Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:14
Alim
Yönetici

Parlayan Yıldız Hz. Mehdi

Parlayan Yıldız Hz. Mehdi

metin
PARLAYAN YILDIZ HZ. MEHDİ
Hz. Peygamberimiz Müslümanlara ahir zamanda, zulüm içindeki dünyayı, sevgi ve barış ortamına kavuşturacak olan Hz. Mehdi’nin zuhurunu müjdelemiştir. Nitekim, Peygamber Efendimiz bu müjdeyi Müslümanlara verirken şöyle buyurmuştur:
"…Dünyanın ömüründen sadece bir gün kalsa bile, Allah benim Ehl-i Beytim’den bir adam gönderecektir. O dünyayı (daha önce) zulümle olduğu gibi adaletle dolduracaktır." (Sünen Ebu Davud, Cilt 14 s. 402)
Bu haber iman edenlerin şevk ve heyecanını arttıran çok büyük bir müjdedir. Bu konuda İslam alimleri yüzyıllardır Mehdi’nin zuhuru heyecanı ile yaşamış kendi zamanındaki olayları Onun zuhurunun öncü alametleri saymış ve gelecek nesillere de bunları aktarmışlar, müjdelemişlerdir.
Kütüphanelerimiz birçok İslam aliminini kaleme aldığı, Hz. Mehdi ile ilgili yüzlerce yazma eserle doludur. Bu şekilde, o zamandan bugüne, bu büyük müjdenin şevk ve heyecanını İslam alimleri günümüze taşımışlar ve İslam ümmeti içinde bu konun canlı tutulmasına ve takibine vesile olmuşlardır. Her alim bir sonraki kuşağı Mehdi ile müjdelemiş. O’nun araşıtrılması ve tanınmasını tavsiye etmişlerdir.
İslam alimlerinin eserleri vasıtasıyla günümüze kadar ulaşan bu müjdenin alametleri o günden bu güne görülmeye devam etmektedir. Nitekim, bu alametler bize, Mehdi’nin faaliyetlerini günümüz yıllarında gerçekleştirdiğini göstermektedir. Bu da Müslümanları büyük bir şevke, heyecana sevk etmektedir.
Nitekim, yaşadığımız yıllarda yeryüzünde meydana gelen zulüm, kargaşa terör ve savaş ortamı, fitneler, kıtlıklar, depremler Mehdi’nin zuhurunun alametlerindendir. Bu bilgiye sahip olmak da Müslümanları, Mehdi’nin zuhurunun alameteri ve Mehdi’nin sıfatları hakkında daha detaylı bilgi edinmeye sevk etmektedir. Bu konuda öğrenilecek her yeni bilgi Müslümanların heyecanını arttırır.
Bu sebepten dolayı bizde Müslümanların şevk ve heyecanını arttırmayı bir görev ve sorumluluk bilerek, İslam alimlerinin eserleriyle, günümüze taşıdığı bu bilgilerden bazılarını bu çalışmada bir araya getirmeye çalıştık. Okuyucuya faydalı olur kanaatince İstanbul Süleymaniye Kütüphanesinde bulunan Ukayli’nin, "En-Necmu’s-sakıb fi Beyanı Enne’l Mehdi min Evladı Ali b. Ebi Talib Ale’t-Temam ve’l kamal; Mer’iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdisi’nin "Feraidu Fevaidi’l Fikr Fi’l İmam El-Mehdi El-Muntazar"ın metin tercümelerini Ömer Dönmez’in; Ali b. Sultan Muhammed el-Kari el-Hanefi’nin "Risaletül Meşreb elverdi fi mezhebil Mehdi"nin metin tercümesini Ahmet Almaz’ın yaptığı kitaplardan faydalandık.
Elinizdeki bu çalışmada üç eserdeki farklı hadisleri bir araya getirdik, bu şekilde okuyucuyu üç ayrı kitaptaki aynı bilgileri tekrar tekrar okuma külfetinden kurtarıp, bu konudaki bilgileri özlü ve yalın bir anlatımla vermeyi amaçladık.
Bu çalışmayı hazırlamakta ki amacımız ise dünyaya adalet, barış, huzur, bolluk ve refah getirecek olan Hz. Mehdi hakkında Müslümanların daha fazla bilgi sahibi olmasıdır.
Şüphesiz ki, içinde yaşadığımız bu dönemde Hz. Mehdi’nin zuhurunun alametlerini takip etmek, Onu tanımak için çaba harcamak, Onun ordusundan olmak gerekmektedir.
Bize ulaşan hadislerden de anlaşıldığı gibi Mehdi zaten kendi icraatını yapmaktadır. Bize düşen O’nu araştırmak ve O’na tabi olmaktır.
Çalışmamızı şu bölümlerden meydana getirdik;

  • Mehdinin Zuhuru Hakkında
  • Mehdinin ismi ve Sıfatları hakkında
  • Mehdi’nin Zuhurunun Alametleri Hakkındadır
  • Halifelik Hususunda Kendisine Biat Olunacağı, Biatın Nerede Olacağı Ve Mehdi’nin Zuhur Edeceği Hakkındadır
  • Mehdi’nin Zuhurundan Önce Ve Sonra Meydana Gelecek Olan Fitneler Hakkındadır
  • Mehdi’nin vefatı ve müddeti hakkındadır
Okudunuz mu?  Büyük şeyh İsmet Garibullah Efendi (k.s) kimdir ? Kutbül-evliya Şeyh-ul-

Cevap: Parlayan Yıldız Hz. Mehdi

Kayıtsız Üye
mehdi bu asrın müceddidir bazı ayetler 1434-46 arasına işaret etmektedir zaten islamın maruz kaldığı 120 yıllık fitne dolmak üzredir (1908-2025) ibn arabi sıbgatullah arvasi bayezid bistami bediüzzaman ra
mazanoğlu mahmud sami hilmi tunahan abdullah gürbüz gibi velilerin verdiği tarihler çok yakında zuhurunu belirtiyor inşaAllah 2020li yıllar küfrün mahv olup islamın hakim olduğu yıllardır zaten çok korkunç zamanda yaşıyoruz artık tahammül kalmadı ‘Allah salih amellerde bulunanları güç ve ikltidar sa
hibi kılacak’ ayetinin ebcedi 1434 inşaAllah müjdedir mehdiyle ilgili bilgi edinmek isteyenler kenzul ummal
durrul meknun kavlul muhtasar risaletü hurucul mehdi eserlerine bkabilir

Okudunuz mu?  Abdurrahman El-Hazini Hayatı ve eserleri hakkında geniş bilgiler

Cevap: Parlayan Yıldız Hz. Mehdi

ammar murat
şii kaynaklardan mı algıladınız konuyu ,yoksa başka fıkıhlardanda aldınız bir şeyler?


Cevap: Parlayan Yıldız Hz. Mehdi

Kayıtsız Üye
Bazı ahir zaman fitnecileri hadislere bakmadan mehdi as inkar eder ve Kurandan ayet getirin derler.
Allah akıl fikir versin

Okudunuz mu?  Nöronlar (neuronlar) arasındaki iletişim nedir ve nasıl olur?

kalaka27
BU KADAR MEHDİ DİLLENDİRİLİR SE HERKES MEHDİYE İNANIR AMA KİMSE AÇIPTA KURANDA BİR AYET GÖSTER DEDİĞİNDE HEMEN MUTESEHBİH AYETLERE ATIPTA BULUNUR AMA DELİL BULAMAZLAR

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ (7) O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, "Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır" derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. BU AYETE BAKMAZLAR

Okudunuz mu?  Mustafa Bekri Hayatı Hakkında Bilgi

@hmet
Kakala@
Yazdığın ayet ile konunun hiç bir alakası yok
Mehdi hadislerde geçer Kuranda onunla ilgili ayet bulunmaz


kalaka27
ayet görmemissen ne diyeyim ama ayeti iyi oku ahzap suresi 54 ayete bakabilirsin

ve hala hadisde var diyorsunuzda ayet gösterin ama o sorulunca hadiste var diye cıkısılıyor bu neden biliyormusunuz gercegi kabullenmemeye çalısmak
ve Allahın ilk ayeti olan ıkra kelimesine aykırı davranmak insAllah biz yanılırız

Okudunuz mu?  Cinler insan bedenine girer mi

çok alakası var anlamak istemiyorsunuz


Kayıtsız Üye
mehdi ile ilgili ayet görmediyseniz demis kalaka27 hiç sormamıssınız adama hadiste gecer demissiniz ama sahıs ayet olduğunu biliyor demekki ve yazmamıs size biraz oyun oynamıs


mehdi , mumsema mehdi, hz mehdi mumsema

Bu kategoride yer alan Mahmud Efendi Hazretleri (k.s) Hicri 15.Asrın Müceddidi ilan edildi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Parlayan Yıldız Hz. Mehdi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.