Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:05
aile
Yönetici

İslamda Evlilik

İslamda Evlilik

EHLİMAN
İslam evlenmeyi teşvik etmiştir. Müslümanların çoğalması ve yeni nesiller yetiştirmemiz gerekmektedir. Eşler birbirlerine yoldaş olmalı ve hayatın yükünü birlikte taşıyarak destek olmalıdır.


Cevap: İslamda Evlilik

Kayıtsız Üye
Şu devirde saliha eş arayan yok. Herkes yüz güzelliğinin derdinde.


Yorum: İslamda Evlilik

Kayıtsız Üye
Merhaba özellikle şeriat ile yönetilen ülkelerde çok rastlıyorum 50 yaşındaki adama 6 ile 10 11 yaşındaki kızları veriyolar ve örnek olarak hz Muhammed 9 yaşında hz aişe ile evlendi diyolar iki sorum var bu yaştaki kızların o yaştaki adamlar ile evlenmesine islam dini müsade eder mi?? Ayrıca hz Muhammed ile hz aisenin evlenme yaşlari doğru mudur? Sonuçta örnek almamız gereken peygamberimiz var ve bu tabu normal gösteriliyor ne derece doğru yazık değil mi o kızlara?

Okudunuz mu?  Mutlu bir evlilik için bayanlara 30 tavsiye

Yorum: İslamda Evlilik

klav
Hz Aişe Peygamberimizle evlendiği zaman 19 yaşındaydı. 9 yaşında olduğu söyleyenler Peygamberimize iftira atanlardır. Araplarda o yaşlarda nikah kıyıyor olabilirler ama evlilik yapmıyorlar. Eğer bir iki istisna olmuş ise bunu da tüm Araplara mal edemezsin. Ayrıca Araplarda yaş hesaplaması bazılarında farklıdır. Örneğin bir kız adet gördükten sonra yaşı hesaplanır 5 yaşında denilen kız 18 yaşında da olabilir.
Peygamberimizden örnek alacağın binlerce sünneti var hadis oku ve örnek al.

Okudunuz mu?  Karı Koca birbirini İsmen Çağırabilir mi?

Kayıtsız Üye
Kardeşim ne dediğini kendin anladın mı acaba
Estağfurullah ya öyle denir mi hiç
Peygamberimiz ümmetimizin tacı gönüllerin vurgunluğu olan efendimiz s.a.v. Hakkında böyle denirmı hiç git bir tövbe et sahih kaynaklara başvur her denilene inanma Rabbim sonumuzu hayır etsin


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Öncelikle herkese hayırlı günler dilerim.

Okudunuz mu?  Evli erkeklerin başkasıyla imam nikahı kıyması

19 yıllık evli bir erkeğim. Evliliğimizin en başından beri hep eşim tarafından kendisini aldattığım suçlamaları ile karşı karşıya kaldım. Ancak sonrasında eşimin beni aldattığını öğrendim ama ispatlayamadım. Ayrıca bana karşı vazifesini de gerçekleştirmediği için bende ihtiyaçlarımı dışarıda görmek zorunda kaldım. Diyebilirsiniz ki neden boşanmıyorsun ? Çok çeşitli zorluklarım var boşanamamak için anlatması uzun. Ancak inanın bu ayrılığı benim değil onun yapması gerekir yoksa ayrılma şansımız yok. Defalarca affetmeme rağmen en azından uslanır düzelir derken şu an yatakları bile ayırmış vaziyette. Şu an evde sanki ev arkadaşı gibi yaşıyoruz. Ben her türlü koruma, kollama, evin, eşimin ve kızımın ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamama rağmen saygı dahi görmüyorum. Allah affetsin ama artık duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarımı dışarıda görmeye mecburum. Yaptığımın günahını biliyorum ancak eşimin beni bu yola itmesinin ve bana karşı tavırlarının İslam’da karşılığı nedir ?

Okudunuz mu?  Eşler için cinsel birleşme yasağı olan zamanlar

Tevbe
Öncelikle Allah size kolaylık, eşinize de hidayet nasip etsin. Dışarıdan ihtiyaç giderme dediğiniz şeyin adını söyleyelim öncelikle buna "Zina" deniyor. Zina haram ve büyük bir günahtır. Ve sizi "Zina" yapmaya eşiniz sürüklemiyor, siz kendiniz bunu tercih ediyorsunuz. Eşiniz size zulüm ediyor olabilir, size karşı ilgisiz olabilir, sizi alçak görüyor olabilir, siz kesinlikle günah’a düşmemelisiniz ve sabır etmelisiniz. Eşinizden boşanarak başka bir kadın ile evlenerek zinadan kurtulabilirsiniz. Eşinize gelecek olursak erkeklerin eşleri üzerindeki haklarına bakarak ne kadar büyük bir günah işlediğini öğrenebilirsiniz. Yaşadıklarınızı eşinizin ailesiyle paylaşıp yardım alabilirsiniz. Ama boşanmanız sizin için daha hayırlı olacaktır gibi görünüyor yazdıklarınıza bakılırsa.

Okudunuz mu?  Eşinin açık giyinmesi kocaya günah mı?

Kayıtsız Üye
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Sizi çok iyi anladım. Ancak anlatması çok uzun sürecek sebepler yüzünden ayrılamıyorum ve o bu durumun farkında ve bunu da kullanıyor. Yoksa ayrılmak en doğrusu elbette. Dediğiniz gibi Allah inşAllah eşime doğru yolu gösterir ve kendisi için yaptıklarımın değerini anlaması sağlar. Çok teşekkür ederim ilginize.

Okudunuz mu?  Eşler Birbirinin Gecesidir

surmani
Saygıdeğer hocalarım ve kardeşlerim ben 23 yaşında bir kardeşinizim ve kendimden 17 yaş büyük bir kadınla yaklaşık 1 yıldır süren bir ilişkim var ve imam nikahımız var.Kendisini 2 yıl önce tanıştık.Kendisi çok temiz kalpli çok iyi niyetli birisi ancak yurtdışında yaşıyor. Kendisi ile ilk tanıştığımda benimle yaş farkından dolayı bir beraberlik kuramayacağına inandığından dolayı benden uzaklaştı yaklaşık 6 7 ay kadar ve bu sğreçte başka birisiyle imam nikahı kıydığını ve onunla halvet olduğunu öğrendim. Ve benle tanışmadan önce başka bir adamla daha 3 4 defa evlilik bahanesiyle adam kendisini kandırıyor ve bazı şantaş ve oyunlarla elde ettiğini öğrendim. Ve bundan öncede tecavüze uğruyor bir kere.Saygıdeğer hocalarım ve kardeşlerim 2017 yazında nikahımızı kıydık ve çok mutluyduk sadakatinden şüphem yok çünkü çok seviyor ancak ben bir türlü kafamdan atamıyorum ki önümüzdeki aylarda işi resmiyete dökeceğiz.Ancak bu olaylar(benden önce beraber olduğu 2 kişi ve diğer dinsiz) beni öldürecek derecede aklıma geldiğinde acı veriyor.Evlenmeden önce bana söylemedi beraber olduğunu ve ben her haftanın 2 günü kendisinin yüzüne vuruyorum bu yaptıklarını üzülüyorum onu çok seviyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Ne olur bana akıl verin

Okudunuz mu?  Evlilikte kadın büyük olursa

mumsema
Başta danışsaydın tavsiyelerimiz olurdu ama iş işten geçmiş maalesef. Efendimiz dindar ve bize denk olanı tavsiye etmiştir


Kayıtsız Üye
Benim bir tanıdığım var. Ve onların adetinde evlendikleri geceden sonra damat eşinin bekaretini ıspatlaması için kanlı çarşafı annesine gösteriyormuş. Bu günahmı? Kendi mahremini annesine göstermesi?

Okudunuz mu?  Kocaya el kaldırmak günah mı ?

muvaffak
Bu tür uygulamalar evliliğin mahremiyetine, bireysel mahremiyete gölge düşüren, İslam dininin yasakladığı cahillerin ve ahlakı Müslüman ahlakıyla ahlaklanmayan kişilerin yaptığı işlerdir. Bekaretin ıspatlanması için bu tür cahil adetlere ihtiyaç yoktur. Evlilik öncesinde talep edilirse doktor tarafından birkaç dakikalık muayene ile bekaret durumu anlaşılabilir. Bekaret işi evlenmiş olan çiftin özelidir. Mahremiyetin dışarıya taşması, birtakım insanların kanlı çarşaf istemesi kesinlikle haramdır.

Okudunuz mu?  Anne Babanın çocuğa karşı görevleri ile ilgili hadisler

Evlilik, evlilik mumsema

Bu kategoride yer alan Evlilik görüşmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda Evlilik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.