Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur atasözünün anlamı

Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur atasözünün anlamı

rana
Atasözü:
Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur.

Açıklaması:
İnsanlar gezen, dolaşan, hareket eden varlıklardır. Bir yerden kalkıp başka bir yere gidebilirler. Arkadaşlar, dostlar, tanıdıklar birbirlerinden ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar, günün birinde, bir yerde karşılaşabilirler; hatta hiç karşılaşmayacaklarını sanan insanlar dahi birbirlerine kavuşabilirler.


Cevap: Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Bilindiği gibi dağlar yerlerinden hiç bir zaman kımıldayamazlar.Oysaki çeşitli bağlarla birbirlerine bağlanmış olan insanlar birbirlerinden ayrı bile olsalar bir gün mutlaka zor da olsa kavuşurlar.

Okudunuz mu?  Çivi çiviyi söker atasözünün anlamı

dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur atasözünün anlamı, dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur anlamı, Çok gezen çok bilir

Bu kategoride yer alan Ahiretle ilgili Atasözleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.