Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:32
Siirler
Yönetici

Kocalar için yapılası yedi dua..

Kocalar için yapılası yedi dua..

haldandoz
Kocalar için yapılası yedi dua:

1. Allah’ım, biliyorum ki Sen rahmetinle İbrahim’in [as] tenini ateşe yaktırmadın. Ben de İbrahim [as] gibi Sana teslim olmaya niyetlenmiş bir kulunum.Besbelli ki nefsimin Nemrutluğu ile İbrahim [as] kadar başa çıkabilmiş değilim, görünen o ki kolayca başa çıkamayacağım. Nefsim, içimde sık sık inatçılığın ateşini körüklüyor, kalbimi kıskançlığın alevlerine savuruyor. Nasıl ki İbrahim [as] Senden ateşi söndürmeni istememiş ama bu ateşin içinde kalarak kurtuluş istemişti. Elçin İbrahim biliyordu ki, Senin kendisine selamet vermen ateşin söndürülmesi şartına bağlı değildir. Rabbim, şimdi Sana kulun ve elçin İbrahim’in [as] teslimiyeti hatırına yakarıyorum ki, beni, fıtratıma sonsuz hikmetinin gereğince yerleştirdiğin inatçılığımla ve kıskançlığımla bıraksan da, bu duygularımı benim ve eşim için serin ve selâmetli eyle. Kıskançlığın ve inatçılığın ortasından bizi mutluluğun ve sadakatin gül bahçelerine eriştir. İnatçılığımı evliliğimi yürütecek istikametli bir kararlılığa, kıskançlığımı evliliğimi koruyacak sağlam bir kalkana dönüştür.

2. Rabbim, biliyorum ki, Sen kudretinle Mûsa’nın [as] asâsının dokunduğu taşların bağrından billûr sular akıttın. Ben de Mûsa [as] gibi Seni suskunluğun çöllerinde aramaya çabalayan bir kulunum. Kulun ve elçin Mûsa’nın [as] eline katı taşları yumuşatıp yaşlar döktüren bir asâyı verdiğin gibi, benim de bakışıma ve duruşuma eşimin kalbini yumuşatacak, dilindeki düğümleri açacak esrârı bahşet. Sen bana eşimin kalbinden şefkatin yumuşaklığını tattır, eşimin dilinden aşkın serinliğini taşır. Beni ve eşimi anlayışsızlığın çölünden muhabbetin denizine eriştir. Beni ve eşimi kalbimin kıyılarına erişmekten alıkoyan nefis Firavun’unu kendi hırsının denizinde boğ. Bize çok şeye sahip olmakla mutlu olunacağını telkin eden, daha çok tüketmekle huzur bulunacağını haykıran tüketim sihirbazlarının yalanlarını kanaat-kârlığımızın yutup yok etmesine izin ver.

3. Rabbim, görüyorum ki, Sen ölmüş yeryüzünü her bahar yeniden diriltiyorsun. Kudretinle, kurumuş kemikler gibi ağaçları çiçek çiçek tebessüm ettiriyorsun, yaprak yaprak urbalarla beziyorsun, meyvelerce hediyelerle sev/in/diriyorsun. Toprağa düşüp gözlerden uzak düşmüş tohumları yeniden gün yüzüne getiriyorsun. Sen bir baharı bir çiçeği yaratır gibi kolayca yarattığın gibi, eşimin getirdiği her gülden bir bahar tazeliğinde mutluluklar yarat bana, yüzümde bir gül gibi açtırdığın her gülücükten eşimin gönlüne gül bahçelerinin ıtırını yay. Yıllar geçtikçe üzerimize çöken puslu hazanların etkisiyle unutkanlığın rüzgârında savurup dağıttığımız inceliklerimizi, kalplerimizin kuytularında unutup karanlığa bıraktığımız muhabbet sözlerimizi tohumlar gibi filizlendir, çiçekler gibi süsle, yapraklar gibi tazeleştir, meyveler gibi tatlandır.

4. Rabbim, biliyorum ki, Sen rahmetinle İsâ’ya [as] ölüleri diriltme mucizesi bahşettin. Kalpleri ölmüş ve inançları yozlaşmış bir toplumu ihya etmek için çürümüş tenlere tazelik bahşeden tecellilerini elçin ve kulun İsâ [as] üzerinden gösterdiğin gibi, bana da eşimin aşkını canlandıracak bir aşk ver, dokunuşlarıma İsâ’ya [as] bahşettiğin diriltici sırdan bahşet. Eşimi sevmek ve sevindirmek için çektiğim sancıları Hz. Meryem’in sancısı gibi bir İsâ’ya[as] analık edecek bereketlere sebep eyle. Nefsimize uymakla heba ettiğimiz günlerimizi Seni anmakla yeniden ihya et. Gıybetle ve boş sözle yaktığımız sevaplarımızı, tövbe ve özrümüz sebebiyle bize iade et. Ettiğimiz kötülükleri içten bir pişmanlıkla Sana dönme vesilesi eyle de rahmetinin dokunuşuyla iyilikler olarak hesab et.

5. Allah’ım, bize öğrettiğin gibi, babamız Adem’i [as] ve anamız Havva’yı cennetten şeytanın aldatmacalarına kandıkları için çıkardın. Elbette ki bu Senin takdirindir-haşâ şeytanın keyfine bırakılmış bir iş değildir. Biliyoruz ki, bu sayede ancak hak edenler Senin yakınlığına kavuşacaktır, iyi ile kötü birbirinden ayrılacaktır. Cennetinden sabırsızlığımız yüzünden çıkarıldık,tembelliğimiz yüzünden de geri dönemiyoruz. . Rabbim, beni ve eşimi de, bu dünyadan cennete dönmek için birbirini hayra kandıranlardan eyle. Sabırsızlığımız yüzünden bizi birbirimizden uzaklaştırma. Sabır ver bana ki, eşimi muhabbetimin ve şefkatimin cennetinde ağırlayayım. Tembellikten uzak tut beni ki, eşimi hiç sebepsiz sevindireyim, hiç karşılık beklemeden seveyim.

6. Rabbim, kalpleri birbirine ısındıran Sensin. İzzetinle ancak kendi muhabbetine sakladığın kalbimi, hikmetinle eşimin kalbine de ısındırıyorsun. Senden emanet aldığımız kalplerimizi yine Sana teslim ediyoruz; kalplerimizi karartmamıza izin verme, kalplerimizden Seni sevmeye yollar aç. Birbirimize olan sevgimizi Seni sevmekle çoğalt. Beni ve eşimi Seni sevdiren ve Seninle sevinen bir sevgiyle donat.

7. Rabbim, Sen ki kulun ve elçin, her türlü sevgi ve muhabbetin sebebi ve vesilesi olan Muhammed’e [asm] kocası hakkında fısıltıyla konuşan kadının sesini işittiğini Kitabında açıkça söylüyorsun: Muhakkak ki Allah … kadının sesini işitti. Beni benim kendimi anladığımdan daha iyi anlayan yalnız Sensin; beni benim kendimi sevmemden önce de seven Sensin. Eşim hakkımda dile getiremediğim, dile getirmekten çekindiğim, yüreğimin odacıklarında tereddütle sakladığım ne kadar hayır dua varsa, Sen kabul et. Beni benim söylediğimden daha fazlasıyla ancak Sen anlarsın. Hâlim Sana ayandır; dilimden gelen ancak bu eksik beyandır.

Senai Demirci


Cevap: Kocalar için yapılası yedi dua..

Yaban Gülüm
< 6. Rabbim, kalpleri birbirine ısındıran Sensin. İzzetinle ancak kendi muhabbetine sakladığın kalbimi, hikmetinle eşimin kalbine de ısındırıyorsun. Senden emanet aldığımız kalplerimizi yine Sana teslim ediyoruz; kalplerimizi karartmamıza izin verme, kalplerimizden Seni sevmeye yollar aç. Birbirimize olan sevgimizi Seni sevmekle çoğalt. Beni ve eşimi Seni sevdiren ve Seninle sevinen bir sevgiyle donat. >
ALLAH razı olsun…güzel dualar…Rabbim dile getiremediğimiz hayırlı dualarımızı kabul buyursun İnşaAllah…

Okudunuz mu?  Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara

eşimin beni sevmesi için dua, kocamın beni sevmesi için dua, eşimin beni araması için dua

Bu kategoride yer alan Manevi Program başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kocalar için yapılası yedi dua.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.