Anasayfa
16 Mart 2023, 7:32
dualar
Yönetici

Ezandan Sonra Okunmasını Tavsiye Ettikleri Dua

Ezandan Sonra Okunmasını Tavsiye Ettikleri Dua

Şema
Ezandan Sonra Okunmasını Tavsiye Ettikleri
"Allahumme rabbe hâzihî’d-dav’veti’t-tâmmeh ve’s-salâti’l kâimeh, âti Muhammeden’il vesîlete ve’l-fadîlete ve’d-derecete’l-vâsiate ve’b’ashu mekamen Mahmûden ellezi veadteh. (1)
(Ey bu tam davetin sahibi ve kılınacak namazın Rabbi, Muhammed Aleyhisselâm’a vesile ve fazileti ver. O’nu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud’a eriştir."
İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibâdetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle! Sıhhat, afiyet ve güzel ahlâk ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle!

Okudunuz mu?  Ölen babaya okunacak dua

(1) Buhari, Ezan


Cevap: Ezandan Sonra Okunmasını Tavsiye Ettikleri Dua

CANRAFİ
Allahumme rabbe hâzihî’d-dav’veti’t-tâmmeh ve’s-salâti’l kâimeh, âti Muhammeden’il vesîlete ve’l-fadîlete ve’d-derecete’l-rafi’ah. ve’b’ashu mekamen Mahmûden ellezi veadteh


Yanıt: Ezandan Sonra Okunmasını Tavsiye Ettikleri Dua

nurya
ben abdest aldıktan sonra üç defa kadir süresini peşindende ezan duasını okurum elimi yüzümü kuruluyana kadar okumuş olurum ağzım alıştıya böyle otomatiğe bağlanmış gibi sırasıyla okurum bana hiç zor gelmiyor rabbim kabul etsin amin

Okudunuz mu?  3 kere elhamdulillah demenin sevabı

Cevap: Ezandan Sonra Okunmasını Tavsiye Ettikleri Dua

Kayıtsız Üye
Bu dua nedir, kim tavsiye etmiş, neden okunur.


arifselim
Bu dua her ezan bittikten hemen sonra okunması sünnet olan bir duadır. Bu duayı peygamberimiz aleyhisselam okunmasını tavsiye etmiştir.


Allahumme rabbe hâzihî, Allahümme rabbi hazihi, Allahümme rabbe hazihi

Bu kategoride yer alan Cenazede evinde fatihadan önce okunan dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezandan Sonra Okunmasını Tavsiye Ettikleri Dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.