Anasayfa
3 Şubat 2024, 20:03

Bilmeden alkol içmek?

Yorum: Bilmeden alkol icmek?

Kayıtsız Üye
1- Bana biri redbull un içide alkol oldugunu söyledi ama ben baskasına inanarak yok dedim içtim bu günah sayılır mı ?

2- Selamunaleyküm.Bir kaç saat önce likörlü bir çikolata yedim.
Ama bilmiyordum. Arkadaşım uzattı bende aldım yedim. Sonradan öğrendim alkollü imiş. Arkadaşım 2 günde atılıyo dedi vücuttan bugün Cuma günü namaza gidebilir miyim? Arkadaşlar öğrendiğin için gidemezsin diyolar. Net bir cevap verebilir misiniz? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Ben yere ve göğe sığmam ama mümin kulumun kalbine sığarım. Burada hangi anlam kullanılmıştır acaba

Yorum: Bilmeden alkol icmek?

arifselim
1- Bu tür ürünlerin içerisinde alkol olmasa da bunlar sağlıklı içecekler değildir. Böyle deyip içmekle günah olmaz.

2- Aleykum selam. Sadece sarhoşluk hali varken namaz kılınmaz zaten akıl bunu idrak edemez. Bilmeden böyle bir çikolatayı yemekle günah olmaz. Cuma ve diğer namazlarını kılmalısın.


Yorum: Bilmeden alkol icmek?

Kayıtsız Üye
Ben gençken ( 21-22 ) biranın günah olduğunu bilmiyordum.Ve içiyordum.Ve şuan 36 yaşımdayım.Günaha girermiyim
Ama dikkat ediniz gençken ve günah olduğunu bilmeden,ona göre cavaplar mısınız?

Okudunuz mu?  İslamda Hibe Edilen Şey Geri Alınır mı?

Yorum: Bilmeden alkol icmek?

arifselim
Ergenliğe giren birisi helal ve haramı bilmek zorundadır. O yaşlarda içilmesi yinede haramdır. Şimdi yapan gereken şey tövbe etmektir. Allah tövbe eden kullarını bağışlamayı sever.


Atakann
Hocam farketmeden bir şişede bir yudum alkol içtim. Bilmeden ve az olsa bile Ödüm koptu, tövbe ettim pişmanım. Ben haram mı yemiş oldum? Lütfen yardım. ;(

Okudunuz mu?  Doğmamış bebekler için fıtır sadakası yani fitre verilir mi

arifselim
Allah senin niyetini de düşünceni de çok iyi bilir. Bilmeden yapan kişiye günah yoktur. Bilerek yapılmış olsa bile tövbe ederek bir daha asla yapmamak gerekir. Tövbe eden kullarını Allah bağışlar.


vel Fecr
< Hocam farketmeden bir şişede bir yudum alkol içtim. Bilmeden ve az olsa bile Ödüm koptu, tövbe ettim pişmanım. Ben haram mı yemiş oldum? Lütfen yardım. ;( >
arifselam hoca güzelce açıklamış ama merak ettiğim durum şu, o yudumu nasıl olduda içtiniz.
içki haramdır evet ama küfür ortamlarında bulunmakta günahtır.

Okudunuz mu?  Erkek çocuklara Bedirhan ismini koymakta bir sakınca var mıdır?

Kayıtsız Üye
Bende 1. Çikolatadan yedim direk kustum çok iğreneti yabancı hiçbirşeyi yemeyecegim


Kayıtsız Üye
Hocam ben normal kola içerken ben farketmeden arkadaşım içine alkol koymuş ağzıma gelir gelmez hemen anladım tükürdüm boğazıma kaçtığından emin değilim daha sonra ağzımı filan yıkadım bunun günahı nedir ? Lütfen cevaplayınız


ACİLSERVİS
Günahtır veya değildir bir puan sistemi üzerinden şu kadar günahtır denilemez. Günahtasın çünkü içkili bir ortamdasın. günahkarsın çünkü yanlış kişilerle arkadaşlık kuruyorsun. Bu yüzdende kolandaki içkiden sende suçlusun.

Okudunuz mu?  Alak Suresinin ilk ayetinde okunması emredilen şey nedir?

Ya sabır
Hocam ben bilmeden yabancı marka içkili bir çikolata yedim.çikolatayı yerken hemen farkına varıp afedersiniz bilerek kustum.bilmeden de olsa çok üzgünüm.psikoljim bozuldu.vücutta halen kalmışmıdır bilmiyorum.27 yaşındayım.bu zamana kadar hiç içmedim.Hep diyordum Allah nasip edecekse canımı alsın.bugün bile böyle söyleyip bu olayı yaşamam beni çok sarstı.acaba Allah beni sevmiyor mu Hocam?Çok üzgünüm

Okudunuz mu?  İslam'da mizah, şaka ve latifenin ölçüsü nedir?

misafir1
ebubekir ra a da birisi bir yemek getirmiş, sonra ebubekir ra o ikram edileni yerken, o yemeğin haram yollarla kazanıldığını öğrenince yediğini hemen kusmuş. yani hemen kusarak doğrusunu yapmışsın, bilmeden olan şeyler için bir sorumluluğun yokdur ancak bu bilmeden yapılan şeyleri göz göre başa getiren nedenler var mıdır, bunlara da bakmak lazım. diğer sorularda da görebilirsin, bu alkollü çikolatayı veya benzerlerini kim getiriyor, kim bir şey olmaz diyor, bu sözlere bu kimselere niye yüz veriliyor dikkat etmek ve bunlardan uzak durup sözlerine itibar etmemek gerekir. böyle kimselerle içli dışlı olunuyorsa, o vakit böyle şeylerin başa gelebilmesi de olağan olur. böyle kimselerin sözlerine itibar etmenin, böyle kimselerle içli dışlı olmanın vebali vardır. yani sen zaten kusmuşsun, tevbeni de et geç. Allah korusun böyle durumları göz göre göre getiren nedenler varsa da bunları gözden geçir. öyle psikoloji bozacak bir durum yok.

Okudunuz mu?  Bayanlarla El Sıkışmak Caiz midir?

Kuldurdileyen
Hor görme hiç bir garibi, garibi düşüren gülsünler diye değil, anlasın veya anlasınlar, bir düşmeyen vardır diye. Düşen her yaradılmış mahluk zaten gariptir, gülme haline. Hor ve eksik görmek, bilmek, sanmak, çamura batmak gibidir. Temizliği af gerektirir. Düşen temizlensin dilerse tek düşürmeye kudreti yeten, anlaması ve af dilemesi için, düşürür bir çamura. Zalim olanlar gülsünler, hor görülsün, utansın diye değil, sevdiğinden ve ebedi bir azaba söz verdiğinden, ebedi bir çukura düşmesin, anlasın ve af dilesin diye. Ey düşürenlerin en hayırlısı, sür burnumu çamurlara, anlayım kötü işlerimi ki af dileyim, düşmeyim rahmetinden ve affından uzak ebedi bir çukura. Sen düşürenlerin en hayırlısısın. Sen rahmeti gazabını geçmiş, bağışlaması bol olansın. Sür burnumu çamurlar, kır bacaklarımı, kurtar, temizle sana sığınan, sana güvenenleri kötü işlerden.

Okudunuz mu?  Adak borcu olan önce adağını mı vermeli yoksa kurban mı kesmeli

bilmeden içki içmek, bilmeden alkol içmek günah mı, bilmeden alkol içmek

Bu kategoride yer alan Ayrı kalmak nikahı düşürür mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilmeden alkol içmek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.