Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:45
Siyer
Yönetici

Sıddikıyet Makamı

Sıddikıyet Makamı

erciyes hdy
SIDDİKIYET MAKAMI SAHİBİNİ BULDU

Müşriklerden bir kısmı Hz. Ebubekir’in (ra) yanına koştular: -Ey Ebubekir! Muhammed ‘in söylediklerinden haberin var mı? Güya bu gece Mescid-i Aksa’ya gitmiş, namaz kılmış ve dönmüş! -Siz o’nun hakkında yalan söylüyorsunuz. -Hayır, kendisi şu anda Mescid’de halka bunları söylüyor. -VAllahi O bunu söylediyse muhakkak doğrudur. -Sen O’nu doğruluyor ve bir kendisinin bir gecede Mescid-i Aksa’ya gidip döndüğüne inanmıyor musun? -Evet, bunda şaşacak ne var? Gecenin, gündüzün herhangi bir saatinde kendisine semadan haber geldiğini haber veriyor, ben onu da tasdik ediyorum. Bunları söyledikten sonra , doğruca Hz. Peygamber’in (sas) yanına gitti: Ey Allah’ın (cc) peygamberi! Sen şu halka , bu gece Beytül Makdis’e gittiğini söyledin mi? -Evet! -Ey Allah’ın (cc) Peygamberi! Onu bana tarif et! Çünkü ben oraya gitmiştim. Hz. Peygamber (sas) tarif etti: Doğru söylüyorsun! Şehadet ederim ki, Sen Allah’ın (cc) Peygamberisin! . Ey Ebubekir! Sen de Sıddik’sin (doğrunun tasdikçisi, doğrunun şahidi)! O günden sonra Hz. Ebubekir (ra), Sıddik olarak anılmaya başlandı.


Cevap: Sıddikıyet Makamı

Hoca
< SIDDİKIYET MAKAMI SAHİBİNİ BULDU

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed ahirette kiminle evlenecek?

Müşriklerden bir kısmı Hz. Ebubekir’in (ra) yanına koştular:
-Ey Ebubekir! Muhammed ‘in söylediklerinden haberin var mı? Güya bu gece Mescid-i Aksa’ya gitmiş, namaz kılmış ve dönmüş!
-Siz o’nun hakkında yalan söylüyorsunuz.
-Hayır, kendisi şu anda Mescid’de halka bunları söylüyor.
-VAllahi O bunu söylediyse muhakkak doğrudur.
-Sen O’nu doğruluyor ve bir kendisinin bir gecede Mescid-i Aksa’ya gidip döndüğüne inanmıyor musun?
-Evet, bunda şaşacak ne var? Gecenin, gündüzün herhangi bir saatinde kendisine semadan haber geldiğini haber veriyor, ben onu da tasdik ediyorum.
Bunları söyledikten sonra , doğruca Hz. Peygamber’in (sas) yanına gitti: "Ey Allah’ın (cc) peygamberi! Sen şu halka , bu gece Beytül Makdis’e gittiğini söyledin mi?
-Evet!
-Ey Allah’ın (cc) Peygamberi! Onu bana tarif et! Çünkü ben oraya gitmiştim.” Hz. Peygamber (sas) tarif etti: "Doğru söylüyorsun! Şehadet ederim ki, Sen Allah’ın (cc) Peygamberisin!”. Ey Ebubekir! Sen de Sıddik’sin (doğrunun tasdikçisi, doğrunun şahidi)! O günden sonra Hz. Ebubekir (ra), Sıddik olarak anılmaya başlandı. >

sadakat ve teslimiyyetin en güzel örneği..
Allah bizi onların yolundan ayırmasın. Allah razı olsun erciyes hdy


Yanıt: Sıddikıyet Makamı

erciyes hdy
Allah sizlerden de razı olsun… 🙂

Okudunuz mu?  Büyük günah işleyen kâfir olur mu? Savaşırken ölen sarhoş şehid olur mu?

sıddık makamı, sıddıkiyet makamı, siddikiyet makami

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz Sav. İstişareye önem verirdi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sıddikıyet Makamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.