Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:11

Mescitte Uyumak Caiz midir?

Mescitte Uyumak Caiz midir?

ßaran
İslâm dininde caminin büyük bir yeri vardır. Zikir, fikir ve ibâdet yeri olduğu gibi Allah’ın münacatına mazhar olmak için ayrılmış mukaddes bir yerdir.

Bu itibarla zaruret olmazsa camide yemek yemek ve yatmak uygun değildir. Ancak yabancıların camide yatmalarında beis yoktur.


Bunun için eskiden olduğu gibi bugün de hacılar Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi’de istirahat edip yatarlar ve kimse de onlara mani olmaz.

Bazı ulemâ camide yatmakta beis yoktur, yabancı (misafir) yatabildiği gibi yerli de yatabilir, diyor. Meselâ İbn-i Hacer şöyle diyor: "Camide yatmakta beis yoktur, çünkü Suffa ehli daima camide oturup kalkarlardı" Selef-i salibinin bir kısmı camide yatmak herkes için mekruhtur, diyor(1).


1 Mışkat al-Mesabih. c. 1. s. 453

Okudunuz mu?  Namaz kılmayanın kazancı helal mi?

2 al-Fetava al-Hindiye c. 5. s. 321

Halil Günenç Günümüz Meselelerine Fetvalar


Cevap: Mescitte Uyumak Caiz midir?

Fetva Meclisi
camiye zarar vermeden uyumakta bir sakınca yoktur.
Şimdi güvenlikten dolayı zaten izin kimsenin yatmasına verilmiyor


mescidde uyumak, camide uyumak günahmı, camide yatmak günahmı

Bu kategoride yer alan Bilardo, satranç gibi oyunlar caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mescitte Uyumak Caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.