Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:30

Nazar Boncuğu Takmak Dinimizce Uygun mudur?

Nazar Boncuğu Takmak Dinimizce Uygun mudur?

ßaran
Nazar boncuğu, çocukların üzerine taktıkları renkli boncuklar veya göz şeklinde yapılmış cisimlerdir. Bunlarla onun nazardan korunmasını, zararlı ve kötü şeylerin ondan uzaklaşmasını murat ederler.

Türkçe de ‘nazar boncuğu’ diye meşhur olan üzerinde göz işareti bulunan yada renkli olan bu boncukları takmak ve faydayı bunlardan beklemenin İslam dininde yeri yoktur. Bunları kullanmak İslam dinine aykırıdır. Hatta faydayı bu boncuklardan beklemek küfür’dür.

Okudunuz mu?  10 dirhem gümüş ne kadar ?

Nitekim Amir oğlu Ukbe’den rivayet olunan bir hadis-i şerifte Hz. Muhammed (S.A.V.) şöyle buyurmuştur:

"Kim nazar boncuğu takarsa, Allah ona -nazar boncuğu takması sebebiyle- bir fayda yaratmaz. Kim de nazarlık takarsa, Allah ondan da bir hayır nasip etmez. (Ahmed b. Hanbel, Ebu Ya’la, Hakim)"

Okudunuz mu?  Bir erkeğin bakımını yapan kadının erkeğin mahrem yerlerine bakmasının hükmü nedir

Cevap: Nazar Boncuğu Takmak Dinimizce Uygun mudur?

ßaran
Süs amaçlı da olsa nazar boncuklarını takmayalım kötü örnek olmayalım


Kayıtsız Üye
peki nazar boncugunu sus amacı takıyorum kesınlıkle bana fayda saglasın dıye takmıyorum hedıye edıldı bende sus amacı ıle takıyorum bunda bır sakınca olurmu ?

Okudunuz mu?  Rızkın artması, bereketlenmesi için yapılabilecek şeyler nelerdir, rızıkla ilgili okunabilecek dualar var mıdır?

dinimizde nazar boncuğu

NuN
nazar boncuğunun dinimizdeki yeri ne?

Nazar boncuğunu süs amacıyla takmak şirk değildir ama günahtır.


nazar boncuğunun dinimizdeki yeri, dinimizde nazar boncuğu, nazar boncuğu dinimizdeki yeri

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nazar Boncuğu Takmak Dinimizce Uygun mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.