Anasayfa
18 Ekim 2022, 3:11
İslam Alemi
Yönetici

Nuray Bezirgan Kim?

Nuray Bezirgan Kim?

Yusuf
Nuray Bezirgan Kim?

Nuray Bezirgan Kim?
nuray-canan-bezirgan_kimdir_hayati ve resimleri

Tek’e Tek programında gündeme gelen Nuray Canan Bezirgan’ın kimi yayın kuruluşlarının iddia ettiği gibi provakatör değil Başörtüsünden dolayı sorunlar yaşamış bir öğrenci. Hafızalarımızı biraz tazelediğimizde Nuray Canan’ın meşhur olmuş fotoğraftaki kız olduğunu görüyoruz:

Bezirgan, “Eğitimi engellediği gerekçesiyle” polis zoruyla okuldan çıkarılmış ve verildigi mahkemede 6 ay hapis cezası almış. Polis tarafından dövülerek çocuğunu düşüren Nuray Canan Bezirgan bu sebeple Kanada’ya iltica etmek zorunda kalmış. Türkiye’de başörtüsünden dolayı ilk hapis cezası da Bezirgan’a verilmiş.

İstanbul Üniversitesi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tibbî Dökümantasyon Bölümü ikinci sınıf ögrencisiyken başörtülü olduğu gerekçesiyle Final sınavından polis zoruyla okuldan çıkarılan Bezirgan, Türkiye’deki başörtüsü yasağını hayretle karşılayan mahkeme heyetinin 2.5 saat içinde aldığı kararla Kanada vatandaslığına kabul edilmişti.

“Türkiye Müslüman bir ülke değil miydi?” diyen mahkeme heyetine cevap vermekte zorlandığını belirten Bezirgan, yasağın kalkması halinde Türkiye’ye dönmeyi düşündüğünü söylüyor.
“Yasak beni kaçırtmadı. Amacım, bu mücadeleyi yurt dışına taşımaktı. Kaçacak kadar korkak olsaydım zaten Türkiye’de bu kadar kendimi öne atmazdım. Burada, hakkına sahip çıkan insanlara çok değer veriliyor” demişti. Yeni Şafak Gazetesi de o süreçte kendisiyle yaptığı röportajda şu soruları yöneltmişti:
O da Telekulak kurbanlarından

Türkiye’de, Kanada’ya yerleşme fikrini körükleyen neler yaşamıştın?

Türkiye’de, Kanada’ya yerleşme fikrini körükleyen neler yaşamıştın?

Okudunuz mu?  Tuvalet, idrar ve takıntı

İnancımı özgürce yaşayamadım ve hatta bundan dolayı cezalandirildim. Ugradığım haksızlıkları her platformda dile getirdiğim için aldıgım polis tehditleri ve telefonları beni bıktırdı. Telefonlarımız dinleniyordu. Hatta, katıldığım 32. Gün programındaki konuşmalarımı bir arkadaşıma telefonda anlatırken araya giren ve arkadaşımın da şahit olduğu bir ses, beni ve bebeğimi ölümle tehdit etti.

Mahkemede bunları anlattığın zaman tepkileri nasıl oldu?

Bu iddialarımı burada mahkemeye de söyledim. Bir kapalı Müslüman bayan olarak artık sokaklarda bile rahat gezilemediğini, bağnaz, tutucu laik insanların her fırsatta bizi aşağıladığını ve Türkiye’de bilindiğinden farklı olarak asıl zulüm görenlerin gerçek Müslümanlar olduğunu söyledim. Hakim bayan ve oradaki diğer görevlilerin mahkemeye sunduğum video kaseti ve gazete kupürlerini gördüklerinde yaşadıkları şok halleri beni çok şaşırttı. Gözlerine inanamadılar. Basörtülülerin coplandığı, sürüklendiği fotografları gören hakim elleriyle ağzını kapatıp “İnanamıyorum. Türkiye Müslüman bir ülke değil miydi?” diye sordu. Aslına bakarsan bu soruya burada çok muhatap oluyorum.

Yasak nedeniyle Kanada vatandaşı olmak isteyen ilk sen değildin, fakat karar beklenmedik bir çabuklukla verildi…

Okudunuz mu?  Guslederken ve abdest alırken vesvese sebebiyle organları tekrar tekrar yıkamanın hükmü nedir?

2.5 saatte sonuçlandı. Normalde bir başka mahkeme için bu bir öngörüşmeydi aslında. Ama artık bu sonuç da bir emsal oldu. Onlara, “Türkiye’de inanç özgürlüğü gasp edilen bizleriz. İnancını yaşamanın bedeli bunlar olmamalı” dedim. Ayni seyleri üç yıl boyunca girdigim tüm mahkemelerde de söylemiştim ama fayda vermemisti. Hakim “Haklısınız” dedi, “Hem de çok haklısınız, kazandınız. Artik istediğiniz kadar özgürsünüz.” Kararda, “Türkiye 2000 Yılı İnsan Hakları İhlalleri” dosyası da etkili oldu.

Okudunuz mu?  Vesvese imana zarar verir mi ?

Hakim bize “Welcome to Canada” dediği zaman çok mutlu oldum. Başörtüme hapis cezası verenler ile buradaki insan haklarına saygılı insanlar arasındaki farkı düşündüm. Yasak beni kaçırtmadı. Amacim, bu mücadeleyi yurt dışına taşımaktı. Kaçacak kadar korkak olsaydım zaten aldığım onca eleştiriye karşın Türkiye’de kendimi bu kadar öne atmazdım.
Türkiye’de İlk Hapis cezası alan Başörtülü

Türkiye’deki başörtüsü yasağına ilk hapis cezası gibi, Kanada’daki başörtüsüne verilen ilk özgürlük kararı da bana nasip oldu. Avukatımın ismi Ronald Shacter. Yani beni savunan avukat bir Yahudi, ne ilginç değil mi?

Yasağın kalkması durumunda ne yapacaksın? Türkiye’ye döner misin?

Elbette çok isterim. İstanbul’u çok özledim.

Dünya Başörtüsü Yasağına Gülüyor!
Burada kalan arkadaşlarına neler tavsiye edersin?

Kesinlikle haksızlıkları sineye çekip çaresiz olduklarını düşünmesinler, mahkemelere başvursunlar. Uğradıkları zulmü belgeleyerek, bunları arşivlesinler. Aileleri, “Çocuğumuzun eğitim ve öğretim hakkı engellendi” diyerek tazminat davaları açsın. Sonuç alınmasa da belgelemiş olurlar. Yurt dışındaki insan hakları örgütleriyle kontağa geçsinler. Başörtüsü yasağı kalkmadan Türkiye asla AB’ye alınmayacak. Çünkü dünya bu yasağa gülüyor. Ögrenimlerini dondursunlar veya yurt dışına çıkmanın imkanlarini arasınlar. İnternet ortamında kurulan üniversiteleri araştırsınlar.
Ve Türkiye’ye Dönüş…
Bezirgan, “Türkiye’de çok şey değişmiş, ancak medyada ‘irtica hortladı’ mizanseni hiç değişmemiş” dedi
İstanbul Üniversitesi’nin son sınıfında okurken eğitimine başörtülü olarak devam etmek istediği için 6 ay hapis cezasına çarptırılan Nuray Canan Bezirgan, iltica ettiği Kanada’daki eğitimini tamamlayarak Türkiye’ye döndü. Başörtüsüne özgürlük eylemlerinde polisin müdahalesi sonucu çocuğunu düşürüp kolu kırılan Bezirgan, sırf başörtüsü ile okula girmek istediği için eğitim öğretimi engellediği iddiasıyla 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Okulundan atılan Bezirgan, Kanada’ya iltica etmek zorunda kaldı. Yaklaşık 7 yıl Kanada’da eğitim gören Bezirgan, diplomasını alarak geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye 2005 yılında dönmüştü.


“1999’a göre insanların refah seviyeleri artmış” diyen Bezirgan, “Ancak düşünce ve fikir özgürlüğü alanında pek bir şey değişmemiş. İrtica yaygarasında Türkiye aynı Türkiye. Medyada özellikle klasik ‘irtica hortladı’ mizanseni hâlâ devam ediyor. Diğer taraftan halkının değerlerine hiç saygısı olmayan, kendi gibi düşünmeyene her türlü ayrımcılığı ve hakareti mübah gören büyükler! Halkı temsil makamlarında bulunup oradan halkın değerleriyle mücadeleye devam ediyorlar” dedi.

Kanada’ya eşi ve 1.5 yaşındaki oğlu Abdüsselam’la birlikte gittiğini ve Kanada vatandaşlığını aldığını ifade eden Bezirgan, Kanada’da da Ayşe Azade (2.5) ve Ahmet Ammar (1.5) isimli iki çocuğunun daha dünyaya geldiğini belirtti. Bezirgan, Kanada’da akademik İngilizce eğitimi aldıktan sonra Siyasal Bilgiler okuduğunu söyledi.
Nuray Canan Bezirgan’ın başına neler gelmişti?

10.06.1998 tarihinde sınavına girmek isterken polis müdehalesi sonucu hastaneye kaldırılırken. İstanbul Cerrahpaşa. Yardımcı olan kişi ise eşi.

KaynakİslamiGundem

Okudunuz mu?  Haram mal ile helal mal birbirine karışmış ise ne yapılır, karışma oranları önemli midir?

Cevap: Nuray Bezirgan Kim?

Amenna
Nuray Bezirgan Kim?

müslüman diye yaşadağımız bu ülkede başörtülülerin başlarına gelen olaylara bak.kimliklerinde dini islam yazar ama onlar islamın gereklerini çoktan aşmışlar ve aşmaya çalışıyorlar.:(yaptıklarının mutlak hesabı sorulacaktır.boşuna dememişler, zalimler için yaşasın cehennem.


Yanıt: Nuray Bezirgan Kim?

Şems-i Tebriz
Rabbim Nuray Bezirgan gibileri başımızdan eksik etmesin.Konuşması zekice tavırları dikkatimi çekmiş bir bayan kardeşimizdir.Örtüsü yüzünden çocuğunu döverek düşürtenler utansın.Bu çok büyük bir ayıptır..!!


Soru: Nuray Bezirgan Kim?

ebubasir
Bismillahi settar
Risaleyi Vaid.(veya esmai şedidül ikab) ve ismi kahhar)
Birinci kısım: ismi şedidül ikab öyle bir hal yüklüyor ki, kul bu hali harfiyeyi hissettiğinde bütün azayi vücudu sukut eder. Kalp korku ile ğark olur. Ruhi beşer felakete amade olmuş bir hal ile titrer ve melul olur. O laki kulda zerre miktarınca günah varlığı hissedilirse yedi kat semadan cehenneme düşer gibi biçare olur.
Fi tarihinde bir zat içki içermiş. Zatın kızı babasının bu halinden melul olurmuş. Bir gün kızı sormuş “babacığım neden içki içersin haram değil mi?” babası: ” kızım Allah u teala rahimdir” diye cevap vermiş. Kız hocasına durumu söylemiş. Hocası da ” baban Allah u teala rahimdir dediğinde ona şedidül ikab’tır da de” demiş. Kız gelmiş baba neden içersin haram değil mi? Diye sormuş. Babası : “Allah u teala rahimdir” demiş. Kız : “Allah u teala şedidül ikabtır da” demiş. Babası bu esmayı ilahiyeyi işitince elinden içki şişesi düşmüş ve donakalmış. O günden sonra tövbe istiğfar etmiş ve itaate başlamış.
Bu kısa hikayecikten de anlaşılacağı üzere şedidül ikab eseması birçok hastalığa, yanlış mübtelaya dermandır. Yolunu şaşırmış birçok şaşkına yol gösteren Hadidir. Bu vecihle şedidül ikab eseması ismi hadiye bakar. Zira o kodıré mutlak mealen şöyle buyurmuş.<> ve yine kurani azimüşşanda şöyle buyurur << Ben nefsime rahmet yazdım>> zira onun rahmeti sonsuzdur. Ey Allah(cc)ın kulları rabbinizden rahmet dileyin. Zaten onun gazabı da rahmetinin, adaletinin azametinin gereğidir. Ve keza gazabı rububiyetinin başka bir vecihle tecelliyatıdır. Lakin biz zayıf kullar bu veche dayanabilecek kadar kuvvetli değiliz. Kabir azbının halleri, cehennem azabının mertebeleri kulun dayanma gücünün çok ama çok üstünde şedid ve ağırdır.
Şu kısacık dünya hayatında hangi emel, hangi amaç, hangi mevki, hangi haz ve zevk ve hangi ideal ahiret hayatının sonsuzluğundaki cehennem azabına karşılık bir değer taşır. Cismani (bedensel) ve ruhani (ruhsal) olan cehennem azabı, dünyevi hiçbirşey için çekilmeye değmez. Bir anlık cehennem azabı, hatta görüntüsü dünya ve içindeki bütün varlığa mukabil değildir.
İsmi Kahhar’ın bir tecellisi olan cehennem azabı, şaşkınların diyarıdır. Nasıl ki, imtihani beşerde Hadiye tabi olanlar cennet diyarına alınmakla şerefleneceklerse, Hadiye uymayanların da diyarı rezil ve rüsva olarak cehenneme alınacaklar. İsmi kahhar bu vechi ile ismi hakemül adl’le bakar. Bu vech ile adil olan kadire mutlakın ismi kahhar ile adaletin tecellisi olarak cehennem hulk edilmiştir. <>Zalimin zulmüne mukabil cehennem bir takdiri adalettir. Mahzunun ahına cehennem bir intikami ilahidir, bir adaleti Hudaidir. Belki de bu mayanda şöyle demişler “Zalimler için yaşasın cehennem”.
(salahaddin ceziri. Esmai hüsnadan nur damlaları)

Okudunuz mu?  İdeal olmayan erkek ve kadın

Kayıtsız Üye
nuray canan bezirgan biyografi

——————————–

salam aleykum men Nuray hanimin hayraniyim sizden xais edirem mene onun telefon yada onunla iletewim kuracak bir internet adres veresiz cooooooox xais edirem cooox onceden Allah razı olsun


@hmet
< telefon yada onunla iletewim kuracak bir internet adres >
iletişim yok maalesef.

Okudunuz mu?  Sigara : Helal midir? Haram mıdır ?

< nuray canan bezirgan kaç yaşında >
1977 doğumlu yani şu an 37 yaşında.


Kayıtsız Üye
ben sizi takip ediyorum çok iyi düşünceleriniz var


Kayıtsız Üye
Mucahide kardesimiz Nuray hanim…onun islami direnci tum kadinlarimiza ornek olmali….Allah onu islam yolunda muvaffak etsin…iranda yaşayan ve biz azerbaycan şialari onu cox sevirik…

Okudunuz mu?  Ticarette yüzde yüz kar caiz mi? Ticarette kar oranı ve ticaret ahlakı hakkında bilgi

Kayıtsız Üye
Salamun eleykum!Rəbbimiz sizin gibi deyerli insanları bizlerin başının üzerinden eskik etmesin inşaAllah,ben de zamanında hicab mücadilesi vermiş kızım ve size sorum şu idi ki,hala mı Nuray ablayla bir iletişim kurmak için internet adresi mevcut deyil?


Şema
Nuray Canan Bezirgan hanımın ne adresi ne internet iletişimi ile ilgili bilgimiz yok maalesef
Sadece örtü meselesi mücadelesi ile ilgili saygı duyduğumuz ablalarımızdan


Kayıtsız Üye
Allah zalimlere karşı her daim mazlum hak yolunda bedel ödeyen kardeşlerimize yardımcı olsun

Okudunuz mu?  Müslüman bir kadınla müslüman bir cin'in ilişkisi günah mı?

Kayıtsız Üye
başakşehir 1 etepta önce insan derneğinin başkanlığını yapıyor ben ziyaret ettim harika biri çok güzel karşıladı beni


nuray bezirgan, nuray bezirgan kimdir, nuray canan bezirgan

Bu kategoride yer alan Domuz Üretim ve tüketimi !! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nuray Bezirgan Kim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.