Anasayfa
20 Mayıs 2023, 23:38
Cocuk
Yönetici

Öğretmene Saygı Konulu Bir Drama

Öğretmene Saygı Konulu Bir Drama

sitare
ÖĞRETMENE SAYGI
Bu konuyu çocuklara anlatırken, sakın kuru bir tarz seçmeyin. Bütün büyükleri gibi nutuk çeken biri konuma gelmeyin ve çocuklara, her zamanki gibi, yaşatarak anlatın. Bunun için, aşağıdaki çalışmadan faydalanın.

Drama çalışması:
Çocuklara saygının gerekliliğinden bahsettikten sonra onlarla öğretmencilik oynayın.
Birinci Bölüm:
Çocuklardan birini öğretmen seçin. Siz de öğrenci olup, çocukların arasına karışın. Çocukları, saygısız, şımarık, öğretmeni dinlemeyen öğrenciler olmaları için teşvik edin. En şımarık ve saygısız çocuğu da siz canlandırın 🙂 Öğretmenlik yapmaya çalışan çocuğun durumunu iyice zorlaştıracak yaramazlıklar yapın. 🙂 Öğretmen rolündeki çocuktan, tüm bu şartlar altında ne gibi zorluklar yaşadığını, kendisini nasıl hissettiğini anlatmasını isteyin.
İkinci Bölüm:
Çocuklara bu sefer de uslu, öğretmenini dinleyen, saygılı öğrenciler olmalarını tembihleyin. Aralarına karışın ve en örnek huylu öğrenci siz olun. Öğretmen rolündeki çocuktan, bu durumda kendini nasıl hissettiğini anlatmasını rica edin.

Okudunuz mu?  Çocuklar için Dini Test Soruları

Oyunun ardından, diğer çocuklarla birlikte, hangisinin doğru davranış olduğunu konuşun. Böylece çocuklar saygılı olma ve saygısız olma kavramlarını daha iyi anlamış olurlar.
Çalışmayı, farklı çocuklara öğretmen rolü vererek, birkaç kere daha tekrarlayabilirsiniz.
Not: Bir musibet,bin nasihatten yeğdir! 🙂

(Kaynek: Sabah Yıldızı)

Okudunuz mu?  Kur'an harfleri (cocuklar icin)

Cevap: Öğretmene Saygı Konulu Bir Drama

haldandoz
Eğitimde en etkili yöntem bizzat yaparak, yaşayarak öğrenmektir, vesselam.. Allah (cc) razı olsun.


saygı ile ilgili drama, sevgi saygı ile ilgili drama, saygı ile ilgili hikayeler

Bu kategoride yer alan Çocuklara Dini Sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öğretmene Saygı Konulu Bir Drama Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.