Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:06

Kelime-i şahadet getirip intihar etmekle kişi cennete gider mi?

Kelime-i şahadet getirip intihar etmekle kişi cennete gider mi?

Engin
Değerli Kardeşimiz;

İntihar etmek büyük günahlardandır. Bu bakımdan kendisini intihar edenin son sözü kelime-i şehadet olması onun günahını affettirmez. Bu Allahın rızasını kazanayım derken Allahın haram kıldığı bir şeyi yapmaktır. Ayrıca kelime-i şahadeti söyleyen her kişi direk cennete gidecektir diye kesin bir hüküm de yoktur.

Okudunuz mu?  Her doğan rızkı ile mi doğar?

Muaz İbnu Cebel el- Ensari (ra) anlatıyor: Hz. Peygamber (asm) buyurdular ki: Kimin hayatta söylediği en son sözü La ilahe illAllah olursa cennete gider. (Ebu Davud, Cenaiz, 20.)

Açıklama: İslam uleması, bu ve benzeri hadislerde zikredilen "La ilahe illAllah" tabirinden maksadın kelimei şahadet olduğunu belirtirler. Yani kişiyi kurtuluşa götürecek şey sadece Allah’ın birliğini teyid değildir. Buna "Muhammedur Resulullah" cümlesi de dahil olmalıdır. Bunlar, birini diğerinden ayırmak mümkün olmayan bir bütünteşkil etmektedir.

Okudunuz mu?  İslamın anlamı nedir?

Münavi, ölüm anında her çeşit dünyevi ve nefsani arsuların sönmüş olması sebebiyle, kelimei şahadetin telaffuzun ihlası, içten gelerek olacağını, bu sebeple Allah tarafından kabul göreceğini belirtir.

Bu çeşit mücdeli hadisler, ibadeti, tövbeyi sona bırakmayı gerektirmez. Kulluk edebi her an samimi olarak Allah’a ilticayı amirdir. Ayrıca nasıl bir son bizi beklemektedir? Normal yaşlanarak, şuuru yerinde olarak can verebilecek miyiz, yoksa beklenmedik bir yaşta, hiç umulmadık bir anda mı ölüm yakalayıverecek? Günümüzde inanan pek çok insan gençlik gafletiyle şeytanın bu iğvasına kapılır. İbadeti, tevbeyi ihtiyarlığa bırakır. Son nefeste ihlasla yapılcak tevbenin, telaffuz edilecek kelime-i şahadetin yetebileceği söylenir. Bektaşivari sözlerle kendini oyalayan nicelerinin umulmadık kazalara kurban gittiğini görmekteyiz.

Okudunuz mu?  Allah niçin bizi direk cehenneme veya cennete koymuyor?

Şunuda unutmamak gerekir, bu çeşit hadisler, kişinin eksik bıraktığı ibadetler, kul hakkıyla ilgili günahlar sebebiyle maruz kalınacak azabtan garanti vermiyor. "Cennete gitmek" garantisi veriyor. Ehli sünnet akidesi, azda olsa bir hayır yapan müminin, cezasını çektikten sonra cennete gideceğini kabul eder. Mümin olarak kabre giren bir kimse ebedi olarak cehennemde kalmayacaktır.

Okudunuz mu?  Azrail insanın canını alır. Azrailin yardımcıları da vardır.

Kütüb-i Sitte, Prof. Dr. İbrahim Canan


Cevap: Kelime-i şahadet getirip intihar etmekle kişi cennete gider mi?

ardanınannesi
Allah Arzı Olsun


Yanıt: Kelime-i şahadet getirip intihar etmekle kişi cennete gider mi?

Ecrinim
bilgiler için Allah c.c. razı olsun kardeşim,eline sağlık


Soru: Kelime-i şahadet getirip intihar etmekle kişi cennete gider mi?

Ehfiya
Bilgiler için Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İslamda Takiyye nedir? Ne zaman yapılır? Şartları nelerdir?

judge
güzel bir konu detaylı bir cevap 🙂

Allah razı olsun….

hem intihar edecek kesinlikle haram olan bir şeyi işleyecek hemde cennete gitmeyi ümit edecek 😀

intihar eden kişi ebediyen cehennemdedir………..


Kayıtsız Üye
çok teşekkür ederim böyle şeyler paylaştığınız için..

Okudunuz mu?  Arraf, rimmal, kahin ve müneccim arasındaki farkları belirtiniz?

intihar eden cennete gider mi, intihar eden cehenneme mi gider, intihar eden cennete girer mi

Bu kategoride yer alan Gizli işlenen günahlar ahirette herkes bilecek mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kelime-i şahadet getirip intihar etmekle kişi cennete gider mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.