Anasayfa
9 Mayıs 2021, 1:18
aile
Yönetici

Mahrem: Cinsel İlişki Tavsiye Edilen ve Edilmeyen Vakitler

Mahrem: Cinsel İlişki Tavsiye Edilen ve Edilmeyen Vakitler

polatoğlu
Cinsel İlişki Tavsiye Edilen ve Edilmeyen Vakitler

Ba’zı âdâb kitaplarında, cinsel ilişki vakitleriyle ilgili zamanlardan ve bu vakitlerin doğacak çocuklar üzerindeki etkilerinden bahsedilmiştir. Bunlar dinî bakımdan uyulması gereken bağlayıcı hükümlerden değildir. Fakat bahsedilen vakitlerin gözetilmesi zararlı olmaz, faydalı olur.
Tavsiye edilen vakitler:
Pazartesi, salı, perşembe, cuma geceleri ve gündüz öğleden önce.
Tavsiye edilmeyen vakitler:

  • Hafta içinde pazar gecesi ve çarşamba gecesidir.
  • Kameri aylarının birinci, onbeşinci ve sonuncu geceleri.
  • Ramazan bayramı ve Kurban bayramı geceleri
  • Berât gecesi;
  • Yola çıkılacak gece;
  • Gündüz öğleden sonra.

Bunlar da bir tavsiyedir. Şehvetlenip haram işlemek mesela yabancı kadında şehvetle bakma tehlikesi varsa mekruh olmaz. Bilakis beraber olmak lazım olur. Güne, zamana bakılmaz.
Münâsib görülmeyen hâller

  • Zevcenin rızâsı yoksa.
  • Abdesti sıkışıksa.
  • Fazla tok, hasta ve yorgun ise.
  • Çok soğuk ve çok sıcaksa.

Diğer Edepler

  • Kendini haramdan korumayı, halâl ile yetinmeye niyet etmeli, cima ederken şeytandan Allahü teâlâya sığınıp, (Bismillâhi Allahümme cennibnâ-ş-şeytâne ve cennibi-ş-şeytâne mâ razaktenâ) demelidir. Bu durumda gebe kalırsa, şeytan ona zarar vermez.
Okudunuz mu?  Ben 21 yaşında bir erkeğim bir hanımla nişanlandım. Ama nişanlım bakire olmadığını ve şuan çok pişman olduğunu söylüyor.

Resûlullah efendimiz buyuruyor:

  • Cima’ da Besmele söyle. Cünüplükten temizleninceye kadar sana sevap yazılır. Bu cimada çocuğun olursa sana, bu çocuğun nefesleri sayısınca ve onun neslinin nefesleri sayısınca sevâb yazılır.
  • Erkek hanımı ile cima’ ederken, horoz gibi, atlayıp inmesin. Kendisi rahatladığı gibi, hanımı da rahatlayıncaya kadar, karnı üzerinde kalsın, kadın rahatlamadan, sen rahatlarsan, o günün kalan kısmı, kadın için uyuşuk ve tembellikle geçer.
  • Hanımına, arkadan yaklaşan mel’undur.
  • Başka bir kadın şehvetiyle ehline yaklaşma!

Erzurumlu İbrahim hakkı hazretleri buyuruyor ki:
Euzü besmele çekerek yatağa girmeli ve yatarken okunacak duaları okumalı.

  • Cima, eşinin rızası ile olursa çocuk akıllı, gönülsüz olursa ahmak olur.
  • Pazar ve çarşamba gecesi yapılan cimadan çocuk olursa, kavgacı olur.
  • Gündüz öğleden sonra yapılan cimadan çocuk olursa, şaşı olur.
  • Ramazan bayramı gecesi yapılan cimadan çocuk olursa, ana babasına asi olur.
  • Kurban bayramı gecesi yapılan cimadan çocuk olursa, altı ve ya dört parmaklı olur.
  • Ayakta yapılan cimadan çocuk olursa, yatağına işer.Baldızını düşünerek yapılan cimadan çocuk olursa, hünsa olur. [Erkekle kadın arası bir şey]Cima esnasında konuşursa, çocuk dilsiz, öperse sağır olur.Kadının fercine bakarsa, çocuk kör olur. Berat gecesi yapılan cimadan çocuk olursa, kötü huylu olur. Taharetsizken yapılan cimadan çocuk olursa, cimri olur. Sefere çıkacağı gece yapılan cimadan çocuk olursa, savurgan olur.
  • Orgazma ererken, her ikisinin düşüncesinde ne şekil varsa, çocuk ona yakın olur.
Okudunuz mu?  Yeni evlilere öğütler

Kaynak:
Huzura Doğru


Cevap: mahrem: Cinsel İlişki Tavsiye Edilen ve Edilmeyen Vakitler

bünyamin64
Huzura doğru her müslüman için güvenilir bir yer mi?


Yanıt: mahrem: Cinsel İlişki Tavsiye Edilen ve Edilmeyen Vakitler

ariza42
Verilen bilgiler "Huzura Doğru" dan alınmış olabilir ama ana kaynak Erzurumlu İbrahim Hakkı (Hz.)’nın "Marifetnâme"sidir.

Yukarıda verilen bilgilerin "Marifetnâme"ye baktığımızda herhangi bir ayet, hadis ve hatta herhangi bir tecrûbî bilgiye dayandığı belirtilmemiştir. Yani bu bilgiler bilimsel olmaktan uzak gözüküyor. Bunun dışında;
"Kadınlar sizin tarlalarınızdır. Onlara dilesiğiniz gibi yaklaşın… (Bakara 223)" ayetine ters düşer. Ayrıca Kaza ve kader konusunu da açıklamama gerek yoktur. Bunlara İsrâiliyyât’ın etkileri demek yanlış olmasa gerek.

Selam ve Dua ile…


Soru: mahrem: Cinsel İlişki Tavsiye Edilen ve Edilmeyen Vakitler

Hoca
< Huzura doğru her müslüman için güvenilir bir yer mi? >
güvenilir değil kareş. marifetnameden alınsa bile çoğu mesnetsizdir bu iddiar

Okudunuz mu?  Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim

bünyamin64
selamun aleyküm, niçin pazartesi- ve carsamba gecesi uygun olmayan günlerdir aciklaya bilirmisiniz?


mumsema
< selamun aleyküm, niçin pazartesi- ve carsamba gecesi uygun olmayan günlerdir aciklaya bilirmisiniz? >
ve aleykumusselam ve rahmetullah
Ne marifetname nede huzura doğru bizler için kaynak değiller. bu bilgilerin bir kısmı tamamen uydurmadır. cima için belirli bir vakit kısıtlaması yoktur.
konu kalsın silmiyorum ama sadece iddialardan olduğunu bilin kardeşler.


haziran
Marifetnamenin yazarı İbrahim hakkı hazretleridir.Allahın veli kullarındandır. ne demişse doğrudur.Araştılrılsın nedeni .Eminimki bilimsel bir gerçeği vardır.


Şema
< Marifetnamenin yazarı İbrahim hakkı hazretleridirAllahın veli kullarındandır ne demişse doğrudurAraştılrılsın nedeni Eminimki bilimsel bir gerçeği vardır >
Allahın veli kulları olabilirler ama veli de olsalar, yeni dini bir kural getirme yetkileri yoktur.
Bilimsel gerçekler ispat edilirse sağlığımız için uyarız ama ne bilimsel gerçeği mevcut nede dini br dayanağı.
Cimanın günü gecesi ve saati olmaz.

< bid’at olabilirmi? >
Dine getirilen yeni tüm dini kurallar bid’attır.

Okudunuz mu?  Evlilikte küsmek sorunları çözmez!

fmateş
S.A ilişki kısmında hukumleri Allah koyar . yok efendım sabah olmaz , sağır olur. Öğlen şaşı olur. Akşam olmaz aç:p olur filan mantıklı olalım ve Allahın resulunden gelen yontemlere uygun yasayalım. selametle kalalım.


Kayıtsız Üye
Benim amcam kurban bayramı gecesi girmiş cimaya. Çocuk 6 parmak doğdu. Bu bilgileri hiçe sayan dallama. Sen sakıncalı günlerde gir özellikle. Madem ..


Kayıtsız Üye
Ağrı kesiçi ilaçlarda bidatdır. Coğrafya matematik hatta internet hepsi bidattir….. aslında bu bidatcilwrin kendileri bidattir.


Kayıtsız Üye
Dinin bir geregi demiyoki zaten mubarek oyle bir iddiadada bulunmamış ki herkes kendi kafasına gore saati yok gunu yok vs saçmalamış


Kayıtsız Üye
Mubarekler bu zat-ı muhterem yeni bir kural getirmiyor ki. Sadece edeben cimanin vakitlerini soyluyor. Ve tecrubîdir hepsi bunu da belirtmis

bu yazılanların bilimsel tescili varmıdır.Örneğin cimada konuşulursa çocuk sağır olur gibi ne dersiniz.eğer öyleyse çocukların yarısı sağır olurdu


Kayıtsız Üye
S. A. Perşembe akşamı yani cuma gecesi nasıl hayırlı bir vakitse, salı akşamı yani çarşamba gecesi de bilakis şerli bir gecedir. Mesmuatıma göre şerli büyüler O akşam yapılırmış. Perşembe akşamında da iyi niyetli büyüler… Bu salı akşamının cinlerle çok ilgisi olduğunu duydum. Çok merak eden varsa araştırsın.

Okudunuz mu?  Anne Babanın çocuğa karşı görevleri ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Bi ayetin zahiri manasi yaninda hakiki manasi cifri manasi gibi bir çok manasi vardir. Oyle bir manasina bakip su ayet boyle diyo diyebilseydik hasa peygambere bile gerek kalmazdi


Kayıtsız Üye
Inanmayanlar için soyluyorum ibrahim hakki hz lerinin eserlerinden alinti bu. Bunun doğru olmadigini soyleyebilmeniz için ibrahim hakki hz gibi bir manevi egitim alip rn az onun telic ettigi kadar kitap telif etmeniz lazim yani konusan istifadedir yoksa manasini bilmeden bütün islam alimlerini yok sayan bir pacavra adamin dedigi iki cumleye bakip boyle alimleri küçük gorursun. Inanmiyorsan bu gibi mevzulari aratma internetten


Kayıtsız Üye
İslamda yemeği hangi elinle Yemen gerektiği bile mevcut ken,cima gibi son derece önemli bir mevzu da ölçü ler olması son derece doğal.yorganın altına şeytanla girmek istemeyen inançlı Müslüman için çok önemli.


alice
< Benim sorum şu milâdi takvime göre ayın 7 si pazartesi günü oluyor hicri takvime göre de 15 şine denk geliyor hicri takvimde ayın 1 ri 15 i ve sonu çocuk yapmak sakıncalı görülmüş şimdi salı gecesi olmasını istediğin çocuk pazartesi gecesi olacağı için 15 şi pazartesi gününe denk geliyor 15 şi pazartesi olduğu için şimdi 15 şinde mi oluyo yoksa 16 tısında mı oluyor kafam karıştı yardımcı olur musunuz? >
Öyle bir şey yok. Kim uygun görmemiş bu günleri nereden uyduruyorsun?

Okudunuz mu?  Eşimle birleşemiyorum

Kayıtsız Üye
Cimanın vakti olmaz denemez eğer harama düşme durumu varsa doğrudur vakti olmaz ama diğer zamanlarda vakitlerin kesinlikle bir önemi var diğer hususları araştıralım lütfen tırnak kesilmesi, sünnet olan hacamat günleri,pazartesi perşembe oruçları gibi


Omer Faruk
Öncelikle Allah’ın selamı ve selameti bütün kardeşlerimin üzerine olsun.
Bütün kardeşlerimize ve size cevap olsun;

Bizim için dini bir konu sözkonusu ise iki temel kaynağımız vardır 1. Kur’an 2. Sahih Sünnet.

Bu iki kaynakta da eşinizin makatından yaklaşmamak ve adet zamanında yaklaşmamak dışında yasaklayıcı bir şey yoktur, dolayısıyla istediğiniz pozisyonda, istediğiniz şekilde, istediğiniz zamanda cinsel ilişki kurabilirsiniz. Yeter ki eşinizin rızasını alın ve ikinizin de zevk alması için birbirinize karşı anlayışlı olun.

Okudunuz mu?  Eşine karşı nasıl davranması gerektiğini bilmeyen kadının şikâyete hakkı var mı?

İster konuşarak, ister aydınlıkta, ister karanlıkta. Bu mahrem durumunuz başkasına gözükmemek şartıyla eşinizin bütün vücudundan her ikiniz de faydalanabilirsiniz.

Allah’ın koymadığı hükmü kimse koyamaz.

Eğer mesele tıbbi bir mesele ise orada deneyle sabit olan meselelere dikkat edilir.

Burada cinsel ilişki şu günde gerçekleşmeli, ayın şu vaktinde olmalı, konuşulmamalı, sessiz olunmalı gibi sınırlamaların hiçbiri İslama ait sınırlamalar değildir. Eğer ben bunu tecrübe ettim derseniz, bu sizin tecrübeniz olur ve dileyen size inanır dileyen inanmaz.

Hz. Peygamberin eşe yaklaşırken hayvan gibi çökmemeyi, ön sevişme yapmayı kadının da eşi istediğinde geri çevirmemesini isteyen tavsiyeleri vardır.

Bu konuda en güzel kaynak Ali Rıza Demircan’ın İslama Göre Cinsel Hayat kitabıdır. Bu kitapta bu konular ayrıntılarıyla işlenmektedir.

Rabbimiz ailenizde huzur ve mutluluk bahşetsin Allah’a emanet olun…


Kayıtsız Üye
Aleyküm selam kardeşim
Vaktin olması gayet normal şunu anlamalısın ki kuran ve sünnet dışına çıkılmıyor vakit konusunda dini bir hüküm veya bir çıkarım yapılmıo ayette veya hadiste oral cimanın yapılacağı yazıyor mu hayır eeee yapılsın mı diycez o zaman ayrıca kuranda sadece tarlanıza arkadan yaklaşmayın buyuruyor cima hakkında rasülullah ise dediğin gibi söylüyor kaldı ki Ne kuranda ne de sünnette bu tür ayrıntılara girilmemesi gayet normal

Okudunuz mu?  Evlenmeden gelinlik giymek uğursuzluk mu?

Devam edeyim kaldı ki erzurumlu hakkı marifetnamesinde vakitlerden bahsediyor tamamen kestirip atılmaz araştırma yapılır sayıların günlerin vakitlerin elbette ki bir önemi var duanın daha kabul olunabileceği vakitler gibi şuan astroloji ilmi şirazesinden çıkmış bir vaziyette ancak önceki zamanlarda astroloji şimdikinden çok daha ilerideyde neden cimanında vakitleri olmasın


Kayıtsız Üye
Bir yerde okumuştum. Araştırsin merak eden. Çarşamba ifritlerin cima ettiği gündür ondan etmemek daha iyidir diye. Bunlar uydurma değil, haşa Allahın cc veli kulları yalan söz söylemekten beridirler.


furkan
Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gün hayırlı olduğu kabul edilir.


Kayıtsız Üye
İslamiyet 2 esas üzere kurulu değildir bu reddediciler selefi harici vahabi kafasıdır.
İslamiyette 4 esas vardır
1 Kitap
2 Sünnet
3 İcmai ümmet
4 Kıyas ı fukaha

Bu kadar cehaletle ahkam bari kesmeyin insanların imanlarıyla oynamayın. Kitap ve sünnette olmayanı reddedenlerde kasıt arayın kardeşlerim selam dua ile

Okudunuz mu?  İslam'da Kadının Kocasına, Kocanın Eşine Karşı Sorumlulukları?

Kayıtsız Üye
Selamlar. Marifetnamede yazılanlar dini kurallar degil, yapilan işin adabıdır, tavsiyedir. Dini kurallar Kuran ve sünnet ile belli ve sabittir.


Kayıtsız Üye
İbrahim Hakkı Hazretlerinin bir veli olduğunu düşüyormusunuz yoksa düşünmüyormusunuz ? Veli , Allah dostu deyip geçilir dile kolaydır söylemek . Bazı manaların harfleri yoktur harflere dökülemez gönülden dökülür onları o gönüle koyanda Allah teala. Herşeyi bilime dökmek bilimde aramak bilimde böyle bir şey yok demek ne demek ? Düşününüz biraz bilim herşeyi nasıl açıklayacak ? Bilim dediğiniz daha bir böceği açıklayamıyor . Bilim Allah tealanın bildirdiği ilimi geçemez. Bilim insanların zaten var olan şeyleri keşfetmesidir. İlimi Allah celle celaluhu lütfeder verir bildirirse verirse meydana gelir . Bazı özel geceler özel vakitler vardır hikmeti fazileti nedir ? neden değerlidir o vakitler ? hadislerde de geçer bu vakitler . kandil geceleri bayram günleri cuma vakti vs vs … işte bu vekitleri hadi açıklasın bakalım bilim. Kimin Hangi makamda olduğunu bilinmez. kounuşurken tartarak konuşmak lazım edeple hürmetle. Böyle bir kaynak var gelmiş bugüne sahibi kimdir neyin nesidir biliniyormu peki ? kötüler gibi konuşanlar kimin hakkında ne dediğinin farkında olmadan konuşuyor. her günde her zamanda özel saatler vardır zaman içinde zamanlar vardır duanın vaktine geldimi kabul olur denilir . nedendir peki ? her şeyi bilimle akılla yorumlarsan helak yolundan gidersin. Ağzından çıkanın hangi makama gittiğine dikkat et . Böyle zatları akıl sır ermez. ama erer dersen bilime gidip rahmetin, meleklerin, nurun ne olduğunu açıklasın kanıtlasın delillesin bakalım ne olacak. şaşırsın aklının yolundan gidersen. Mübarekler sıradan insanlar değillerdir. Allah dostu dediğimiz zatlar Kurandan ve sünnetten bir an şaşmazlar o yüzden o kadar sevgilidirler. Yazı turayla olamz bu işler güzel kardeşim gözünü aç

Okudunuz mu?  Eşimizi ALLAH İçin Sevmek ...

marifetname cima, cima vakitleri, marifetname cima vakitleri

Bu kategoride yer alan Kocamın bana dokunmasını bile istemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mahrem: Cinsel İlişki Tavsiye Edilen ve Edilmeyen Vakitler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.