Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:19
dualar
Yönetici

Cenazede Okunacak Dualar – cenaze duaları

Cenazede Okunacak Dualar – cenaze duaları

ACİLSERVİS
CENAZEDE OKUNACAK DUALAR

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciğûn.
(Biz Allah’tan geldik ve onu döneceğiz)

انا لله و انا اليه راجعون

Cenazede Okunacak Dualar - cenaze duaları


Cevap: Cenazede Okunacak Dualar – cenaze duaları

Fetva Meclisi
Cenazede Okunacak Dua:

Taziye evine gidilir ilk önce musahafa edilerek baş sağlığı dilenir. Daha sonra oturulur ve eller açılarak şöyle dua edilir:

Arapçası:
ÂzamAllahu ecrakum ve ehsene âzaekum ve ğafarAllahu li meyyitikumü


Türkçesi:
Allah ecrinizi ve sevabınızı artırsın, Taziyenizi güzel eylesin ve Allah ölünüzü bağışlasın.

Okudunuz mu?  Sohbetten sonra okunacak dua

Mevtanın ruhu için ve Allah rızası için El-Fatiha..


Cevap: Cenazede Okunacak Dualar – cenaze duaları

Kayıtsız Üye
Cenaze namazında şafii mezhebindekiler ilk tekbirden sonra fatiha suresini hanefi mezhebinde olanlar subhaneke duasını okurlar


Devri

Kayıtsız Üye
Devri nasıl cevrilir ben bulgaristandanin ve Muslumanim bg de devri var


arifselim
Devir yani ıskat konusu ile ilgili olan görüşlerin genelinde oruç ibadeti için olabileceğidir. Namaz için öyle bir nas yoktur. Ancak namaz için ise fidye vermeyi Hanefi müctehidleri bir ihtiyat eseri olarak uygun görmüşler, güzel bir muamele olarak kabul etmişlerdir. En doğrusu ölünün bir vasiye bırakmasıdır. Eğer bir vasiyet bırakmamış ise varisleri onun için yapmaları da uygundur.

Okudunuz mu?  Faydali Kisa Dualar

Kayıtsız Üye
Ya sende haklısın ama vasiyet meselesi değil bunlar Hıristiyanlık dininin temel ilkeleri parayla günah kapatmak veya parayla günah satmak niyetinde dağıtıyorlar bu yanlış olur


Kayıtsız Üye
Selamum Aleyküm.Benim bir sorum olacakdı.
Cenaze duası sadece Cenaze namazında değilde önceden ölen bir başka kişiye okunabilir mi devamlı.

Okudunuz mu?  Bir Karıncanın yağmur için yaptığı dua

arifselim
Aleykum selam. Cenaze namazı kılınırken üçüncü tekbir alındıktan sonra cenaze duası okunur. Bilmeyenler rabbena dualarını okuyabilirler. Bu dua genel bir dua olup diğer zamanlarda da okunabilir. Manası bilinerek okunması daha faziletli ve güzel olur. Cenaze duası erkek, kadın, kız ve erkek çocukları için ufak farklar içerir.

Okudunuz mu?  Çocuk İsteyenlerin Okuyacağı Ayetler

Erkek cenazesi için cenaze duası

"Allahümma’ğfir lihayyina ve meyyitina ve şahidina ve gaibina ve zekerina ve ünsana ve sagyrina ve kebirina. Allahümme men ahyeytehü minna fe ahyihi ale’l islam ve men teveffeytehü minna fe teveffehü ale’l iman. Ve hussa haze’l meyyite bi’r ravhi ve’r rahati ve’l mağfireti ve’r rıdvan. Allahümme in kane muhsinen fe zid fi ihsanihi ve in kane müsien fe tecavez anhü ve lakkihi’l emne ve’l Büşra ve’l keramete ve’z zülfa, bir rahmetike ya erhame’r – rahimin."

Okudunuz mu?  Karabasan (Kabus) için dua

Meali "Allah’ım! Dirimizi, ölümüzü, burada olanımızı, olmayanımızı, erkeğimizi, kadınımızı, büyüğümüzü, küçüğümüzü mağfiret buyur ve bağışla. Allah’ım! Aramızdan yaşatacaklarını İslam üzere yaşat, öldüreceklerini İslam üzere öldür. Şuradaki ölüye kolaylık ve rahatlık ver ve onu bağışla. Bu kişi iyi bir kimseyse sen onun iyiliğini arttır, eğer günahkar ve kötüyse Sen merhametin ve rahmetinle bunları görmezden gel.

Okudunuz mu?  Okuduğunun aklında kalması için dua

Ona güven, müjde yakınlık ve ikramla mukabele et. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi olan Allah’ım!."

Kadın cenazesi için cenaze duası

"Allahümma’ğfir lihayyina ve meyyitina ve şahidina ve gaibina ve zekerina ve ünsana ve sagyrina ve kebirina. Allahümme men ahyeytehü minna fe ahyihi ale’l islam ve men teveffeytehü minna fe teveffehü ale’l iman. Ve hussa hazihi’l meyyite bi’r ravhi ve’r rahati ve’l mağfireti ve’r rıdvan. Allahümme in kanet muhsineten fe zid fi ihsaniha ve in kanet musieten fe tecavez anha ve lakkiha’l emne."

Okudunuz mu?  Hastalıktan Şifa Bulmak İçin Dua

Duanın metni kadınlara göre değiştirilmesine rağmen manası aynı kalmaktadır.

Erkek çocuk cenaze duası

"Allahümma’ğfir lihayyina ve meyyitina ve şahidina ve gaibina ve zekerina ve ünsana ve sagyrina ve kebirina. Allahümme men ahyeytehü minna fe ahyihi ale’l islam ve men teveffeytehü minna fe teveffehü ale’l iman. Allahümmec’alhü lena feratan vec’alhü lena ecran ve zuhra. Allahüm mec’alhü lena şafian ve müşeffean."

Okudunuz mu?  Ya Allah ya rahman ya rahim ya kaviyyü ya kadir anlamı

Kız çocuk cenaze duası

"Allahümma’ğfir lihayyina ve meyyitina ve şahidina ve gaibina ve zekerina ve ünsana ve sagyrina ve kebirina. Allahümme men ahyeytehü minna fe ahyihi ale’l islam ve men teveffeytehü minna fe teveffehü ale’l iman. Allahümme’alha lena feratan vec’alha lena ecran ve zuhra. Allahümmec’alha lena şafiaten ve müşeffeaten."

Ölenlerin çocuk olması halinde "ale’l iman" dan sonra okunan cümle ile "Allah’ım Sen onu bizim için önden gönderilen sevap vesilesi yap, ona ecir vesilesi ve ahiret azığı eyle, onu şefaati kabul edilen şefaatçi eyle!" diye dua edilmelidir. .

Okudunuz mu?  Allahım şu an kimin nerede bir sıkıntısı varsa, Sen onu gider..

Kayıtsız Üye
Tabut camiden elden ele tasinirken insanlar bismillahi dini islam diyorlar buna bir aciklik getirebilirmisiniz


mum
Tabut taşınırken söylenecek sünnet olan bir cümle yok belki besmele çekilir.
Kabre konurken BİSMİLLAHİ VE ALA MİLLETİ RASULİLLEH denir.


cenaze duası, cenazede okunacak dua, cenaze duası

Bu kategoride yer alan Dua ederken elleri açmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenazede Okunacak Dualar – cenaze duaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.