Anasayfa
17 Eylül 2021, 0:38

Yemin ve tövbeyi ardarda bozmak dinen nasıl telafi edilir?

Yemin ve tövbeyi ardarda bozmak dinen nasıl telafi edilir?

ßaran
Yemin ve tövbeyi ardarda bozmak dinen nasıl telafi edilir?

Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;


Bunun telafisi yeniden tevbe etmek ve bir daha bu günaha girmemektir. Ayrıca yemininizi bozduğunuz için de yemin keffareti ödemeniz gerekir.


Ettiği yemini yerine getirmeyip bozmaktan dolayı lâzım gelen keffârete yemin keffareti denir.


Yeminin keffâreti olarak 10 fakiri akşam ve sabah olarak günde iki öğün doyurmak veya giydirmek cihetine gidilir.


Keffaret yiyecek ve elbise olduğu gibi karşılığı başka bir şey de olabilir. Keffaret ister yiyecek veya bedeli olsun, ister elbise veya bedeli olsun, hepsini birden bir defada bir fakire vermek caiz değildir. Ancak başka fakir bulmakta zorluk çekiyorsa o takdirde aynı fakire her gün sabahlı akşamlı doyacak kadar yiyecek yada bedelini veya aynı fakire her gün bir elbiseyi vermek kafi gelir. Yani keffaret ödenmiş olur.


Buna güç yetirilmezse, 3 gün ardarda oruç tutulur. Bu oruçların arasına hiç bir mâni girmemelidir. Girerse keffâret bozulur, yeni baştan tutulması gerekir.


Birden fazla yeminini bozan kimse her bir yemin bozma için ayrı bir keffaret vermesi gerekir.


Şâfiîlere göre yemin keffâretini ardarda tutmak mecburiyeti yoktur.


Gerek yemin, gerekse oruç keffâretlerinde yapılacak ilk iş bir köle azâd edilmesidir. Ancak günümüzde kölelik kalktığı için bu maddenin tatbikına imkân kalmadığından zikretmeye lüzum hissetmedik.


Cevap: Yemin ve tövbeyi ardarda bozmak dinen nasıl telafi edilir?

self
Merhaba ben arkadaşıma bidaha … yapmıcam herşeyin üstne yemin ederim demiştim bir anlık sinirle ağzımdan çıktı.Allahın adını vermedim sadece yemin ederim dedim. ama yeminimi bozdum şimdi kefaret ödemem gerekirmi hangi günler oruç tutmalıyım. cevabınızı bekliyorum.

Okudunuz mu?  İslam dininin temel kaynakları nelerdir?

Yorum: Yemin ve tövbeyi ardarda bozmak dinen nasıl telafi edilir?

arifselim
Merhaba. Yemin ederim demekle de yemin edilmiş olur ve yemin geçerlidir. Eğer yeminini bozarsan sana ilk olarak 10 fakir doyurman gerekir buna gücün yetmezse arka arkaya 3 gün oruç tutmalısın.

Okudunuz mu?  Çocuklara Allah'ı Anlatmak

Soru: Yemin ve tövbeyi ardarda bozmak dinen nasıl telafi edilir?

mertebe
merhaba saygıdeğer kardeşlerim bişey soracağım benim bir arkadaşım küçükken halasının kızının zoruyla yemin ettirildi şimdi o yemini bozdu yemin ederken abdesti yoktu ve tırnakları ojeliydi.
şimdi bu yemin kabul olur mu?eğer olduysa yemini bozuluyor.yemin keffareti ödemek için ne yapmalı çünkü 14-15 yaşında hangi keffareti uygun

Okudunuz mu?  Azrail aynı anda nasıl bir çok canı alıyor?

czacar
yanlış yere yazmıyorumdur inşALLAH içinden çıkamadım yardım lazım. şimdiden ALLAH razı olsun.eşimle tartıştım ve istemeyerek aynı sofraya oturmayacağıma yemin ettim ama şimdi kefaretini ödemek istiyorum ama gücüm yok bir ay sonra kefareti birisine versem zekat geçen birisine olurmu ama bir ay sonra anca verebileceğim. ALAH rızası için cevap verin


7uj7uj
"Allah rızası için" dediğiniz için üye olup yazıyorum. Dini böyle işlere kullanmayın.

Okudunuz mu?  Kabir azabı var mıdır, varsa bu bedene mi ruha mı yapılacaktır?

Maddi durumunuz yeterli olmadığı için yemin kefareti olarak 3 gün art arda oruç tutmanız lazım. Eğer 2 gün tuttuktan sonra 3. gün tutmazsanız, tekrar baştan 3 gün tutmanız gerekir.


melekk
mehraba arkadaşlar ben sinirlen telefonumdan mesaj cektim ve Allahin adini anarak yemin etim yani seni birdaha aramicam diye simdi ne yapmam gerek


Hoca
mesaj çekerek de olsa yemin sayılır ve keffareti gerekir.


Kayıtsız Üye
arkadaşlar ben bazı sitelere girmemek için bilerek yemin ettim. eğer bazı sitelere girersem yemin ediyorum bir tane adak adayacağım dedim. ve ben yeminimi tutamadım. tövbe etsem olurmu ? yada bu durumumun kefareti nedir ?? ne yapmam gereriyor ?? adağımımı adamalıyım yoksa 10 gün yoksullarımı doyurmalıyım lütfen yardım cı olun..

Okudunuz mu?  Mahşer meydanında insanların Durumu nasıl olacak ?

arifselim
Bu ettiğin yeminin geçerlidir. Eğer bu adağı adamazsan o zaman sana yemin kefareti gerekir. Asıl doğru olan sözünün gereğini yerine getirmektir. Çünkü söz Allah’a verilmiştir ve öenmsenmelidir.


Kayıtsız Üye
Ben 15 yaşındayım ve babam ile tartışırken oyun oynamayacağıma yemin ettim şimdi yemini bozmadim ve bozmakta istemiyorum tabi arada canım sikilacak ve oyniycam bunun için ne yapmalıyım


arifselim
Yemin ettim demekle bu yeminini tuman gerekir. Eğer yemini bozarsan sana yemin kefaretini yerine getirmek gerekir. Yemin tutmak içindir ve buna önem vermek gerekir.


Kayıtsız Üye
Selam ın aleyküm ben yemin ettim yeminimi bozdum ve 3 gün oruç tuttum ve bir daha yemin ettim yine bozdum ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Küfre girmiş biri müslümanlıktan çıkar mı

Sabır
Aleykümüsselam. Daha önce yaptığın gibi tekrar kefaret ödersin.


Kayıtsız Üye
Merhaba benim başıma bir olay geldi ve ben içimden Allahım bu olayı atlatırsam yemin ederim namaza başlıycam dedim olayı sağ salim atlattim fakat namazı bır süre sonra bıraktım dün gecede tuhaf bir rüya gördüm burdaki tavsiyelerden başka napabilirim ?


Şem’a
< dün gecede tuhaf bir rüya gördüm burdaki tavsiyelerden başka napabilirim ? >
Allah’a verdiğiniz sözü tutun namazı kılın. tembel iseniz sadece farzları kılın ama mutlaka kılın.
Nuredd,n Yıldız Hocanın Namaz sohbetini dinleyin


Kayıtsız Üye
Dün nişanlımla tatışırken ağzımdan yemin çıktı ama şöyle yemin. Sabah dediklerine pişman olurda özür dilersen affetmem diye yemn ettim. 10 dkka snra bn dediğim laftan dolayı pişman oldum. aradım konustuk. dediğim koşul yerine gelmedi. yinede yemin etmiş sayılır mıyım. ettiğim yemin geçeril sayılır mı. oruç tutmam gerekir mi. teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Bir insan birisini öLdürürse, katil kişi cehenneme mi gider?Ölen kişi ise cennete mi?

arifselim
Bu dediğin şekilde söylenen bir söz yemin olarak sayılmaz. Yemin ancak belli sözlerle edilmesi gerekir. Şu olursa affetmem demekle yemin edilmiş olmaz.


Kayıtsız Üye
Bana bir arkadaşım kendisle ilgili bir şey söylüyecegini ama cocuklarımin üstüne yemin et dedi bende vAllaha billaha dedim ama anlattığı konu hakkında sıkıntı olabileceğini düşündügümden iki kişiye söyledim yeminimi bozduk çocuklarıma yemin ettiğim içinde çok pişmanım ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Büyü nasıl anlaşılır, büyüden kurtulmak için ne yapmalıdır?

ait
İlk sayfada cevap yazılmış üçüncü mesajdaki gibi kefaret ödersin.


Kayıtsız Üye
merhaba kardeşlerim size bir soru soracam bn 4 hafta boyunca mastrubasyon yapmıyacam diye yemin ettim sonra bunun 2 haftasında dayananayıp bozdum son ard ard baya mastrubasyon yaptım sayısını su an hatırlamıyorum kaç kere yemin kefareti yapmam gerekir


ümitk
Kefaret bir defa verilir. Kefaret ödendikten sonra o yeminin hükmü kakmış olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba! Ben sınavdan yüksek alırsam namaz kılacağım diye yemin ettim. Ve yüksek aldım. Ama vakitleri yetişemediğim için kılamıyorum. Ne yapmalıyım.


mum
Farz namaz adanmaz çünkü zaten müslüman olmakla bir ömür kılmayı baştan adamışız.
Farz namazları kılmamanın hiç bir bahanesi yok, şeytana itaat etmeyin, Allah’a itaat edin ki size yardım etsin.

Okudunuz mu?  Arraf, rimmal, kahin ve müneccim arasındaki farkları belirtiniz?

"Ya mukallibel kulub" duasını asla dilinizden düşürmmeyin


Kayıtsız Üye
Ben 2sene önce kayınpederimle kavga ettim eğer beni 3.cü defa tarladan kovarsan bidaha yemin ederim gelmem dedim ama şimdi beni tarlaya götürmek istiyorlar ama ben gitmek istemiyorum kefarete gücüm yok bide 6aylık hamileyim oruç da tutamıyorum ne yapmalıyım bana yardım eder misiniz Allah rızası için


mum
Bacım, tarlaya gittiğinde yeminin bozulur, ilerde müsait olduğunda para olarak verirsin, maddi imkan olmazsa sağlığın iyiyse 3 gün oruç tutarsın.
İlerden kastım, bebeği doğur, 2 sene sütünü emzir sonra

Okudunuz mu?  Sekerata giren kişiye yapılması gereken şeyler nelerdir?

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm ben kaynanamla tartıştım beni bir daha tarladan kovarsan yemin ederim gelmem dedim şimdi mecbur kalırsam gideceğim bunun için ben ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim


ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Kaynananla konuş bu yeminin için bir daha seni tarladan kovmasın. Kovmaz ise bir şeye gerek kalmaz.


yemin bozma duası, yemin bozmak , yemin bozma

Bu kategoride yer alan Ölüler için namaz kılınır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin ve tövbeyi ardarda bozmak dinen nasıl telafi edilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.