Anasayfa
18 Eylül 2021, 18:42
aile
Yönetici

Gayrimüslimle evlenmek

Kafirle evlenmek

Kayıtsız Üye
Kadınım ve Müslümanım. Bir Gregoryan Hristiyanı seviyorum.
Evlenmek istiyoruz.
O benim dinime karışmayacak. Ama Müslüman olmayacağını söylüyor.
Ondan ayrılmayı düşündüm, ama beceremedim. Onu çok seviyorum , çok iyi bir insan.
Bu şartlarda onunla evlenmem caiz midir?
Evlenirsem dinimi değiştirmesem de kafir mi olurum?
İslam hukukuna göre cezam ne olur?


Yorum: Kafirle evlenmek

Omer Faruk
İslam’a göre bir kadının müşrik yada ehli kitap erkekle evlenmesi haramdır. Bunu bilerek yaparsanız dininizi terketmiş olursunuz. Artık seçim sizin…


Yorum: Gayrimüslimle evlenmek

zorunluyolcu7
Ömer Faruk hocam, peki şunu sorayım Müslüman erkekte kadında gayri müslimle evlenemez buna zaten katılıyorum, ama aklıma şu soru geliyor, örnek Müslümanım diyen ama her erkekle yatmış kalkmış alkol müptelası bekar evinde kalan ne idüğü belirsiz kızlar malesef üzülerek söylüyorum bolca var e bu kızlar bunu tek başına yapmıyor dolayısıyla böyle bolca Müslüman erkekte var şimdi Allahın emir ve yasaklarıyla yaşayan Müslüman erkek ve kadınlar, gayri müslim ama alkolden uzak durmuş içmeyen hatta zina da yapmamış ahlaklı erkek ve kadın bulsa neden evlenemesin?

Okudunuz mu?  Erkek, Doktor Yanında Doğum Yapmak Sakıncalı mıdır?

Yani gayri Müslim olup Hristiyan vs olup Allah’a inanan ve kötü amel işlememiş ahlaklı kız varken müslüman olup her haltı yemiş bir kızla neden evlenmeli? Çünkü ahlak konusu sadece din ile değil kişinin kanında da olan bir olay, kanı bozuksa din pek fayda etmiyor, örnek Türkiyede yaşayan 18-40 yaş arası insanlar, bu insanların kanıtıda Esra Erol ve Müge Anlı, çok üzücü ama gerçek bu.

Aynısı kadın içinde geçerli.


Yorum: Gayrimüslimle evlenmek

Omer Faruk
Güzel kardeşim

Mantık yürütmeni anlıyorum. Doğru tespitlerin de var. Ancak İslam zahire hükmeder. Ne demek? Bir hocaya şu nedir, diye sorduğunda hoca yalnızca dinin ayet ve hadislerine göre hükmünü söyler.

Kaldı ki din insanlara zina edin, namaz kılın istediğiniz haltı karıştırın demiyor. Tam tersi "Namaz kötülüklerden alıkoyar…." diyor. Zaten bu şekilde namaz kılanlar kötülüklere yaklaşmazlar, nefislerine yenilip yaklaşsalar bile tevbe edip tekrar "sırat-ı müstakime" dönerler. Zaten İslam dünyasının temel sorunu bu; insanlar namaz kılıp, orucunu tutunca, birkaç kuruş da sadaka verince cennete gidivereceğini zannediyor.

İbadetler, ritüel değildir. Yani tören değildir. Eğer bir kişi namaz kılıyor ama işçilerine zulmeden, emeğini vermeyen bir patron olarak davranıyorsa, o kişinin değeri, işçisine emeğini veren gayrimüslim patrondan daha aşağıdır. O’nun için Allah Kur’an’da kafirlerden daha çok münafıkların halini anlatmıştır. Çünkü münafıklık bu anlamda gayrimüslim olmaktan daha aşağı bir mertebidir. Aslında müslümanlara en büyük zararı da bunlar verir. Gayrimüslim ve cephesi bellidir ama münafığın cephesi belli değildir.

Okudunuz mu?  Evlenirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Hasılı kelam, İşini iyi yapmayan esnaf, işçisine zulüm eden patron, eşine şiddet uygulayan erkek/kadın, dersine çalışmayıp görevini yerine getirmeyen öğrenci, zulmeden siyasetçi, elindeki gücü zulüm için kullanan polis, asker, öğrencisine doğru dürüst emek vermeyen öğretmen, vatandaşı azarlayan memur ne kadar müslüman olup olmadığına bakmalıdır.

Selametle kardeşim


zorunluyolcu7
Kıymetli abim dediğini anladım ama sen beni hafif yanlış anlamışın, Allah’ın gönderdiği tüm dinler ahlak temizlik doğruluk ve adalet üzerine kurulu doğru dimi?

Şimdi dinle ilgili doğru bilinen yanlışlar var

Din sadece bir yol göstericidir yani seni beni onu bunu yanlışın varsa bundan dönmeni ahlaklı adaletli olmanı dürüst iyi olmanı gösterir, gerisi şahısa kalmış.

Okudunuz mu?  Eşimin dürüst olması için dua

Ahlak insanın kanında olan bir olay dini bilipte hala kötülük zina haksızlık adaletsizlik yapan varsa bu kişi iflah olmayacak bir kişidir, yani Allah seviyorsa bu kulunu çok büyük belalar sarar dibe vurdurur aklını başına toplatır doğru yola getirir buna rağmen doğru yola gelmeyenlerde var.

Şimdi örnek veriyorum Japon bir kız, bu kız kanı temiz ahlaklı zina yapmayan kötülük yapmayan adaletli dürüst bir kız ama bilmediği için malesef gayri Müslim, bu kız beni sever birbirimizi ölesiye severiz ve evleniriz ben bu kıza vaktimi harcayıp İslamı Allah’ın emir ve yasaklarını anlatırım zaten benide seviyor kabul etmeme gibi bir durum olamaz benimseyip Kelime-i Şehadet getirip Müslüman olacaktır, öte yandan kimlik üzerinde anne babasından Müslüman doğan Türk kızına bakalım, kız üniversitede her türlü pislikle takılır 5 erkeğin kaldığı eve gider orada türlü türlü pislik yer çakalların arabalarına binip ormana gider içki uyuşturucu akla gelen gelmeyen herşeyi yapar ama Müslüman işte.

Yani demem o ki abim ahlak tamamıyla kişinin kanında olan bir şey dinle alakası yok, din sadece yol gösterir, ve bide gayri Müslim diyip yabancı kadın/erkekle evlenmemek Allah’ın kulunu yok saymak olur ki buda bence büyük bir günah.

Okudunuz mu?  Eşlerin birleşmesi esnasında şeytanı kovmak

O yüzden kısmet kimse o demekte fayda var, ben önceden Türk kızından başka kızla evlenmem diyordum ama artık öyle demiyorum kısmetim kimse o, hatta şahsen Rabbim bana Japon Çin veya Balkanlardan kız nasip ederse daha çok sevinirim, artık Türk kızı diye yanıp tutuşmuyorum Esra Erol izlemek mensub olduğum canım ırkım hakkında çok güzel deneyim kazandırıyor, üzücü ama yapacak bir şey yok.

Allah bütün Müslüman kardeşlerimi özellikle kız kardeşlerimi tüm kötülüklerden korusun şaşırtmasın doğru yoldan ayırmasın haklarında en hayırlı eşleri nasip eylesin, hiç kimsede Müslüman Hristiyan Buda dini diye ayrım yapmasın sadece ahlakına baksın, çünkü ahlaklı iyi dürüst gayri Müslim inanın Müslüman olacaktır.

Allah herkese hidayet versin yanlışı olan yanlışından dönsün İnşAllah.


Kayıtsız Üye
Esselamün Aleyküm benim bir tanıdığım Kişinin (Erkek Müslüman namazı falan yok ama dini kabul ediyor) bir Kız Arkadaşı var. Bununla beraber yaşıyor yani kadın Zinakar, ben şimdi duydum ki Kuranda yazıyormuş sadece zina yapmamış Ehli Kitapla evlenebilir bu doğru mu?

Okudunuz mu?  Nişan ve Düğünde ölçü ne olmalıdır

Kişiye söyledik evlensin diye deha iyidir zina günahına girmemesi için. Sonradan kadının zina etmesis olması lazım olduğunu duydum sorum şu kız evleniceye olan Müslümanla "sadece" zina etmişe, onunla evlenemez mi? Müslüman ne etmeli böyle bir günaha düşmüşse?

Ve kadının ailesi Müslüman sevmedi için (yada media Propagandası nedeniyle korktukları/çekindikleri için) kız için şahitlik etmeyi istemiyorlarsa engel olur mu bu nikaha?

Müslüman Kadını terk etmesi tek çare mi? İstemiyorsa bunu bu günahla yaşamalı mı (Erkek şafii bu mezhebin görüşü nasıl).

Cevap alırsam çok sevinirim çok zamandır bu konuyu çözemedim.


misafir1
sünnet nuhun gemisidir, binmeyen helak olur denmiştir. insanın evlenirken de sünnete riayet etmesi, örnekliklere dikkat kesilmesi, tavsiyelere kulak vermesi gerekir. aksi takdirde yokluk zamanı yükselen hormonların normale dönmesi ile arzu ve heveslerin dinmesi ve dalgaların durulması ile birlikde insan kendini bir zindanda bulabilecekdir. mesela şu üç şey dünya saadetinden denmiş ve bunlar, saliha bir eş iyi bir binek ve geniş bir ev olarak belirtilmişdir veya insanların karşılarındaki kimselerle şu dört şeye göre nikahlanacakları, bunlarında güzellikleri malları soyları ve dinleri olduğu, bizimde dini güzel olanı tercih etmemiz tavsiye edilmiştir. yani ruhsatları, olabilirlikleri zorlamak, çerçevelerini anlamaya ve çizmeye çalışmakdansa, bu tavsiyelere kulak vermek gerekir.

Okudunuz mu?  Evlilik Dua'sı Arapça

arkadaşınızın ve onun görüştüğü kimsenin halleri karman çormanmış. insanlar bazen şunu sevmek, şununla şunu yapmak caiz midir diye sorarlar. sevmek arkadaşlık yapmak bir sonuçdur, insan nasıl birisiyse öyle kimseleri sever ve geçmiş olsundur. insanın kendisini düzeltmesi gerekir.

genel olarak temizler temizlerle, zinakarlar zinakarlarla evlenirler. nasuh bir tevbe edenlerinde temiz oldukları söylenmişdir. müşriklerle evlenilmez sadece müslüman erkekler ehli kitab kadınlarla evlenebilirler. bununda şartları vardır. evlenilecek olan ehli kitab kadının da, müşrik seküler zihniyette olmaması, dindar olması gerekir. erkeğin de evde ve hayatlarında genel çerçeveleri çizebilmesi, çocuğun ismini eğitimini üstlenebilmesi ve ayrıldıkları takdirde de çocuğunun sorumluluğunu üstlenmesi, çocuğunu müslüman olmayanlara bırakmaması gerekir. zina eden ve bundan gocunmayan bir zinakarla veya bir fasıkla, zinadan kaçan Allah ın haramlarından sakınan birisi nasıl evlensinler. zinadan gocunmayan birisi başkaca günlük her türlü davranışlarında da üzerine toz kondurmayacak, lakayt umursamaz davranmaya devam edecekdir. zaten Allah avc nin tevbe kapıları sonuna kadar açıkken, zina eden ve bundan gocunmayan birisi nasıl birisidir.

Okudunuz mu?  Evlenirken eş seçiminde neye dikkat etmeli?

aslında böyle açıklamalar bile ardır, baştada yazdığım üzere sünnet nuhun gemisidir ve binmeyen helak olur. genel çerçeveleri hududları gözlemektense, onları araştırmak onları zorlamak, oralarda gezinmektense; insanın tavsiyelere kulak vermesi ve kendi mutluluğu için kendisini koruması gerekir.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun ginede bir kaç anamadım konu var:

Yani onun tek çaresi ayrılmak mı? Benim anamadım bu Zina etmemiş biriyle sadece evlenebilir kuralı varsa (var mı?)

zinakar biriyle evlenin nikahı geçersiz mi (bazen duyuyorum kızla zina edenler sonra evlilik yapanlar var).

Mesela benim yukarıda söyledim kıçı evlenirse geçerli mi değil mi (ayrılmak istemiyorsa evlenmesi mi deha doğru yada günahla yaşasın mı?)

Kafir bir toplumda büyüdü için geç bunun çok kötü olduğunu öğrenen biri için durum aynı mı?


misafir1
islam bir bütündür ve bu bütüne vakıf olup içinden uygun örnekliği alıp, olaya doğru uygulamak; güçlü bir ilme ve güçlü bir usule sahib olmayı gerektirir. yani herhangi bir ayet veya herhangi bir hadis alıp kural çıkarmak doğru değildir. hayatta da bu böyledir. hemen her konuda kural çıkarmak hüküm vermek için olayın geneline dair bir şeyler bilmek, olayın geneline hakim olmak gerekir. yani genel olarak kural çıkarmakdan hüküm vermekden uzak durmak gerekir. kendini düzeltmek, tavsiyelere kulak vermek ve hayatını böyle inşa etmek ise kolaydır. bu biraz bir derenin kenarında bir ağacın gölgesinde oturmakdansa, Allah korusun insanın yuvarlanıp gidebileceği sarp kayalıkların kenarında gezinmesine benziyor.

Okudunuz mu?  Öpüşmek gusul gerektirir mi?

başkalarının işleriyle ve durumlarıyla da o kadar uğraşmayın. filancanın hali nedir, falancanın yaptığı nedir. uyarmak korumak için hareket edebilirsiniz, etmeliyiz tabi.

nikahları geçerli midir geçersiz midir gibi yaklaşımlarda da bulanmamak lazım. usullerine örflerine göre yapıp bu müesseseye uygun hareket ediyorlarsa gayrimüslimlerin nikahları bile geçerlidir.

zina edilmeyecek, zina edilmişse tevbe edilecek, bir müslüman zina edip tevbe de etmiyorsa nasıl birisidir. kendisine açıkca sorulsa da bunu söyleyecekdir. açıkca sormayıp hep beraber herkesin bilmediğimiz durumlarına hüküm mü verelim, kurallar mı koyalım. kaldı ki beraber yaşıyorlar falan diyorsunuz, sanki bir tarafda zinakar birisi var da diğer tarafda da aklı başında birisi var. kaldı ki bu kimsenin zina ettiğini veya zinakar olduğunu nereden biliyorsunuz. bir insan ya kendisi zina ettiğini kabul eder ya da dört şahit zina fiilini açık seçik bir şekilde gördüğüne şahitlik eder. oturup bir kişi dört kere yemin edebilir mi bunun kuralı nedir bunları mı konuşalım.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişi ile konuşmaktan korkuyorum

genel olarak olayların elle tutulur bir tarafı yok. taraflarda aslında birbirlerine bazı soruları açıkca sorsalar açıkca cevab verirler. tarafların birbirlerine bu soruları sormaya cesaretleri bile olmayıp, akıllarındaki cevablarla iş tutmaları hikaye okumaları söz konusudur. ailesi müslümanları sevmediği için demişsiniz, müslümanları sevmeyen kafirdir mi diyeyim. bunda sizin yorumlamanız ve aktarmanızda etken olabilir. müslümanları sevmemek ne demek, her kelimeye yüklediğiniz anlam ne, karşıdakinin yüklediği anlam ne. ancak erkeğe de kadına da açıkca sorulsa açıkca cevab vereceklerdir aslında. zina ettim, gocunmuyorum, tevbe de etmiyorum, zina günah değildir, ben günah bilmem, dalga mı geçiyorsun ne namazı ne orucu diyebilecekdir veya belki de ben tevbe mi Allah a ettim, sende kimsin , sana verecek hesabım sana bir borcum yok, beni beğeniyorsan böyle al, ben Rabbime yanlış yaptım sadece de O na karşı mahcubum da diyebilecekdir. bence çözüm sadece evlenmek veya ayrılmak değildir. iki taraf akıllarını başlarına alırlarsa evlenselerde kardır ayrılsalar da kardır. iki taraf akıllarını başlarını almayacaksa evlenmekde zarardır ayrılmakda zarardır.

Okudunuz mu?  Erkekler eşlerine nasıl davranmalı? Marifetname den

bakın forumda sizden gelen sorular bölümünde, "anne ve baba arası düzelmesi için dua" başlıklı bir konu var. muhtemelen şu an en üsttedir. yaşları onla onbeş arası yüze yakın çocuk mesaj yazmış. bence bu konu panoya yapıştırılıp en üstte sabit kalmalı ki, büyükler ne yaptıklarını görsünler


kafir anne, polis olmak

Bu kategoride yer alan İslamda Evlilik başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gayrimüslimle evlenmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.