Anasayfa
5 Ocak 2024, 20:43
Terimler
Abone

Ravza nedir? İslamda ravza kavramı

Ravza nedir? İslamda ravza kavramı

ßaran
Ravza HAKKINDA ANSİKLOPEDİK BİLGİ

Ravza’nın Anlamı Bahçe manâsına gelen Ravzâ; inanmış insanların mukaddes şeylere karşı duydukları alâka, bu alâkadan kaynaklanan duygu, düşünce ve tasavvurların sürekli değişen telakkîlerle, sanat-mabed-metâf-ı kudsiyân mülâhazaları içinde öteden beri bir çeper ve bir surla sınırlandırılmaya çalışılmış bir "hazîrat’ül-kuds" tür.
Bu mübârek mekân, hürmet hissi ve sanat telâkkîsiyle defaatle zarf değiştirmiş.. dış nakışlarıyla tekrar bertekrar oynanmış, ama; katiyen gönüller âlemiyle alâkalı rûh ve manâsına ilişilmemiş ve ilişilememiştir.

Okudunuz mu?  Vird Nedir? İslamda Vird Kavramı

Fethullah Gülen, Yeni Ümit, Temmuz 1990, Cilt 2, Sayı 9


Cevap: Ravza nedir? İslamda ravza kavramı

@hmet
Ravza ne demek? kısaca bilgi

Temiz bahçe demektir. Bu tabir; Medine’de Mescid-i Nebevi’de Peygamberimiz (a.s.)’in kabri ile minberi arasındaki bölüme denir.


ravzanın anlamı, ravza anlamı, ravza nın anlamı

Bu kategoride yer alan Ruh nedir? İslamda ruh kavramı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ravza nedir? İslamda ravza kavramı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.