Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:07

Kıyamet yakın ise daha ne zaman İslam dünyaya hakim olacak?

Kıyamet yakın ise daha ne zaman İslam dünyaya hakim olacak?

Engin
Kıyametin alametlerini mütalaa ederken bu alametleri sanki kıyamete yüz yıl kala gerçekleşecekmiş gibi dar bir zamana sıkıştırmamak gerekir. Kıyametin bir alameti de son peygamberin gelmesidir. Yani kıyametin alametleri, yratılıştan bu güne, geniş bir zaman dilimi içerisinde mütalaa edilmelidir.

Okudunuz mu?  Nifâk (münâfıklık) çeşitleri nelerdir ve nifâk ne demektir?

Ayrıca kıyamet alametleriyle ilgili hadislerin çoğu müteşabih olduğundan bu hadislere bakaraktan kesin şeyler söylemek mümkün değildir. Bir çok alim bu hadislere bakarak bazı yorumlar yapmışlardır. Yapılan yorumlar için kesin bu böyledir denemez.

Bu hadislerin müteşabih olup bir çok yorumlara açık olması her asrın bu hadislerden hissesini alması içindir. Her asra hitab eden vecihleri vardır.

Okudunuz mu?  Mahşer meydanında insanların Durumu nasıl olacak ?

Bazı alimlere göre kırk yıl İslamiyet dünyada hâkim durumda olacak. Ehli küfür Müslümanlara galebe edemeyecek. Ancak kırk yıl sonunda tekrar ehli küfür güçlenerek Müslümanlara galebe edecek. Müslümanların sayısı dünya genelinde azalıp kafirlerin en azgın zamanında kıyamet kafirlerin başına kopacak. Müslümanlar kıyametin kopma anına kalmadan vefat edecekler.

Okudunuz mu?  Allaha inanmakta zorlanıyorum

İslamın hakimiyetini çok uzak görmemek gerekir. Elli yıl öncesiyle bugünkü gelinen nokta ve gelinecek olan nokta kıyaslanırsa İslamın yükselişi daha net görülecektir. Şuanda bütün olumsuzluklara bütün karalamalara rağmen Amerika’da yılda beşyüzbin insan Müslüman oluyor. İslam’ın hakimiyetini illa da bugünkü Müslüman ülkelerin güçlenip galebe etmesi şeklinde düşünmemek gerekir.
Selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Dine inanmak istiyorum

Cevap: kıyamet yakın ise daha ne zaman İslam dünyaya hakim olacak?

HADİE
kıyametin alemetlerinin gerçekleşmesi kıyametin hemen kopacağı anlamına gelmez zira her alamet arasında buyuk bir zaman olacağı söylenmektedir ayrıca mehdi aleyhisselam da gelecektir


müslümanlar ne zaman dünyaya hakim olacak

Bu kategoride yer alan Akşam ezanının hızlı okunması ve kıyametin akşam vakti kopması? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıyamet yakın ise daha ne zaman İslam dünyaya hakim olacak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.