Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:19
aile
Yönetici

Geçimsiz kocanın hakkı

Geçimsiz kocanın hakkı

ßaran
Geçimsiz kocanın hakkı

Zalime de, mazluma da, dinin emrettiği şekilde hareket edilir. İyilik eden, hanımını üzmeyen kocanın nesine sabredilir? Kadın huysuz olursa, kocası sabreder, kocası huysuz olursa hanımı sabreder. Bu imtihanda sabreden çok sevap alır. Kötülük eden, kendine eder.

Mazlumların, sabredenlerin yardımcısı Allah’tır. Allahü teâlâ, kimsenin hakkını kimsede koymaz. Sabredenlere sayısız mükafat verir.

Karı-koca birbirinin kötü huylarına sabretmelidir! Hadis-i şerifte, (Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Eyyüb aleyhisselam gibi mükafatlara kavuşur. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın da, Hazret-i Asiye gibi sevaba kavuşur) buyuruldu. (İ.Gazali)
Kur’an-ı kerimde de, Allahü teâlânın sabredenlerle beraber olacağı ve sabredenlerin mükafatlarının hesapsız verileceği bildirilmiştir. (Enfal 46, Zümer 10)

Okudunuz mu?  Kaynanalar ve Gelinleri...

İyi insan, yalnız başkalarına kötülük etmeyen kimse demek değildir. Başkalarından gelen kötülüklere de güzel sabreden kimsedir.


Cevap: Geçimsiz kocanın hakkı

imamhatipli42
Allah (cc) razı olsun Baran Rabbim cümlemize Eyüb (as) sabrı ihsan etsin.


Yanıt: Geçimsiz kocanın hakkı

mızrap
< (Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Eyyüb aleyhisselam gibi mükafatlara kavuşur. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın da, Hazret-i Asiye gibi sevaba kavuşur) buyuruldu. (İ.Gazali)
Kur’an-ı kerimde de, Allahü teâlânın sabredenlerle beraber olacağı ve sabredenlerin mükafatlarının hesapsız verileceği bildirilmiştir. (Enfal 46, Zümer 10)

Okudunuz mu?  Engelli Aileleri İçin Sabır İmtihanı

İyi insan, yalnız başkalarına kötülük etmeyen kimse demek değildir. Başkalarından gelen kötülüklere de güzel sabreden kimsedir. >
Allah razı olsun kardeşim Rabbim bizlerede sabırlı olabilmeyi nasip etsin.


Yorum: Geçimsiz kocanın hakkı

Kayıtsız Üye
Kocam çok küfürbaz ahlaksız annemle babama küfür atiyor ikiside ulmusler beni tahrik ediyor bana sürekli bir diyor 2 gün iyiyse 5 gün kötü çocuklarından ayirmakla tehdit ediyor sadece sabrediyorum hamileyken bile defalarca duvmus beni bnm anladığım ondan sadece ne derse tm dyecem küfür atsa suratim düşmeyecek bn bunu yapamıyorum eskiden yine bazen konuşuyordum yapma derdim 1 kaç gün anlardi hatasını ama zaman gctikce kötüleşti bnde onu kendi hâline braktim artık ne dede ne küfür atsa gidiyorum ordan onu Allah’a havale ediyorum

Okudunuz mu?  Erkeğin Giyimi Nasıl Olmalıdır?

Kayıtsız Üye
Allah yar ve yardımcıniz olsun kardeşim insAllah tez vakitte kocaniz Allahin izniyle olması gerektiği gibi size evlatlarına yumuşak anlayışlı ve sevgi dolu olur …ayrıca ana babaya ölmüşlere küfür
Allah korusun çok çirkin Rabbim tez zamanda yaptığı yanlışın farkına varacak feraset ihsan etsin ve bir daha tekrarlanmasin insAllah….Allah yuvalarımizi şeytanın şerrinden korusun ve basta eşlerimize tabiki bizlere de Rabbim "Rauf" ismi serifiyle merhamet "Vedud "ismi serifiyle sevgi "Selam" ismi serifiyle selamet versin insAllah …mazlumun duasıyla Allah arasinda perde yoktur.Rabbim mazlumun ahını alan zalimlere fırsat vermesin ve onlara hidayet nasip etsin bizlerede selamet ve sabır insan etsin insAllah …aminn

Okudunuz mu?  Cennette neden huriler var?

Kayıtsız Üye
Nasıl denir nasıl anlatılır bilmiyorum fakat eşim üç senedir bir travestiyle beraber üç senedir sabredyorum uzuntumden gitgide zayifladim hastalık sahibi oldum bana çocuklarıma o travesti için etmedigi küfür atmadığı iftira kalmadı doğmamış cocuguma bile iftira attılar ailem hakkında kötü kötü konustu ve o kadının konusmasinada izin werdi hala da devam ediyor çocuklarıma beddua edip duryor o kadını yalanlarina inandırmak için ve artık yoruldugumu farkettim bosanmaya karar verdim Allah’a hawale ediyorum kendilerini başkası için yuwamizi dağıttı

Okudunuz mu?  İslamda cinsellik nasıl olmalı?

Kayıtsız Üye
Esim kumar oynayan yurt disinda oldugum için devletten gecinen calismayan birisi kendisi hasta oldugu için beni devlet ordan oraya habire okula gönderiyor yani aslinda calisabilirdi sadece bir ayagi sakat .aileme küfür bana küfür her türlü hakeret bir ara dayakta vardi yüzüme dikis atildi kumandayi firlattida kafama öyle bir vurduku sanki rinkde boks yapiyo yumruk gibi sisdi polis cagirdim sonrada vazgectim sikayetci olmadim üc tane cocugum var hiç bisey yapmaya gücüm yok yeni ev acmaya yeni bir dünya kurmaya .namazim kilan dinin emir ve yasaklarina uymaya calisan biriyim ama ona sorsaniz ben hasa Allahi kandirmaya calisiyomusum bir gün sabah okula cocuklari biraktim ögle aldim sonra ögle yemegini aceleyle yiyip ise gittim ordanda alisverise gittim eve gelince beni bu cünleyle karsiliyo oglum sor su köpege ö bür köpek nerde diyo o öbür köpekte kizim okuldan eve gelmemisti daha arkadaşiyla biraz gezecem demisti .iste erkege saygi diyo dinin ne diyo diyo heepp ben erkegim ben erkegimmm dedigi bu .

Okudunuz mu?  Küllüküm Râin Hepimiz çobaniz

Kayıtsız Üye
30 yillik evliyim severek evlendik ama eşim bana karsi sifir ne hastaligimla ilgilenir ne iyimiyim kotumuyum sorar .makyaj yapsam saçımı boyasam farketmez aglasam gormez cunku yuzume bakmaz .benimle bir yere gitmez konusmaz ama baskalarina karsi çok kibar çok ilgili defalarcz konusmaya calistim ama evlilik boyle olur diyor dinlemiyor bile beni.resmen curuyorum.

Okudunuz mu?  Güzel Huylu Bir Eş...

Kayıtsız Üye
Ah be kıymetli kadıncağızları ne. Hale getiriyolar Allah’ın adaletinden korkmaz kullarından utanmaz pislikler ya rabbi senin emanetine neler yapıyorlar bizden iyi görüyor biliyorsun sen her şeye gücü yetensin ol der oluverir onları bizim etrafımızda peşimizde pervane eyle nolur

Okudunuz mu?  Birden fazla evlilik yapan hanım cennette hangi kocasıyla olacak?

Wolf
Ben de 5 yıllık evliyim. Kocam sürekli küfür eder. Ani çıkışları ve bağırmaları beni çok yıprattı. Dışarda kedi evde aslandır. Dışardan birisine sorsanız çok beyefendi birisidir. Ama geçimsizin biridir. Küfür hakaret aşağılama herşey mevcut. Onun yüzünü dahi görmek istemiyorum. Keşke görmesem birdaha.

Okudunuz mu?  Çocuğu sabah namazına kaldırmak

Kayıtsız Üye
30 yıllık evliyim, ne sevdiği belli ne sevmediği. Küfür kavga, despot , bir şey istesem yok, bir şey desem geri zekalı muamelesi, hep öfkeli , ailemi sevmez fakir oldukları için dışlar. . Fakir olanları sevmez, dindardır ama hiç dini vecibelerini yapmaz, ,kibirli gururlu ,kimseyi sevmeyen,kimseye güvenmeyen,, şiddete eğilimli ,, egoisttir, , korkuyorum.. !!! Acaba Rabbime ne dua okusam , bana yardım edin. . ALLAH ISLAH ETSİN , KÖTÜLERİ, ÇOK ÜZGÜNÜM.


Kayıtsız Üye
Allah bu ıslah olmaz sadakatsiz erkekleri afedersiniz şeylerinden sallandırsın. Bunlar ıslah olmaz köpekler. Asla bizim gibi sadakatli eşleri haketmiyorlar. Ve biz zavallılar da ya paramız olmadığından yada çocukları düşündüğümüzden gidemiyoruz.

Okudunuz mu?  Matematiksel düşünme

huysuz kocaya sabretmenin mükafatı, kocasına sabreden kadının mükafatı, kotu kocaya sabir

Bu kategoride yer alan Süt kardeşlik nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geçimsiz kocanın hakkı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.