Anasayfa
25 Haziran 2022, 12:53
dualar
Yönetici

Mevlid duası

Mevlid duası

imameyn
mevlüt duası

EUZÜ BİLLAHİMİNEŞŞEYTANİRRACİM-BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Elhamdülillahi rabbil alemin.Vessalatü vesselamü ala rasülina Muhammedin ve ala alihi vesahbihi ecmain.

  • Ya rabbel alemin ve ya erhamerrahimin!

Bizler ancak Sana ibadet eder ve yalnız Sen’den yardım dileriz.Yardımını ve nusretini daim eyle YA RABBİ!Bizleri niğmetinle sıratı müstakim üzere doğan, yaşayan ve Sana dönenlerden eyle.
· YA RABBİ!Sana hamd ederiz daima elhamdülillah diye.Sana şükrederiz niğmetlerin bize ihsandır diye.Bize ancak Sen acırsın mü’min kullarım dır diye.
Bizleri hamdü şükür etmekten ayırma Ya Rabbi.!
· Ya rab sana iman ettik amentü billah.Tasdik ederiz peygamberimizdir Muhammed Rasüllülah.Bize olan Lütf-ü imanına daima elhamdülillah.Bizleri imandan Kur’andan ayırma Ya Rabbi.!
İlahi rabbil alemin .!
· Okunan ve dinlenen Kur’an-ı kerimi, mevlidi şerifi ve beraberinde getirilen salatü selamları en güzel şekilde kabul eyle ya Rabbi.Ya Rabbel Alemin, kusurlarımızı setreyle, günahlarımızı affeyle.Bizlere inayet eyle.Buradan hasıl olan ecir ve manayı kainatı yüzü suyu hürmetine yarattığın şefaatine her zaman muhtaç olduğumuz nebiler nebisi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) efendimiz hazretlerinin ravza-i mübarekelerine hediye eyledik.Vasıl eyle Ya Rabbi.Ruhi Muhammed Mustafayı cümlemizden ve cümle geçmişlerimizden hoşnut, memnun ve razı eyle YaRabbi.Dünyada ziyaretiyle, uyku aleminde gül cemalinin müşahedesiyle, ahirette de şefaatiyle şereflenmeyi cümlemize nasib eyle.Ya Rabbel alemin Hz. Ademden son peygamber Hz.Muhammed (s.a.v.)’e kadar gelip geçmiş bütün peygamberani izamın da ruhlarına hediye eyledik.Haberdar eyle Ya Rabbi.
· İlahi! Dinimize,kitabımıza, vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza kanlarıyla, canlarıyla, kalemleriyle ve gönülleriyle hizmet etmiş, Senin rahmeti rahmanına imanla kavuşmuş olan din ve devlet büyüklerimize de rahmet eyle.Özellikle okunan Kur’an-ı kerim, mevlid-i şerif ve getirilen salatü selamlar ve yapılan her türlü hayır ve hasenattan hasıl olan hayır ve sevabı tüm geçmişlerimizle beraber adına mevlid cemiyeti tertip edilen din kardeşimizin de ruhuna hediye eyledik vasıl eyle ya rabbi.Yeryüzünden bizden önce gelmiş geçmiş,isimleri unutulmuş,nesilleri kesilmiş, bizlerden bir fatiha ve dua bekleyen tüm ehli imanın da ruhuna hediye eyledik.Ulaştır Ya Rabbi.Uzaktan yakından gelerek duamıza amin diyen şu cemaati müslimin de geçmişlerine acizane bağışlıyoruz.Kabul eyle Ya Rabbi.
· Bizler de bizden öncekilerin halleriyle hallendiğimizde, ecel şerbetini içeceğimiz son demde elimizde Kur’an, göğsümüzde iman ve dilimizde kelimelerin en güzeli Kelime-i şehadet ki buyurun ‘Eşhedü en la ilahe illAllah ve eşhedü enne Muhammeden abduhü ve rasulüh.’ Diyerek çene kapamayı ve emanetini huzur içinde ve imanlı bir şekilde sana teslim etmeyi cümlemize nasib eyle Ya Rabbi.!
· Ya İlahi hayatımızın sonuna kadar bizleri, kıyamete kadar da neslimizi senin yolundan ayırma Ya Rabbi.Bizlere ömrün bereketlisini, kalbin şevkatlisini, nefsin itaatlisini, evladın da edeblisini nasib eyle Ya Rab!Bizleri her türlü fenalıktan muhafaza buyur Ya Rabbi.Bu vesileyle hasta kullarına şifalar, dertli kullarına devalar, borçlu kullarına da edalar ver Ya Rabbi.
· Kahraman ordumuzu havada, karada, denizde her zaman ve her yerde Mansur ve muzaffer eyle Ya Rabbi.Düşmanlarımızı zelil eyle.Devlet büyüklerimize kolaylıklar ihsan eyle.Yurdumuzu ve bil cümle İslam ülkelerini her türlü afet ve felaketlerden lütfunla sen esirge Ya Rabbi
· İlahi dualarımızı esteizü billah ‘Fetegabbelaha Rabbuha bir kabulin hasenin’ ayeti kerimesinin sırrına mazhar eyle.
· Esalatü vesselamü aleyke Ya Rasülullah
Esalatü vesselamü aleyke Ya HabibAllah
Esalatü vesselamü aleyke Ya seyyidel evveline vel ahirin.veselamün alel mürselin velhamdülillahi rabbil alemin ‘EL FATİHA’…


Cevap: mevlid duası

Gülehasret
amin..amin..

Okudunuz mu?  Cenazede Okunacak Dualar - cenaze duaları

Allah cc razı olsun.çok güzel bir dua Rabbim inş.kabul eder


Yanıt: mevlid duası

Yusuf
ne güzel dua yav…. 🙂

eline sağlık


Soru: mevlid duası

murakabe
SA.Dualarınız çok güzel ama bu mevlid duasının dinimizde olmadığını biliyorum.Peygamberimizin böyle bir dua modeline hiç rastlamadım hadislerde.Umarım değerlendirirsiniz.

Okudunuz mu?  En Güzel Dualar ve Anlamları

Sedanur
< SA.Dualarınız çok güzel ama bu mevlid duasının dinimizde olmadığını biliyorum.Peygamberimizin böyle bir dua modeline hiç rastlamadım hadislerde.Umarım değerlendirirsiniz.
>

buyur kardeşim mevlid zaten Peygamber efendimiz zamanında yapılan bir şey değildi…
bu konuları okuyun

forumduasi.com/hayirli-gun-ve-geceler-kandiller/75596-mevlid-okumak-ve-okutmak-nasil-degerlendirilmelidir.html#post258271

forumduasi.com/m-n/75595-mevlid.html#post258269


imameyn
dua içten gelen bir duygudur.yanlış anlaşılmasın mevlid duası peygamberimizden(sav) gelmiştir demedim.kaldıki mevlid de peygamberimizden (sav) seneler sonra yazılmıştır.ancak şu da unutulmasın ülkemizde bir de mevlit geleneği var ve okunan bu mevlidden sonra da bir dua var.örnek olması bakımından değerlendirilebilir veya bazı yerleri değiştirilip ekleme çıkarma yapılabilir.şunu da söyleyeyim mevlidi çok yüce tutmak değildir amacım.düğünlerin davullu zurnalı, orkestralı, vs. içkili olmasından çok çok iyidir.belki de bu sayede geçmişlerimize birer fatiha okumaktayız.

Okudunuz mu?  Yehdina ve yehdikümullah ne demek

gönülgözü
Mevlid, halk arasında büyük bir ibadet olarak kabul edilmekte, ölülerin ruhu için mevlidler okutularak, onların günahlarının bağışlanacağı zannedilmektedir. Halkın cehaletinden ve yanlış itikadlarından istifade eden mevlid okuyucu hanendeler, bir piyasa oluşturarak, bunu ticarî bir çıkar aracı yapmışlardır. Bu tip bir kabul ve davranışın İslamî olmadığı hususu ile ilgili herhangi bir ihtilaf sözkonusu değildir. Böyle bir olaya sebeb olan herkes dinen sorumludur. Merasimlerde mevlid okunmasının vazgeçilmez bir âdet haline getirilişinin sakıncalarından biri de, netice olarak insan kelâmı bir şiir olan bu metinlerin, okunması ve dinlenilmesi ibadet olan Kur’an ile eşdeğerde görülmeğe ve değerlendirilmeğe başlanılması tehlikesidir.

Okudunuz mu?  Karı-Koca geçimsizliği için okunacak dualar

~AsMin~
gercekten çok güzel Allah razı olsun paylasim için 🙂


mevlüt duası, mevlid duası, mevlidi şerif duası

Bu kategoride yer alan Arkadaşlar evlendim, bizim için dua ediniz !!! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mevlid duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.