Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:16
Makale
Yönetici

Flört Etmek Haram Mı

Flört Etmek Haram Mı

Farah
Peygamber Efendimiz yine haklı yine haklı. Kınadığımız şeyi yaşamadan ölmüyoruz kesinlikle. Ben flört edenleri çok kınar ahlaksız damgası vururdum. Aynısı kendi başıma geldi… Bir türlü işin içinden çıkamıyorum, hayatımın her anı pişmanlık ve azap dolu. Hem Allah’ın rızasına uygun yaşamayı çok ama çok istiyorum, hem karşımdaki insanla çok fazla bir sevgimiz var. Ve o insan zerre kadar dindar değil. Ben çok üzülüyorum.. Ne olur bana yardımcı olun kardeşlerim.
1-Ben bu insanla büyük zinaya çok şükür bulaşmadım ama bildiğiniz gibi el/göz zinası da var, öpmek de haram. Ve ayetlerde bahsedilen zina yapan kişiler kapsamına ben de mi girmiş oluyorum büyük zinaya bulaşmamış olsam da?

Okudunuz mu?  Kına Geceleri ve Kadınlarımız

2- Gelecekte tövbe de etsem temiz bir insanla yuva kurmam mümkün değil mi benim? Çünkü ayette temiz olan temiz olana layık görülüyor.

Ne olur yardım edin bu kardeşinize, Allah şimdiden razı olsun.


Cevap: Flört konusunda yardımınıza çok ihtiyacım var…

ResûlÖzlemi
Esselamü aleyküm. kardeşim öncelikle evlenmeden bir bayanla gezip tozmak haramdır. Bir erkek ve kadının, nikahsız olarak
ellerinin birbirine değmesi ve yalnız
kalmaları caiz değildir. Sanıyorum ki el ele tutuşuyorsunuz. Daha ilerisi de olabilir bilemem. bir hadis paylaşmak istiyorum. Mahrem olmayan kadına bakmak haram
olduğuna göre, onlara dokunmak veya
tokalaşmak mutlaka haramdır. Peygamber’e
(sav) biat eden kadınlar dediler ki: "Ey
Allah’ın Resulü, biat ederken elimizi
tutmadınız. Peygamber (sav) "Kadınların
elini tutup tokalaşmam." buyurdu (Ahmed
bin Hanbel, Neşâî, İbn Mâce). Hazreti Aişe
(ra) biat ile ilgili şöyle buyuruyor: "Allah’a
yemin ederim ki Resûlullah’ın eli bir
kadının eline dokunmadı. Sadece sözle
onlardan biat aldı." (Müslim)

Okudunuz mu?  Leyla degilim dost, lakin cagirirsan çöllere gelirim

Bir hadis daha paylaşayım konuyla ilgili olarak.

Peygamber (sav) bir hadisi şerifinde şöyle
buyuruyor:
"Sizden birinizin başına iğne ile dürtülmesi,
kendisi için helâl olmayan bir kadına
dokunmaktan daha hayırlıdır."

Önemli bir hadis daha:
"Herhangi bir kimse, bir kadınla yalnız
kaldığı takdirde mutlaka onların üçüncüsü
şeytandır."

yani anlayacağın kardeşim, bu tür nikahsız bir şekilde flört etmek; zinaya kadar varabilecek kötü bir yoldur. Aman dikkat et. Ya o kişiyle evlenip yuva kuracaksın yahut bu iş böyle ilerlemez HARAMdır. Gelecekte tövbe etsem demek başlı başına yanlış bir cümledir. 2 dk sonraya çıkıp çıkamayacağımız belirsiz iken bu tür düşüncelere kapılmak hayal olsa gerek. Bir an önce bu işi çözmen ve Allah’ın yardımı seninle olması dileğiyle.

Okudunuz mu?  Mustafa Cihat Amenna İlahi Sözleri

Cevap: Flört konusunda yardımınıza çok ihtiyacım var…

qwert12380
Evlenmeye gücün yetiyorsa evlenmelisin.Evlenecek durumun yoksa karşındaki kişiyi ne yapıp edip imam nikahına ikna etmelisin (bence).Böylece haram olmaz.Evlenmeye gücün yetince resmi nikah yaparsın.Ama bu dini nikahı kesinlikle hafife alma.O kişiyle gerçekten evlenmek istiyorsan bu işe kalkışmalısın.Aksi takdirde uzak durmalısın.


Cevap: Flört konusunda yardımınıza çok ihtiyacım var…

ResûlÖzlemi
Kardesim dini nikahi cocuk oyuncagi sanmayin. Resmi nikah olmadan sadece dini nikah sakincali olabilecek durumlara yol acabilir. dikkat edin.

Okudunuz mu?  Kardelen [şiir]

imamhatipli42
Haklısın.En iyisi resmi nikah olmadan hiç bulaşmamak dini nikaha 😎 Daha fazla sorunlar olabilir.


betin
ya kardeşim ii çok güzel söylüyorsunuz da bu dediklerinizi yapmak çok zor bir bekar için gerçekten çok zor mesela ben yapamıyorum çok üzülüyorum bu duruma ama malesef yapamıyorum mevlam yardımcım olur inş mevlam affetsin 🙁


Alperucar42
Selamün aleyküm.Ben bir konu hakkında danışacaktım.Ben 17 yaşında bir gencim.Ve bir kız arkadaşa gönlümü kaptırdım.Kendisini 2 senedir seviyorum son 1 senedir hislerim karşılık buldu onun da bana karşı sevgisi başladı.Ben 2 senedir yanlışlıkla bile olsa ne elini tuttum ne de dokundum.Sadece günah olduğu için değil ona bu şekilde yaklaşmaktan hep çok utanırım.göz göze gelsek bile 5 saniyeden fazla bakamam.O da aynı benim gibi.Yani demek istediğim biz ne el ele tutuştuk ne bir ortamda yalnız kaldık ne öyle oturup saatlerce birbirimizi izledik.Ben gerçekten kendisini çok seviyorum o da aynı şekilde beni seviyor.Allah a şükürler olsun ibadetlerimizi aksatmamak için çok uğraşırız.ikimizin de dini değerleri çok yüksek.Ben onu hep Allah tan istedim.O aklıma geldiği zamanlarda namaza koştum.Çok dualar ettim.Ve evlenmek de istiyorum nasip olursa.Ama malum aileler okula öncelik veriyor.Hislerimi anlatabildiysem soruma geçmek istiyorum.Bizim normal sohbetlerimiz oluyor.Bazen dini konularda bazen derslerle ilgili bazen de hal hatır.Bazen de sıkıntılarımızı paylaşıyoruz.Konuşmalarımızda hiç aşırılık olmaz.Nadiren birbirimizi sevdiğimizi söylüyoruz.Ben harama girmemek için çok dua ediyorum.Yaptığım yanlış bir şey varsa Allah tan onu benden almasını istiyorum.Ben bu tür bir sevginin haramlık derecesini yanlışlık ölçülerini öğrenmek istiyorum.Şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Şehit Tahtında Rabbe gülümser (ezgi sözleri)

Kayıtsız Üye
Yabancı bir kadınla bir erkek iki ikiye, baş başa kalırlarsa üçüncüleri şeytandır!


Berat Arda
Ben genç yaşta bir öğrenciyim birine delicesine aşık oldum sevgimin karşılıksız olmadığını öğrendim arkadaşlarımdan ben ise biraz araştırma yapıp flört etmenin günah olduğunu öğrendim, ve içime gömdüm yaklaşık 1 sene geçti 1 senedir içime kemirmekte durmadan kendimi frenliyorum günah olduğunu aklıma getiriyorum ama içimi kemiriyor ne yapabilirim.

Okudunuz mu?  Zambaklar en ıssız yerlerde açar..

seyit gazi
< Berat Arda Üye
Ben genç yaşta bir öğrenciyim birine delicesine aşık oldum sevgimin karşılıksız olmadığını öğrendim arkadaşlarımdan ben ise biraz araştırma yapıp flört etmenin günah olduğunu öğrendim, ve içime gömdüm yaklaşık 1 sene geçti 1 senedir içime kemirmekte durmadan kendimi frenliyorum günah olduğunu aklıma getiriyorum ama içimi kemiriyor ne yapabilirim. >

iyi yapmışsınız… aradan bir sene geçmiş, böyle olmasaydı şimdi başka bir başlıkta, işleri daha da karmaşıklaştırmış olup, ben bir halt ettim deyip, unutmaya çalışıyor olacaktınız. yaptığınız hataları kuramsallaştıracaktınız. hem kendi kalbinizi zihninizi ve geçmişinizi kirletecektiniz, hemde karşınızdakini… yapmanız muhtemel hatalar sizden veya karşınızdaki insandan da kaynaklanmayacaktı, zira bir beraberliğin tek sağlıklı yolu evliliktir. böyle ilişkilerin kendini tüketmesi de kaçınılmazdır. ne karşıdaki insan üzerinde bir hak sahibi olunacak, ne bir sorumluluğunuz olacak, beklentilerinizi bekleme hakkınız dahi olmayacak. nefsinizi hem azgınlaştıracaksınız, hem tatmin etmeyeceksiniz, etmeye kalksanız rezillikle ve cehaletle edeceksiniz.

Okudunuz mu?  Anı ile Otobiyografi Arasındaki Fark

sorumluluklarınızı yüklenebilir, kim olduğunuzun ve ne istediğinizin farkına varırsanız, ailelerin aracılığıyla meşru doğrultuda adımlar da atabilirsiniz ancak aileden önce sizin üzerinize düşeni yapmanız gerekmektedir.

aşk ne kadar insanı tek yönlü düşünmeye itse ve insanda güçlü bir hismiş gibi görünse de sadece insanın gerçeği bükme gayretinden ibarettir. insanın; kendisiyle, içinde bulunduğu durumla, istedikleriyle ve karşısındaki insanın; kim olduğuyla, içinde bulunduğu durumla ve onun istedikleriyle yüzleşememesi ve bunun neticesinde ortadaki gerçekleri evirip çevirmeye çalışmasından ibarettir. aksi takdirde insan istiyorsa gider alır olursa olur olmazsa olmaz. bunun düşünülecek kafaya takılacak bir tarafı da yoktur. atla deve de değildir. bu duygunun öyle bir kıymeti harbiyeside yoktur.

Okudunuz mu?  Galata Kulesi - Gezi Yazısı

sevgi ve heyecan önemlidir, önemli olan insanın bunu yönlendirmesidir. haram olanlarından vazgeçilir, bu insana kim olduğunu neyin peşinde olduğunu öğretir ve helale yöneltir. tatmin edici, kalıcı ve tatlı olan helallerdir. haram ise geçici ve hüsranla neticelenendir.

bu işlerin çoğunlukla sonunda hayır yok, şeytanın sizi nasıl kandırabileceğine de aklınız ermez ve çok kuvvetli sandığın hislerin sadece şartları zorlamaya çalıştığın için güçleniyor. içinde bulunduğumuz dönemin algılarının, hele böyle bir hukuksuzluğun içinde; nasıl mutlu olabilirsin ki. üzerinde hiçbir hakkın olmayan birisini, nasıl kıskanabilir, nasıl hareketlerini mütalaa edebilirsin. nasıl onun seni senin istediği gibi sevmemesini veya davranmamasını eleştirebilirsin. çıra gibi yansan, kadın ne halt ederse etsin, kadın hiç ipe sapa gelmese, ne sen ne de kadın bunun farkında bile olmasa, tartıştığın her hususda herkes seni haklı görse, inan sadece kadını kullanmış olacaksın. çünkü erkeğin kadını sahiplenmesinin tek yolu evliliktir. peki sonrasında evlenilse daha önceki süreçte normal olarak bellenenler, evlendikten sonra sadece evliliği çürütecektir.

Okudunuz mu?  İsraf nedir? islamda israf kavramı

flört etmek günah mı, flört etmek günah mıdır, flört etmek

Bu kategoride yer alan İslamda vatan sevgisi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Flört Etmek Haram Mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.