Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:04

Alevi ile evlilik caiz mi?

Alevi ile evlilik caiz mi?

cannas
Bir Alevi olarak kendimizi ifade etmek istiyorum.
Öncelikle Alevilik bir din değildir. Ne yazık ki müslümanlara bu böyle empoze edilmiş durumda. Hatta forumda başka bir konuda alevilerin peygamber olarak Hz. Ali’ye inandıkları yazılmış. Haşaa… Hz. Muhammed Efendimiz peygamberimizdir. Çünkü biz başka bir dine mensup insanlar değiliz. Bunu böyle bilmeniz çok önemli.
Alevilerle ilgili genel bir yanılgı da şudur. Müslümanlığı reddetmiyoruz ama çoğunluğu namaz kılmıyor yada oruç tutmuyor. Bunun sebebi tamamen tembellik ve üşengeçliktir. Zaten ibadet etmek isteyen bir insan nasıl olursa olsun ibadet eder. Fakat bizim alevi vatandaşlarımız başka türlü de ibadet etmiyorlar. Cemevi’nde yapılanlar bir ayindir ibadet değildir. Çoğumuz böyleyiz. Ama aramızda bazı insanlar var onlar da bizim cahillerimiz. İnancımızın esasında zaten insanlara saygı göstermek vardır. Bir insana saygı gösterirken onun düşüncelerine ve inanışlarına da saygı göstereceksin. Eğer bir alevi bir sunni vatandaşın namazı ve orucuna yada kutsal olgularına dil uzatıyosa o adam kesinlikle bir alevi değildir. Ya kafirdir , ya da ateist.
Bir de şöyle bir sıkıntı var. Alevi federasyonlar din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu olmasından şikayetçi. Bu konuda kendilerini ifade edemedikleri için yanlış anlaşılıyorlar.Çünkü alevilik inanışına mensup insanların sayısı bir hayli fazla. Bu yüzden bu insanların inanışlarınında din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde anlatılması gerekir. Bir çocuk bunu okulda değil de dışarıdaki hurafecilerden öğrenmeye devam ettikçe de aramızda birlik sağlamakta zorlanırız.
Allah’ın selamı üzerinize olsun…

Okudunuz mu?  Sünnetin zıttı nedir?

Cevap: Alevi ile evlilik caiz mi?

imam
Alevilik din değildir evet ama Din Kültürü ve ahlak bilgisinde islama (Aleviliğe-Sünniliğe) ters bir şey varmıydı ki karşı çıkıldı??
O zaman her tarikat yada oluşum kendi fikirlerini yaymak istemez mi?


cannas
alevilikle ilgili hiçbirşey yok din kültürü ve ahlak bilgisi müfredatında karşı çıkmamızın sebebi budur sayın imam

Okudunuz mu?  Birden fazla yaratıcı olsaydı evrende ne bozulurdu

biz fikirlerimizi yaymak istemiyoruz. sadece doğru anlaşılıp hakaretlere mağruz kalmak istemiyoruz. yani din kültürüne giriş amacımız fikirlerimizi yaymak değil. sadece bizlere hakarete varan davranışlarda bulunmamanız 🙂


Cevap: Alevi ile evlilik caiz mi?

haldandoz
Zaten başımıza gelen sıkıntıların çoğu "Allah’ın indirdiği Din‘e" uymak yerine, "Din"i kendimize uydurmaya çalışmamızdan kaynaklanmıyor mu?

Okudunuz mu?  Kabirde ölü nasıl azap çeker?

Rabbim bizleri ‘sırat-ı mustakîm’den ayırmasın inşaAllah.. (Amin)


Kayıtsız Üye
Ben mardin arabiyim sevdiğim erkek alevi ama namaz kılıyor ve oruç kuran okuyorlar abdest tüm alıyorlar ailem aleviye karşı ayrilmam mi gerek


arifselim
Alevi dediğiniz kişi ile evlilik olması için Allah ve peygamberinin bütün emir ve yasaklarına iman etmesi şarttır. Yani kuran ve sünnette ne varsa inanıyorsa o kişi zaten müslümandır. Aileni ya razı etmelisin yada ayrılman daha doğru olur.

Okudunuz mu?  Bir daha iman etmek geçerli mi?

Makbule vural
Evlenmek istediğim kişi alevi 12 imam a inandıklarını söylüyor o orucu tuttuklarını söylüyorAllah’a inandıklarını ve hepimiz ALLAH’ın kuluyuz diyor bu kişi ile evlenmem caizmidir


biyolog26
Yahudilerde Allah’a inanıp Allah’ın kulu olduğunu söylüyorlar zaten. İslamın şartlarını kabul edip yerine getiriyorsa hiç bir sorun yok. Bu beş şartı yerine getirdiğinden emin ol.

Okudunuz mu?  Din ile iman arasındaki fark nedir?

alevi ile evlenmek, alevi ile evlilik, alevilerle evlilik

Bu kategoride yer alan Zina eden kimse tövbe etse bağışlanır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alevi ile evlilik caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.