Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:07

Suçsuz öldürülen kişi şehit mi?

Suçsuz öldürülen kişi şehit mi?

Engin
Şehitliğin bazı şartları vardır. Bunlar yerine gelirse kişi şehit olur. Dayınız şehit olmasa da suçsuz olarak öldürüldüğü için inşAllah kabirde ve haşirde günahlarına keffaret olur. Ayrıca polis asayişi temin etmek için belli vazifelerle tavzif edilmiştir. İnsanlarda onların vazifelerinde onlara yardımcı olmak durumundadır. Dayınızın bir suçlu gibi kaçması şüphe oluşturduğu için vazifesinin gereğini yerine getirmiştir. Polisin niyetini bilemediğimiz için ahirette bundan dolayı hesaba çekilip çekilmeyeceğini Allah bilir.

Okudunuz mu?  Maun suresinin bize anlatmak istediği nedir

Selam ve dua ile…


Cevap: Suçsuz öldürülen kişi şehit mi?

HADİE
şehitliğinde bir çok mertebesi ve çeşidi vardır Allah yolunda öldürülenler ilim öğretmeye gidenler Allah için vatan için nöbet bekleyenlerin öldürülmesi gibi yine herşeyin doğrusunu Allah bilir


Cevap: Suçsuz öldürülen kişi şehit mi?

Molla_Efdal
Polis müslümanların asayişini sağlarken ölürse şehit olur.

Okudunuz mu?  Herkes kabir azabı çekecek mi?

haksız yere öldürülen kişi şehittir, sucsuz yere oldurulmek, suçsuz yere öldürülen şehitmidir

Bu kategoride yer alan İslam dininin temel kaynakları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Suçsuz öldürülen kişi şehit mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.