Anasayfa
23 Haziran 2023, 12:46
missa0555
Editor

İçki satan kumar oynanan yerlerde çalışmak günah mıdır kazanılan para helal mıdır

İçki satan kumar oynanan yerlerde çalışmak günah mıdır kazanılan para helal mıdır

Kayıtsız Üye
içki satan,kumar oynatan yerlerde calışmak gunah mıdır kazannılan para helal mıdır lütfen bılgısı olan cevap versın


Cevap: içki satan,kumar oynatan yerlerde calışmak gunah mıdır kazannılan para helal mıdır lütfen bıl

musab
İçki Satılan Yerde Çalışmak Caiz mi?

İçinde içki satılan bir otelde çalışmak veya ona malzeme satmak caiz midir?

Meyhane ve genelevi gibi her yönden günah sayılan bir binada çalışmak ve ona malzeme satmak dinen haramdır. Çünkü bunun biricik gayesi meşru olmayan işlerin işlenmesidir. Soruda geçen otel meselesi ise bundan farklıdır. Çünkü otel işletmekteki gaye içki satmak değil, para mukabilinde turist ve misafirleri yerleştirip barındırmaktır. Başka bir deyimle, otelde çalışmak günah değil, içki içirmek günahtır.

Okudunuz mu?  Sinek İlacı kullanmak caiz mi

El-Fetava’i Hindiyye bu gibi şeylere işareten şöyle diyor: “Bir kimse ücret mukabilinde Arapça veya Farsça olarak şarkı yazarsa aldığı ücret haram değil, helaldir. Çünkü vebal onun yazılmasında değil, meşru olmayan bir şekilde okutulmasındadır.”

==================================================
Kaynak İçin Bakınız: Halil Günenç, Günümüz Meselelerine Fetvalar, c.2, s.66-67.
==================================================


Cevap: içki satan,kumar oynatan yerlerde calışmak gunah mıdır kazannılan para helal mıdır lütfen bıl

Sofi Ahmed
içki satılan yerde,kumar oynanan yerde sen ne kadar helal yoldan kazanmak istesen bile dinimizce yasaklanan şeylerin olduğu yerde kazanilan para helal değildir.eğer oraya mecbur değilsen oradan çıkmalısın eğer mecburi isen de öyle şeylere el sürme.bir müslümanın ağzına bir yudum içki girse 40 gün imnı gider yani 40 gün boyunca kıldığın namaz, yaptığın hayr vs.boşuna gider


Cevap: içki satan,kumar oynatan yerlerde calışmak gunah mıdır kazannılan para helal mıdır lütfen bıl

Darusselam
İçkili iken namaz kılınmaz. Ancak içki içenin kırk gün namaz kılmayacağına dair bir ayet yokur. Ancak bazı hadis-i şeriflerde içki içen ya da diğer günahları işleyen müminlerin, namaz gibi ibadetlerinin sevabının azalacağı anlamında ifadeler vardır. Peygamber Efendimiz (asm) insanları içki gibi büyük günahlardan sakındırmak için buna benzer tehditler buyurarak, onları daha dikkatli olma konusunda uyarmıştır. (Tirmizi, Eşribe, 1; İbn Mace, Eşribe, 9; Nesai, Eşribe, 45,49)


Kayıtsız Üye
Eşim gündüz inşaat işinde çalışıyor borç çok olduğu içinde gece kumar oynanan yerde masalara bakıyor

Okudunuz mu?  Zekat ile ilgili vaazlar

Hoca
Kumar oynayanlara hizmet edemez, orayı bıraksın ve helal iş arasın mutlaka Allah ona bir çıkış yolu gösterecektir


Kayıtsız Üye
Merhaba eşim gece klübünde 2 gün garsonluk yaptı kendisi içki sigara kullanmaz bırısının hatırı için kabul etti Çalışacak personel olmadığı için günlük 65 tl aldı eğer haramsa 2 günlük parayı ohtıyacı olan birisine vericem

Okudunuz mu?  Baba ile ilgili şiirler

mum
Gece kulübünden kastınız içkili ve diğer haramların işlendiği yer ise yani içki servisi yapmışsa kazancı helal değildir.


Dumam
Bir bankanın müşteri temsilciliğini yapmak helal midir? Müşteri hizmetleri veren bir şirkette bir banka adına çalışmak ve bundan kazanılan para helal midir yada burda çalışırken prim kazanmak?

Okudunuz mu?  Regl döneminde 4444 duası okunur mu

mum
Katılım bankası ise çalışılabilir ama faiz yuvasına hizmet etmek caiz değildir.


Kayıtsız uye
tombala mekaninda calisiyodum. çay ver kül tablasi ver felan .. kazandigim paralar harammi birde haramsa haramla kıyafet almakla yemek yemek ayni durummu


mum
Kumar oynayanlara hizmet etmek de o günaha ortak olmaktır. Helal bir iş bulun ve bir an önce bu haram işi bırakın
Haram yemek ile haram giysi arasında bir fark yoktur.

Okudunuz mu?  Kız arkadaşım kapanmak istemiyor ne yapmalıyım

Dumam
Hocam faiz işleten bir banka, borcum var ödemek zorundayım iş ararken müddetini doldurdum en son müşteri temsilciliği işini buldum benden faizli kredi ve kredi kartı satmam isteniyor eğer çalışmazsam borcumu ödeyemeyeceğim yeni bir iş bulana kadar çalışamaz mıyım? Caiz olmaması kazanılan paranın haram olması mı demektir?

Okudunuz mu?  35 senelik evliyiz ama eşimle anlaşamıyoruz hareketleri çok itici geliyor

mum
Haram olan bir işte çalışabilmek için tek bir fetva var o da Açlıktan ölmek / açlık sınırında olmayan bir kişi asla haram işlerde çalışamaz


Kayıtsız Üye
Ben askerim lojman kantininde Calisiorm alkol satışı olduğunu bilmiodum burda ve kabul ettm daha sonra alkol olayını öğrendim ve komutana çalışmak istemediğimi söyledim o da emre itaatsizlige girer dedi ve bir şey diyemedim lütfen bana bir yol gösterin namazımı da kilmaya calisiorm ama içime sinmiyor bu şekilde

Okudunuz mu?  Hz İbrahim in kaç tane çocuğu vardır ve adları nelerdir?

imam
İmkan varsa çalışmazsın yoksa yapacak bir şey yok.
Ben olsam büyük komutanın yanına gider ve inancıma aykırıdır lütfen beni burdan alın diye rica ederim.
Kabul etmezlerse bir üst komutana yazarım hatta bimere iletirim


Kayıtsız Üye
Bir inşaatta çalışıyorum ve bu inşaatın sahibi bar işletiyor içki kadın vb şeylerden kazandığı paralarla çalışanların paralarını ödüyor ve bizlerin aldığı bu para harammı helalmi ???

Okudunuz mu?  Bir eş olarak hz muhammed

arifselim
Bu adamın tek kazancı haram değilse çalışabilirsin. Bu tür kazancı olan kimsenin yanında Eğer imkanın varsa çalışma. Ama imkanın yoksa başka yapacak bir şey kalmamıştır. Malına helal ile haram karışan birinin malından yenmesi caizdir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben otelde çalışıyorum ama otelin casinosu kumarhanesi var , fakat ben otel bölümünde çocuk kulübündeyim küçük çocuklara boyama gibi etlinlikler yaptırıyorum, kazandığım para haram olur mu?


Ensar
Alimlerimiz genel olarak içkili yerde bulunmanın, içki satılan yerde çalışmanın haram olduğu görüşündedir ler. Özellikle çalışılan yerin tamamı içkili ise satılan şeyin tamamı içki ise, kesin kes çalışılması caiz değil haramdır. Ancak şöyle bir mesela varki oda şudur örneğin; marketler, yada restorant veya dediğiniz üzre otellerin belli bir kısmında içki satılmaktadır, şu fetvayı verenler vardır; içki ile birlikte helal olan şeylerin satılması ve sizin kazancınızın satışı helal olan şeye niyet edilebilir. Her ne kadar böyle bir fetva verilsede kişi evine, çoluk çocuğuna götüreceği rızka dikkat etmelidir. Buna gerçekten dikkat edin. Allah bizleri haramlardan uzak eylesin.

Okudunuz mu?  İslam güzel ahlaktır hadisinin arapçası

ickili yerde calismak gunahmidir, kumarhanede çalışmak günah mı, kumarhanede calismak haram mi

Bu kategoride yer alan Alkol içeren yiyecekler ve içecekler haram mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçki satan kumar oynanan yerlerde çalışmak günah mıdır kazanılan para helal mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.