Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:06

Hz. Yusuf aleyhisselam mı, yoksa hz. muhammed aleyhisselam mı daha güzeldi?

Hz. Yusuf aleyhisselam mı, yoksa hz. Muhammed aleyhisselam mı daha güzeldi?

Engin
Peygamberler içerisinde Yusuf (as) güzelliği ile ün yapmış ve onun bu yönü darb-ı mesel olmuştur. Alemlerin kendi yüzü suyu hürmetine yaratıldığı Fahr-i Kainat Efendimiz ise, yaratılmış olanlarında, yaratılacak olanların da eşsiz güzelidir.

Okudunuz mu?  Îmânın kaç rüknü vardır?

Nitekim İmam Kurtubi’ye atfedilen bir rivayette bu gerçek şöyle anlatılmaktadır: "Resul-i Ekrem Hazretlerinin hüsn-i cemali, tamamen zahir olmamıştır. Eğer vücudunun bütün güzellikleri olanca hakikati ile görünse, ashabı, ona bakmaya takat getiremezlerdi.

Peygamberimizin Şemaili Prof. Dr. Ali Yıldırım


Cevap: Hz. Yusuf aleyhisselam mı, yoksa hz. Muhammed aleyhisselam mı daha güzeldi?

theforsakeofGOD
hep kafama takılan bır soruydu teşekkurler…

Okudunuz mu?  Göz zinasından sakınamıyorum ne yapmam lazım?

Yanıt: Hz. Yusuf aleyhisselam mı, yoksa hz. Muhammed aleyhisselam mı daha güzeldi?

Abdullatif
…hz Yusuf’un güzellik dileneceği bir Efendiye sahipti(hz Aişe) ve bir gün bunu ifade etmişti. "Mısır kadınları Yusuf’u görünce ellerini kestiler; eğer benim Efendimi görselerdi ellerindeki bıçakları kalblerine saplarlardı."
______________________________________
Asrın getirdiği tereddütler

Okudunuz mu?  Cennette insanlar nasıl olacak?

Soru: Hz. Yusuf aleyhisselam mı, yoksa hz. Muhammed aleyhisselam mı daha güzeldi?

sultanımsın
selamlar,

Rabbimiz, Güzellik denen şeyi ikiye ayırmış yarısını Yusuf aleyhisselama yarısını gelmiş ve gelecek insanlara paylaştırmıştır. Kainatın Efendisine sallAllahualeyhivesellem ayrı bir güzellik yaratıp tamamını Efendimiz sallAllahualeyhivesellem e vermiştir. Bu yüzden Peygamber Efendimiz sallAllahualeyhivesellem i hiç bir şey ile kıyaslayamayız.

Okudunuz mu?  Küfre girmiş biri müslümanlıktan çıkar mı

hbevci
< Nitekim İmam Kurtubi’ye atfedilen bir rivayette bu gerçek şöyle anlatılmaktadır: "Resul-i Ekrem Hazretlerinin hüsn-i cemali, tamamen zahir olmamıştır. Eğer vücudunun bütün güzellikleri olanca hakikati ile görünse, ashabı, ona bakmaya takat getiremezlerdi.
>

< hz Yusuf’un güzellik dileneceği bir Efendiye sahipti(hz Aişe) ve bir gün bunu ifade etmişti. "Mısır kadınları Yusuf’u görünce ellerini kestiler; eğer benim Efendimi görselerdi ellerindeki bıçakları kalblerine saplarlardı." >
:(yoluna anam babam feda olsun ya efendım s.a.v:(

Okudunuz mu?  Kaç türlü zina vardır ve hangi durumlarda zina yapılmış gibi sayılır?

hz yusuf mu güzel hz Muhammed mi, hz Muhammed hz yusuf, hz yusuf hz Muhammed

Bu kategoride yer alan Kalpleri Mühürlü Olanlar İman Edemez Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Yusuf aleyhisselam mı, yoksa hz. muhammed aleyhisselam mı daha güzeldi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.