Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:04

Zina eden kimse tövbe etse bağışlanır mı?

Zina eden kimse tövbe etse bağışlanır mı?

Engin
Zinanın hükmü İslam Dininde açıktır. Suçunu Hakim’in huzurunda dört defa ayrı ayrı itiraf ederek cezanın verilmesini isteyen veya dört şahidi bulunan birisi hakkında karar verilir. Şayet bu insan evli ise recm cezası, yoksa bekar bir insan için verilecek karar recm değildir, yüz değnek sopa vurulur.

Fakat suçunu itiraf etmeyen veya yaptığı bu fiili kimse görüp şikayet etmemiş ise bu insanın yapacağı tek şey günahından dolayı pişmanlık gösterip bir daha yapmamak üzere tövbe etmektir.

Ayrıca böyle bir suç işleyen kimse suçunu itiraf etse bile şu anda bunun cezasını uygulayacak bir merci yoktur.Geriye iki şey kalıyor. Biri kul hakkıdır. Varsa helalleşmek gerekir. Diğeri de Allah hakkı için tövbe, istiğfar etmek ve bir daha o günaha girmemektir.

Okudunuz mu?  İstihare gelecekten haber verir mi ?

İnsan hem iyilik hem de kötülük yapmaya uygun yaratılmıştır. Onun için zaman zaman isteyerek veya istemeyerek günahlara girebiliyor. Bu konuda Kur’anı Kerim de, Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar.(Nisa Süresi,48;116) buyurarak hangi günah olursa olsun affedebileceğini bildirmektedir.

Kitaplarımız da canı gönülden yapılan tövbenin Allah tarafından kabul edileceği ifade edilir. Nitekim Allah’u Teala, Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun. (Tahrim Suresi,8) buyurarak yapılan tövbelerin kabul edileceğini beyan eder. Ayette geçen nasuh tövbe ise şöyledir:

Okudunuz mu?  Kul hakkı beş türlüdür

1-Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.
2-Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.
3-Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.
4-Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek.

Okudunuz mu?  Kabir azabının sebepleri nelerdir? kabir azabı çekmeyecek olanlar kimlerdir?

Bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuş. Nasuh tövbe şudur:
-Günahlara pişmanlık.
-Farz ibadetleri yapmak.
-Zulüm ve düşmanlık yapmamak.
-Kırgın ve küskünlerle barışmak.
-Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek.

İnşAllah bu şartları yerine getirirsek Allah’ın tövbelerimizi kabul edeceğinden ümitli oluruz.

Ancak insan her zaman korku ve ümit içerisinde olmalı. Ne ibadetlerimize güvenip övünebiliriz. Ne de günahlarımızdan ümitsizliğe düşebiliriz. Ben çok iyiyim, bu işi hallettim demek ne kadar yanlışsa; ben bittim, beni Allah kabul etmez demek de o kadar yanlıştır. Ayrıca, suçunu anlayıp tövbe edip, Allah’a sığınmak da büyük bir ibadettir.
Selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Sekerata giren kişiye yapılması gereken şeyler nelerdir?

Cevap: Zina eden kimse tövbe etse bağışlanır mı?

hbevci
s.a.
paylasım ıcın teşekkürler.
daha önce sordum cevap alamadım kımseden.
RECM cezası uygulancak kımsenın evlı veya dul?
yoksa sadece evlı olma sartımı var?


Yanıt: Zina eden kimse tövbe etse bağışlanır mı?

imamhatipli42
< s.a.
paylasım ıcın teşekkürler.
daha önce sordum cevap alamadım kımseden.
RECM cezası uygulancak kımsenın evlı veya dul?
yoksa sadece evlı olma sartımı var? >

ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeş
İslam dininde zina eden kişi :
Bekar ise 100 değnek cezası
Evli ise resm cezası uygulanır.

Okudunuz mu?  Vesveseler Gerçek Oluyor

Zina eden kimse tövbe etse bağışlanır mı?

hbevci
ALLAH razı olsun.cunku bazı yazılarda DUL ıbaresını gördüm.BILGIMI netlestrmek ıstedım.

10. Zina eden erkek veya kadının halen veya daha önce sahih nikâhla evlenmiş olması ve bu nikâh devam ederken eşiyle bir defa da olsa cinsel temasta bulunması şarttır. Böyle bir erkeğe "muhsan", kadına ise "muhsana" denir. Recm cezası için bu son niteliğin bulunması da gerekir.
bu ibareden DUL ANLAMI CIKMIYORMU???


judge
dul olan birinin nikahında kimse yoktur ki hbevci kardeşim…adından belli yani dul yalnız….evli olduğu halde zina ederse cezası recmdir….

Okudunuz mu?  Sünnetin zıttı nedir?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm kardeşlerim, bir hata yaptım (zina) Allah affetsin. Nasıl tövbe edeceğim ne yapmam gerek, namazdan sonra okumamız gereken ne var ayrıntılı bie şekilde anlatır mısınız lütfen. Bir de forumun birinde "Estağfirullah el-Azim el-Kerim ellezi la ilahe illahüvel hayyül kayyumu ve etübü ileyh” bu duayı okumak için ehli sünnet olmak gerekir yazıyordu lütfen yardım edin ayrıntılı bir şekilde nasıl tövbe edilir ? Ve her gün tövbe etmek gerekir mi zina için bir kere etmek yeter mi ?

Okudunuz mu?  Okunan suyu içen şifa bulur mu?

arifselim
Aleykum selam. Tövbe demek pişman olmak, o günahtan uzaklaşmak ve kesinlikle bir daha o günaha dönmemeye kararlı olmak demektir. Bunu yapan tövbe etmiş olur. Ayrıca yukarıda söylediğin dualar gibi duaları da okuyabilirsin bu daha da güzel olur. Bir kere tövbe etmek yeterlidir hergün tekrara gerek yoktur. Allah, samimi olup pişman olan kulunu affeder.


Kayıtsız Üye
Hocam bir sorum daha olacak kusura bakmayın sürekli yazıyorum. Mesela bir insan faiz yemeye veya zinaya tövbe edecek, tövbe etmeden önce bunları belirtmek gerekir mi ? Çünkü tövbe istiğfar duasında tüm günahlarıma tövbe ediyorum diye bir cümle böyle olunca diğer günahları ister istemez işliyoruz böyle olunca sanki hep tövbemizi bozuyoruz gibi oluyor bu konuda yardımcı olur musunuz ?

Okudunuz mu?  Kalpleri Mühürlü Olanlar İman Edemez Mi?

arifselim
Bütün günahlara topluca tövbe edilebildiği gibi tek tek günahlar söylenerek de tövbe edilmesi mümkündür. Tövbe duaları geneldir yani bütün günahlara tövbe için edilir.


Çaylak2017
Peki tövbe edilmesi zina etmiş olma hükmünü kaldırır mı? Çünkü Nur suresi 3. ayetin tefsiri: Zina eden erkek, ancak zina eden veya putperest bir kadınla evlenebilir. Zina eden kadınla da, ancak zina eden veya putperest olan bir erkek evlenebilir. Bu, mü’minlere yasak edilmiştir. diyor.

Okudunuz mu?  Cennette bayanlara gılman mı verilecek?

arifselim
Tövbe, eski günahları siler demektir. Geçmişte olan günaha tövbe etmek demek o günahtan bir şey kalmaması demektir. Elbette kabul edip etmemek Allah’a aittir. Zina edenin başkası ile evlenememesinden maksat o kişiye şiddetli bir uyarıdır yada zinayı helal gören kimselerin sadece birbiri ile evlenebilmeleri manasındadır. Yoksa zina eden birisi zina etmeyen birisi ile yaptığı evlilik geçerlidir.


zina eden kimse tövbe etse bağışlanır mı, zina eden biri nasıl tövbe etmeli, zina eden tövbe etse kabul olur mu

Bu kategoride yer alan Babam annemi üzüyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina eden kimse tövbe etse bağışlanır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.