım günlük hayatta uyarıyoruz sert tepki görüyoruz sen nasıl öyle dersin diye 🙂 yani ağız alışkanlığı yapmışlar


Hoca
< hep karşılaşırım günlük hayatta uyarıyoruz sert tepki görüyoruz sen nasıl öyle dersin diye 🙂 yani ağız alışkanlığı yapmışlar >
alımış …. beterdir derler:) alışkanlıkları terketmek zor oluyor biraz:)


vuslat93
demiyordum dediysemde demem artık
Allah razı olsun


alpgirayhan
inşAllah arapçata kesin yapacağın işe kullanılır! yani bir cümlenin sonunda inşAllah varsa .. o cümlenin kesinliğini ifade eder … ! …


abd-rahman
senin ALLAH razı olsun dediğin kişi iyi değilse ve sen inşALLAH dersen o kimse ALLAHIN izniyle ve senin bu duan ile iyiliğe yönelebilir ve ALLAH razı olabilir

Okudunuz mu?  Ölümü temenni etme hakkında soru

islamdostu
< inşAllah arapçata kesin yapacağın işe kullanılır! yani bir cümlenin sonunda inşAllah varsa .. o cümlenin kesinliğini ifade eder … ! >
"Allah dilerse Allah razı olsun" kesinlik ifade etmeyen bir duadır. duada ısrar var.
aç riyazüssalihin kitabını, bunun yasak olduğunu göreceksin


alpgirayhan
yahu ben mümkünse sana cevap yetiştirmek istemiyorum … bu konu hakkında da yorum yapmak istemiyorum sana iyi sohbetler


islamdostu
< yahu ben mümkünse sana cevap yetiştirmek istemiyorum … bu konu hakkında da yorum yapmak istemiyorum sana iyi sohbetler >
sen bilirsin ama bir bildiğin varsa ve yanlış ise doğru olanı zor kabulleniyorsun. kardeş tavsiyesi bu huyunu terket.

Riyadüssalihin hadis kitabı vardır sizde aç bak dua bölümüne.


alpgirayhan
ya kardeşim güzel kardeşim Allahın (c.c.) Askeri .. yeter da.. bizde insanız neticede sabırda bir yere kadar .


islamdostu
< ya kardeşim güzel kardeşim Allahın (c.c.) Askeri .. yeter da.. bizde insanız neticede sabırda bir yere kadar . >

🙂 sadece müslümanları sevdiğim için hakkı söylemek istiyorum. doğruyu göstermek istiyorum. yoksa neden yanlışarıyla uğraşayım gecenin bu saatinde.
cevaplarım kırıcı olduysa affola. amacım tamamen hayır


alpgirayhan
bir yanlış bişi yaptığımı düşüneceğim hiç bir adımı atmadım inşAllah .. bundan sonrada atmam inşAllah ! … ikincisi kendini bir şekile sokup insanları tahrik edebiliyorsun herkez benimkadar sabırlı olamayabilir ters bir adama denk gelirsin olay farklı boyutlara gelir .. ben alim değilim ulema değilim … ben bir yanlış söylediysem bile .. mümkünse sen uyarma bu da3 müslüman itici değil çekicidir bu da 4 .. sen çok iticisin bu da 5 ! mümkünse az çekici olmayı dene bu da 6 !

Okudunuz mu?  Çarşafla ilgili ayet veya hadis var mı

islamdostu
< bir yanlış bişi yaptığımı düşüneceğim hiç bir adımı atmadım inşAllah .. bundan sonrada atmam inşAllah ! … ikincisi kendini bir şekile sokup insanları tahrik edebiliyorsun herkez benimkadar sabırlı olamayabilir ters bir adama denk gelirsin olay farklı boyutlara gelir .. ben alim değilim ulema değilim … ben bir yanlış söylediysem bile .. mümkünse sen uyarma … müslüman itici değil çekicidir bu da 3 .. sen çok iticisin bu da 4 ! >

senin hiçbir konuna cevap yazmayacağım kardeş rahat ol.
iyi geceler Allah rahatlık versin.


alpgirayhan
Hay Allah (c.c.) razı olsun


abd-rahman
lütfen yapmayalım böyle kardeşler yaa burada zamanımızı boşa geçirmemeye çalışıyoruz bakın kımse birbirini tanımıyor burada ama bırbırını kırıyor yarın tekrar görüşemeyebilirsiniz helalleşin bence


@mir
ben işin daha da vahimini belirteyim size
bazı camilerde cami kubbesi boyunca Arapça olarak şöyle yazıyor:
"Galellahu Teala:"Euzü billahi mineşşeytanirracim, Bismillahirrahmanirrahim…"
Türkçesi veya yanlışlığı ne mi? Buyrun:
Allahu Teala dedi ki: Taşlanmış şeytandan Allah’a sığınırım…."
Haşa sümme haşa.


menzil_guller
Bu gün bilmeden yaptığım hatayı öğrendim Elhamdülillah.ki bende çok kullanıyordum .soruyu soran kardeşimden ve cevap veren kardeşimden Allah razı olsun…


Hoca
< ben işin daha da vahimini belirteyim size
bazı camilerde cami kubbesi boyunca Arapça olarak şöyle yazıyor:
"Galellahu Teala:"Euzü billahi mineşşeytanirracim, Bismillahirrahmanirrahim…"
Türkçesi veya yanlışlığı ne mi? Buyrun:
Allahu Teala dedi ki: Taşlanmış şeytandan Allah’a sığınırım…."
Haşa sümme haşa >

QalAllahu Teala denince artık euzu besmeleye gerek yok. eyyvAllah

Okudunuz mu?  Gıybet edilen yerde durmak zorunda olduğumuz zaman günaha girmiş olur muyuz?

mumsema
< inşAllah arapçata kesin yapacağın işe kullanılır! yani bir cümlenin sonunda inşAllah varsa .. o cümlenin kesinliğini ifade eder … ! … >

İnşAllah’ın anlamı: Allah isterse, Allah dilerse anlamına gelen bir şart cümlesidir.

bu konuya bak kardeş: forumduasi.com/hadislerde-dua/2506-duada-israr.htmlDuada Israr – Mumsema islam Arsivi


imamhatipli42
< Hz. Enes(ra) anlatıyor: Resulullah(sav) buyurdu ki: "Sizden biri dua edince ‘Ya Rab! Dİlersen beni affet! Ya Rab! Dilersen bana rahmet et! demesin. Bilakis, azimle (kesin bir uslubla) istesin."
Hadisiyle bağlantılı olarak günlük hayatta kullandığımız "inşaAllah " kelimesini dua ederken dahi ağız alışkanlığı olarak kullanıyoruz.
"Allah razı olsun inşaAllah" dediğimiz de "Allah dilerse Allah razı olsun" anlamı çıkıyor. Kesin bir dil kullanmamız gerektiği hadiste belirtilmiş yalnızca "Allah razı olsun " dememiz lazım. >

Duada ısrar ve kesinlik vardır.


Ecrinim
bu hatayı zaman zaman ben de yapıyordum,sayenizde öğrenmiş oldum
konuya ışık tutanlardan ve konuyu güncelleyen İmamhatipli hocamızdan Allah c.c. razı olsun:)

aydınlanmaya devam..


HAMMADUN
< Hz. Enes(ra) anlatıyor: Resulullah(sav) buyurdu ki: "Sizden biri dua edince ‘Ya Rab! Dİlersen beni affet! Ya Rab! Dilersen bana rahmet et! demesin. Bilakis, azimle (kesin bir uslubla) istesin." >
Bu hadis-i Şerif bu hususun gereği değildir….

Peki neden değildir….???

Sizden biri dua edince.

Ashaba sesleniyor. Mü’min ve müslümanlara sesleniyor. Sizden biri.

Okudunuz mu?  Ecel değişirmi?

Dua edince…. Kesin hüküm. Edince.

‘Ya Rab! Dİlersen beni affet!

TEKVİR SURESİ 29’ncu Ayeti Kerime.

Diyanet İşleri : Alemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe, sizler bir şey dileyemezsiniz..

Neden dileyemeyiz. Çünkü gücünüz yetmez dilemeye. Nefesi verdiniz, Alamazsınız. Aldınız, veremezsiniz. İçinizdende dileyemezsiniz. Can derdine düşmüşsünüzdür. Allah dilemedikçe sizde dileyemezsiniz.

Peki yukarıdaki Hadis-i Şerif neyin gereği..??

O Hadis-i şerif CÜZ-İ İRADE ile alakalıdır. Rabbinizin size verdiği cüz-i iradeyle rabbinize seslenin ve ondan o şekilde talepte bulunun…..

< "Allah razı olsun inşaAllah" dediğimiz de "Allah dilerse Allah razı olsun" anlamı çıkıyor. >
Allah razı olsun. İnşaAllah.

Neden İnşaAllah..??

Neden sadece Allah razı olsun değil..??

Neden Allah razı olsundan sonra İnşaAllah demeliyiz..??

Müslüman yalan söylemez. Ancak bazı haller hariç. Ki; O hallerde o’nun kurtuluşu olmak üzere niyetine bağlanmaktadır rab’bi tarafından.

Bir gayri müslüm gördünüz fakat gayri müslüm olduğunu bilmiyorsunuz. Bir yükünüz var ve o yükü sırtınıza vermesini rica ettiniz. O’da denileni yaptı ve yükü sırtınıza verdi. Sizi bir tür meşakkatten kurtardı. Sizde O’na dönüp ALLAH RAZI OLSUN dediniz.

Niyetiniz neydi..?? Bir müslümandan yardım aldığınızı zan ediyordunuz. Ama sadece zan ediyordunuz. Zira siz kalplerden geçenlere vakıf olamazsınız. Mü’min olana kadar. Zira Mü’min’in ferasetinden çekininiz, O Rab’binin nuruyla görür. Bu durumda nasıl kurtulacaksınız…. Rab’biniz sizin amellerinizi niyetlerine bağladığından dolayı kurtuluşunuzda çok çabuk ve kesin olacaktır muhakkak. Ancak, TAKVA’en şu şekilde hitabınız daha iyi olacaktır.

Allah razı olsun. İnşaAllah. (Allah’ın izniyle, Allah sizden razı olsun.)

İzni veren kim..?? Allah. Peki Allah bu hususda izin verirmi. Gayri müslüm ise o yardımı yapan, sevap defterine yazılır. Olaki bir gün imana gelirde müslümanlardan olur. Ancak, rab’bin ondan o ahvali içerisinde asla razı olmaz. Zira o’nun rabbi’nin rızasına kavuşması için Allah’ı ve Resulü’nü bilmesi gerekir. Bunun dışında onların yapmış oldukları tüm hoş iş boşa gitmiştir. Allah muhafaza eylesin cümlemizi.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti gerektiren haller hangi hallerdir

Tekraren yazmakta fayda vardır ki; yukarıda bahsi geçen hadis müslümanın rabbi ile arasında olan bir talepte kullanılış şeklini izah eder. Bunda da cüz-i irade kullanılırak nasıl talep edileceği hususudur. CÜZ-İ İRADE ile TALEP.

TAKVA ile İnşaAllah şu şekilde söylemeye gayret edelim.

Allah senden razı olsun. (Niyet müslümana) ve İnşaAllah. Rab’bimin izniyle. Zira bir insan müslüman doğup, müslüman yaşayıp, küffar da ölebilir. Bunun hiç bir garantisi yoktur. O yüzden müslüman RIZA’yı Rab’binin tasarrufuna ve iznine bırakmalıdır ki; daha sonra zarara uğrayanlardan ve yanılanlardan olmasın inşaAllah.

Allah cümlemizden razı olsun. Amin. ((Buradaki niyet ne..?? Müslümanlar.) İnşaAllah Rab’bim amelimizi niyetimize bağlar.) Amin.


Kurtubi
Allah razı olsun inşAllah denmez.
Edebül müfred yada riyazüssalihin hadis kitaplarının dua bölümünü okuyun neden denmediğini öğrenirsiniz.


Allah yardımcın olsun cevap, amin inşAllah denir mi, dua ederken inşAllah denir mi

Bu kategoride yer alan Sürme nedir sürme nasıl çekilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Soru: Allah razı olsun inşAllah denir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.