Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Kötü Davranışlar Karşısında Duyarsız Kalmayalım

Kötü Davranışlar Karşısında Duyarsız Kalmayalım

ßaran
KÖTÜ DAVRANIŞLAR KARŞISINDA DUYARSIZ KALMAYALIM
Her insan, içinde yaşadığı toplumun üyesidir. Her birey, üyesi olduğu toplumun yerleşik düzenine uymalıdır. Unutmamalıyız ki toplum dışındaki insan tek başına ne yaşayabilir, ne de medeniyet kurabilir. Bundan dolayı ailenin, okulun, çarşının ve çevremizdeki her şeyin dirliğine, düzenine sahip çıkmalıyız, onları korumalıyız. Onları bozanlardan olmamalıyız. Hatta bu da yetmez; medeni cesaret sahibi olmalıyız. Kötü davranışların sahiplerini uyarmalıyız. Peygamberimiz de kötü davranış karşısında bir Müslüman’ın nasıl davranacağını şöyle dile getirmektedir: ”içinizden her kim, çirkin bir davranış veya hoş olmayan bir şey gördüğünde, onu eliyle değiştir sin. Bunu eliyle değiştirmeye gücü yoksa, diliyle değiştirsin. Buna da gücü yetmiyorsa, gönlünde o şeye veya harekete buğzetsin (tepkisini canlı tutsun)…” Böylece peygamberimiz, kötü davranışlar karşısında suskun kalmamamız gerektiğini açıkça belirtmektedir. Bu tutum, ayrıca sorumlu bir vatandaş davranışıdır.

Okudunuz mu?  Dinimizde beş şey koruma altındadır

Cevap: Kötü Davranışlar Karşısında Duyarsız Kalmayalım

Hoca
Allah (cc) razı olsun.

Beni İsrailin lanetlenmiş olmalarının sebebini anlatırken Kur’ân-ı Kerim şöyle buyurmaktadır: İsrâiloğullarından inkâr edenlere Davud ve Meryem oğlu diliyle lânet edilmiştir. Çünkü (onlar) isyan etmişlerdi ve saldırıyorlardı. Birbirlerinin yaptıkları fenalıklara mani olmuyorlardı. Yapmakta oldukları ne kötü idi! Çoğunun, inkâr edenleri dost edindiklerini görürsün." (Mâide: 78-79-80)

Okudunuz mu?  Kapanma Hikayem Ve Bence Neden Kapanmalıyız ?

Mü’min, vurdumduymaz değildir, sorumlu insandır


Yanıt: Kötü Davranışlar Karşısında Duyarsız Kalmayalım

rana
Allah c.c. razı olsun

aklimdan su hadis hiç cikmiyo

haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır


Cevap: Kötü Davranışlar Karşısında Duyarsız Kalmayalım

imam
DİNİMİZİN SAKINMAMIZI İSTEDİĞİ BAZI KÖTÜ DAVRANIŞLAR

  • Yalan Söylemek ve Hile Yapmak
  • Gıybet ve İftira
  • Hırsızlık
  • Kıskançlık
  • Alay Etmek
  • Büyüklenmek (Kibir)
  • Kötü Zanda Bulunmak
  • Başkalarının Özel Hayatını Araştırmak
  • Anne ve Babaya Karşı Kötü Davranışlar
Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama annem izin vermiyor

Kayıtsız Üye
Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi mümin kardeşine yapmax😜😜😜😜😜😜✋✋


Semayadogru
Bu kadar kötü davranışın olmasının sebebi insanların sessiz kalması değil mi zaten…


kötü davranışlar karşısında duyarsız kalmayalım, kötü davranışlar karşısında duyarsız kalmak, kötü davranışlar karşısında duyarsız kalmamak

Bu kategoride yer alan Mescid adabı: Caminin içinde ve dışındaki adaplar (istek) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kötü Davranışlar Karşısında Duyarsız Kalmayalım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.