Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:07

Akşam ezanının hızlı okunması ve kıyametin akşam vakti kopması?

Akşam ezanının hızlı okunması ve kıyametin akşam vakti kopması?

Engin
Cevap 1 : Bunda bazı hikmetler saklıdır. Fakat en çok bilinen hikmet akşam namazının vaktinin kısa olmasıdır. Ayrıca akşam güneşin batışı insana ölümü ve kıyameti hatırlatmakta ve ölümlü dünyada ibadetlerimizi yaparken tembellikten kurtulup bizi acele ile ibadete yönelmemizi sağlamaktadır.

Okudunuz mu?  Yoldaki İşaretler- Akaid Soruları (test)

Cevap 2 : Peygamber efendimiz ( a.s.m ) Biz şu anda ikindi vaktindeyiz. Kıyamet akşam vakti kopacaktır diye buyurmaktadır. Bunun hakikati ise şöyledir.

Gün, sene, insan ve kainat birbirini hatırlatır, birbirinin numunesidir. yani bu dört şeyde hemen hemen aynı şeyler zuhur etmektedir. Mesela;

Gün, sabah vakti doğarken, senenin sabahı da bahar vaktidir, insan da ana rahminde, kainat ise 6 günlük yaratılış safhasından 1. gününde doğmaktadır.

Okudunuz mu?  Rubûbiyet Tevhîdi ile Ulûhiyet Tevhîdi arasındaki fark nedir?

Günün öğle zamanı ise, senenin yaz ortasını, insan ömrünün gençliğini, kainatın da İnsanın yaratılmasının vaktini hatırlatır.

Günün İkindi vakti de, senede yazın son demlerini, insan ömründe ihtiyarlık vaktini ve kainatta da ahirzaman Peygamberi ( a.s.m )nin dünyaya teşrifleri zamanını hatırlatır.

Akşam vakti ise, senede güzü, insanın ölümünü, kainatın tahribi olan kıyameti andırır.

Okudunuz mu?  Allaha inanıyor, namaz kılıyorum. Fakat çok günah işliyorum. Ben münafık mıyım?

Bundan dolayı, kıyametin akşam vaktinde kopması, günün akşam vakti olarak değilde, kainatın akşam vakti olarak anlaşılması gerekir.
Selam ve dua ile…


Cevap: Akşam ezanının hızlı okunması ve kıyametin akşam vakti kopması?

HADİE
akşam ezanı ile ilgili şu görüşler paylaşılmaktadır kıyametin o vakitte kopacağı bunun için farzının önce kılındığı ve akşam vaktinin çabuk geçtiği için hızlı okunmasıdır

Okudunuz mu?  Adetliyken Dini Nikah Kıyılır mı?

kıyametin kopma vakti, kıyamet akşam namazı, akşam namazı ve kıyamet

Bu kategoride yer alan İslam dininin temel kaynakları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akşam ezanının hızlı okunması ve kıyametin akşam vakti kopması? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.