Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:57
Tasavvuf
Yönetici

Dini yaşamak için herhangi bir tarikata girmek şartmı?

Dini yaşamak için herhangi bir tarikata girmek şartmı?

ßaran
Bir Müslümanın gerçek mürşid ve rehberi Kur’ân-ı Kerim ve Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmdır. Bir Müslüman bu iki mukaddesi kendisine rehber alıp kılavuz edinirse sırat-ı müstakimi bulmuş, kendisine doğru bir yol çizmiş olur. Zaten bunları rehber almayan insanın olsa olsa rehberi ve yol göstericisi şeytandır. Çünkü, kâinatta iyi ve kötülerin temsilcisi vardır. Üçüncü bir yol yoktur. Bir insanın rehberi, ya iyi ve iyilerin temsilcisi olan Peygamber Efendimizdir, ya da kötü ve kötülüklerin temsilcisi olan şeytan ve onun fahrî yardımcılarıdır.

Bununla birlikte başta sahabiler olmak üzere müçtehidler, veliler İslâm ulemâsı da insanlara hak ve hakikatı gösteren, doğru yolu işaret eden rehber ve kılavuzlardır. Bunlar zaten ilim ve irfanlarını Kur’ân’dan, Peygamberden (a.s.m.) almaktadırlar. Ve birçokları yüzlerce, binlerce insanın hidâyete ermesine vesile olmuş, hizmet etmiş, dünya ve âhiret saadetine ermesine yardımda bulunmuşlardır.

Meselâ İmam-ı Âzam, İmam-ı Şâfii, İmam-ı Gazâlî, Abdülkadir Gaylânî, İmam-ı Rabbanî, Şah-ı Nakşıbend, Mevlâna ve asrımızda da Bediüzzaman Said Nursî bu mürşid ve rehber şahsiyetlerden bir kısmıdır. Bu mübarek zatların hayatları, hizmetleri incelenirse, büyüklükleri ve İslâm tarihindeki yeri kolayca görülecektir.

Evet, bir Müslüman bu zatların sözlerini, kitaplarını, hal ve hareketlerini, devam etmiş oldukları zikir ve evradı okuyabilir, taklid edebilir ve böylece İslâmî yaşayışını zenginleştirip nurlandırabilir. Böylece bu zatlar insana mürşid olur, rehber olur.

Bu zatları kötü gören, bir peygamber mirasçısı oldukları için imkân nisbetinde taklid etmeyen, tanımayanların da olsa olsa yol göstericisi şeytan ve kötü kimseler olur. Çünkü, bir Müslüman onları Kur’ân’a ve Peygambere uydukları için sevmekte, kitaplarını okumakta, istifâdeye çalışmaktadır.

İnsanın illa da bir tarikata bir cemaate girmesi, bir şeyhe intisap etmesi şart değildir. Bir tarikat şeyhine veya cemaate bağlı değilse, islamiyeti yaşayamaz diye iddiada bulunmak doğru değildir.

(Mehmed Paksu)


Cevap: Dini yaşamak için herhangi bir tarikata girmek şartmı?

edalıserabım
arkadaşlar ben tarikata girmek istemiyorum ve benim arkadaşım illa tarikata gir diye beni zorluyo ne yapmalıyım ona mahşerin nasıl bir yer olduğunu anlatıyoz ama anlamak istemiyo ve bize tepkili davranıyo acaba hatamı yapıyoruz bilgilendirirseniz sevinirim


Cevap: Dini yaşamak için herhangi bir tarikata girmek şartmı?

Hoca
< arkadaşlar ben tarikata girmek istemiyorum ve benim arkadaşım illa tarikata gir diye beni zorluyo ne yapmalıyım ona mahşerin nasıl bir yer olduğunu anlatıyoz ama anlamak istemiyo ve bize tepkili davranıyo acaba hatamı yapıyoruz bilgilendirirseniz sevinirim >
Bir cemaate Tarikate girip girmemek kişiye kalmış bir şeydir.
Şahsen hiç bir cemaate bağlanmayı önermiyorum ama kimseyede karışmıyorum.


Cevap: Dini yaşamak için herhangi bir tarikata girmek şartmı?

ravza 2
Tarikata girmeyi cemaat olup ibadet yapmayı güzel buluyordum ama nur cemaatındaki kardeşlerimizin faaliyetlerine baktım nakşidekilerede başka tarikat guruplarınıda inceledim bazı hareketlerden içimden girmek gelmedi bütün hepsinin ALLAH C.C rızasını kazanmak için yaptığı her ibadet kabul olunsun inşALLAH Belki herşeyin zamanı vardır kimbilir işin işine gösteriş riya karışan her şeyden iğreniyorum açıkçası

Okudunuz mu?  Murakabe, Murakabe Nedir? Murakabe Nasıl Yapılır?

@mir
Mezheb, Tarikat ve Cemaaat Taassubu Şeytan’ın Mezhebidir [Başlık bana aiddir. @mir]

İbnu’l-Kayyım el-Cevziyye, İğâsetü’l-Lehfân min Mesâidü’ş-Şeytân (1/125) adlı eserinde şöyle der: "İnsanlara aynı görünüşün, aynı kıyafet, aynı görüş ve düşüncenin, belirli bir şeyhin, icad edilen bir tarikatın ve belirli bir mezhebin gerekliliğini emretmesi şeytanın hilelerindendir. Bunun farzların gerekliliği gibi onlara gerekli bir şey olduğunu emreder. Onlar o mezhepten çıkamazlar ve çıkanı da tenkit ederler. Belli bir mezhebi taklid edenler ve Nakşibendi, Kadiriyye, Sühreverdiyye, Ticaniyye gibi çeşitli tasavvufi fırkaların müntesipleri onları kötülerler.

Taassupçuluk ve taklidçiliği zemmedenlerden şiddetle sakınmalarını isterler. Bunlar dinin ve hakikatin kalıntılarıyla meşgul oldular. Bid’at kalıntılarıyla dine vakıf oldular. Ne [gerçek] fıkıh âlimleriyle ne de [gerçek] tasavvuf ehliyle birlikte oldular. Rasûlullah’ın sünnetini düşünen, onun bunların hareket ve davranışlarıyla tezat olduğunu görür. Rasûlullah (s.a.v.)’in sünneti Rabb’inin emrettiğinin dışında bir şeye bağlanmamayı emreder. Rasûlullah (s.a.v.)’ın davranışlarıyla bunların davranışı arasında uzak bir mesafe vardır." (82)

82) Bakınız: İğâsetü’l-Lehfân min Mesâidı’ş-Şeytân, müellif ibni Kayyım el-Cevziyye, sayfa, 2/266-268.

İslam’da Mezhep, Muhammed Sultan el-Mâsumî
www.musluman.biz adresinden alınmıştır.


Ahmet atli
Deyerli kardesler dini yasamak için her hangi bir tarikata gerek varmi. simdi Size bir aciklik getirmek istiyorum 1400 küsür sene evvel gelen Allah,in mesaji önümüzde. o da Kurani kerim Allah razı olsun simdi öyle güzel Kuranin tercümesini yapan insanlarimiz varki eyer onun her gün veya haftada bir kafamizin alacagi kadar Türkçesini okusak bize ne kadar faydasinin oldugunu göreceyiz ozaman göreceyizki kuranda oyle bir seyler varmi yada yokmu.selamlar


ravza 2
< Rasûlullah (s.a.v.)’in sünneti Rabb’inin emrettiğinin dışında bir şeye bağlanmamayı emreder. Rasûlullah (s.a.v.)’ın davranışlarıyla bunların davranışı arasında uzak bir mesafe vardır." (82)

82) Bakınız: İğâsetü’l-Lehfân min Mesâidı’ş-Şeytân, müellif ibni Kayyım el-Cevziyye, sayfa, 2/266-268.

İslam’da Mezhep, Muhammed Sultan el-Mâsumî
musluman.biz/www.musluman.biz adresinden alınmıştır. >
@MİR kardeş sizin yazıda tarikatleri kötülüyor giren kardeşlere biraz saygısızlıkmı oluyor


@mir
benim alıntılayıp naklettiğim yazıda
< Ne [gerçek] fıkıh âlimleriyle ne de [gerçek] tasavvuf ehliyle birlikte oldular >
şeklinde bir cümle de var
benim Resulullah (sav)’in sünnetine muvafık olan hiçbir grupla
ayrım-gayrım yoktur


Eşrefoğlu
Dini en güzel biçimde yaşamak için bir tarikata girmek belki şart değil ama elzemdir…Hele

hele bu devirde mutlaka ”ehl-i tarik” olmakta fayda var…

Fayda var çünkü; bir çok ”sahte kurtarıcıların” şüphe, inkar, kin ve öfke dolu sözleri ile her an karşılaşabiliyoruz…

Okudunuz mu?  Yunus Süresi 62 ve 63 - Ruhül Beyan Tefsiri

@mir
< kin ve öfke dolu sözleri ile her an karşılaşabiliyoruz >
biz bazı sarıklı cübbeliler tv.lere çıkmadan önce
kin ve öfke dolu sözlerle -siyasiler hariç -hiç karşılaşmıyorduk

< ”sahte kurtarıcıların” >
bir kişinin
kimin sahte kimin gerçek kurtarıcı olduğunu anlaması için
Kur’an ve sünneti bilmesi gerekir
bu açıdan bakılınca
insanları Kur’an ve hadis okumaya yönlendirenlerin gerçek
"aman ha sakın falan ve felan ilmihal kitabı hariç kitap okumayın
hele hele meal hiç okumayın sapıtırsınız"
diyenlerin de sahte kurtarıcılar olma ihtimalinin % kaç olduğunu
varın siz değerlendirin.


islamyolu
< biz bazı sarıklı cübbeliler tv.lere çıkmadan önce
kin ve öfke dolu sözlerle karşılaşmıyorduk >

sen yine piyasaya çıktın yine tuaf tuaf yazılar yazmaya başladın. o cübbeli hocalar dedigin sizler bizler için uğraşıyorlar. Yahudi Hıristiyan cennete giden diyen diyalogcularla kim uğraşmış . birisi şia nın itikatını savunurken bunları kim söylemiş. cübbeli dedigin o hoca hadisi şerif ayet olmadan ne zaman konuşmuş. ne zaman kaynaksız atmış. zaten sen cübbeliyide bırak . Mevlana gibi büyük bir zat a bile laflar eden birisisin. Ama Yakındır bunların hepsinin hesabıda sorulur. sen vehabiligi savundugun kadar ehli sünneti nerede savundun. Meal kitabı almayın demekle doğru demiş. bak kendine meal okumaktan ayetlere bile farklı yorum yapıyorsun. öyle kolaymı mealden öğrenmek. bir ayette zina yapan erkek zina yapan kadınla evlenecek diyor. gel bakalım mealden okuyanlar hemen bunu öyle anlar. hükmü kalkmış oldugunu nerden bilecek. ondan sonra Allah ilk başta yeri yarattı , diğer ayette göğü yarattı diyor. Mealden okuyanlarda kuranda çelişki var zannedip Ateistlige kadar gidiyorlar. bak bu vebaldir @mir dikkat et. çok yanlış görüşlerin var. birde gelip gidip Ehli sünnet alimlerimize laf atma hele o cübbeli dedigine kesinlikle attırmam. sen git Kaderi inkar edenlerle uğraş , git hz isa gelmeyecek diyenlerle uğraş , sen git şia ları sevenlerle uğraş ha şia ha ehlibeyt ikiside aynı şey fark etmez diyenlerle uğraş , kabir azabı yoktur diyenlerle uğraş , yahudi Hıristiyan cennete gidecek diyenlerle uğraş. onların hiç birine laf söyledigini görmedim. varın yokun cübbeli. cübbeli ne yapmış milletin itikatını düzeltmek için uğraşmış. başka ne yapmış. son olarak Allah hidayet versin biraz işin aslını araştır. bunların hesabları acı olur..


Galus
sitede bozgunculuk ve tartışma çıkaracağına adam akıllı görüş bildirsen sencede daha iyi olmazmı…


@mir
iftira 1
< sen vehabiligi savundugun kadar ehli sünneti nerede savundun >
iftira 2
< bak kendine meal okumaktan ayetlere bile farklı yorum yapıyorsun >
hangi ayetleri farklı yorumlamışım?

< onların hiç birine laf söyledigini görmedim >
insanları şeyhlerine kul yapmaya çalışanlarla uğraşmak
"kabir azabı yoktur" diyenlerle uğraşmaktan daha elzemdir
sizden fırsat bulursam
onlar hakkında da yazarım İnşaAllah

Okudunuz mu?  Seyr-u Sülük Nedir?

iftira 3 < varın yokun cübbeli >
şimdiki dahil 1269 mesajım var
cübbeli hakkında en fazla 3
bilemedin 5 defa yazmışımdır


islamyolu
1. sen vehabiliği gelip övmemişmiydin. o yazıyımı getirim şimdi.

< hangi ayetleri farklı yorumlamışım? >
vesile konusundaki ayeti , fatiha süresindeki ayeti şimdi devam etsem bu konuda tartışma çıkar..

< insanları şeyhlerine kul yapmaya çalışanlarla uğraşmak
"kabir azabı yoktur" diyenlerle uğraşmaktan daha elzemdir
sizden fırsat bulursam
onlar hakkında da yazarım İnşaAllah >

kim müridlerine gel bana kul ol demiş. gelin bana tapın demiş. Rabıtaya mı deyinmek istedin. ondada şeyhler gelin ben sizi yarattım benim kulum kölemsinizmi demiş. bunları konuşmuştuk başka bölümde.

< varın yokun cübbeli >
benimle her konusmanda neredese senin cübbelin böyle diyor şöyle diyor gibi kelimeler ediyorsun.

< sitede bozgunculuk ve tartışma çıkaracağına adam akıllı görüş bildirsen sencede daha iyi olmazmı… >

tamam kardeş bozgunculuk yapma gibi niyetim yoktu. öyle algılanıyorsa kusura bakma..


Galus
iyi niyetinden ötürü teşekkür ederim…


KaLPNuRu
Yazmak istemiyorum diyorum ama dayanamiyorum..
Gercekten ..
Aylardir tarikatmi değil mi diye tartisiliyor..

Bende diyorum ki, Tarikatte olanlar bilir..
@islamyolu kardes seninde bilmen gerekiyor..

Rabitaya inanmayi, rabitali olmayi Allahu Teala herkeze nasip etmez..
Bazi kullarini ayirir, bazilarini uzaklastirir..

Ben kendim tarikatteyim ve rabitalarimda yasadigimi. güzellikleri bir ben bilirim birde Allah..
Bunlari yasadiktan sonra Pasa si gelse böyle bir şey yok diyemez..
Diyene de cevap vermem; dinlemem , TARTISMAM biter..
Sende Kardes tartisma bosver.. Savunuyorsun anlatiyorsun emek harciyorsun biliyorum.. Allah razı olsun..Ama burada bu tartisilacak konunun bence yeri degil..
Cevrendekilere, real deki görüstüklerine anlat..
Siz tartistikca seytanlar karisiyor, öfke giriyor vs vs vs..
Seni ancak senin gibi düsünüp inanan anlar..
Sanirim anladigim kadari ile ayni cemaat`deniz.. Inan bana kim olursa olsun Cemaat deki büyük hocalarimiz bile sana aynisini söylerdi..
Inanmak istemeyen birak inanmasin derdi.

@mir , sende nasıl biliyorsan öyle yap..
Ister tarikati kabul et ister etme.. Sorun degil.. Bu tamami ile senin isin..
Ama hocalarimizi heleki cübbeliyi isin içinden cikar lütfen..
Senin sevdigin hocalar üzerine biz yargi yapiyormuyuz?
Alayli cümleler kullaniyormuyuz ?
Ben saygi gösteriyorum her insana ama lütfen sende saygi göster..
Öfken varsa ne olursa olsun bilki bu da seytandan geliyor..
Kuran dada var artık su hocalari da rahat birakin..
Insan sevdigini dinlesin..
ZIT olan insanlar lütfen hoca tartismalarina girmesin..

Buradaki yöneticelerden de rica ediyorum..

Ben yeminliyim hiç bir hocayi agzima alip ( Adnan oktar vs vs dahil onu hoca gözü ile görmüyorum) bir hocayi tastik etmesem bile karalayacak bir sey dememeye..

Heleki alaylari tavirlari hiç sevmiyorum


BEYAZ_gul
VAllah KALPNURU kardesim icimi rahatlatin gercekten dogru
Islamyolu kardesim yetirince bilgi verdin hadis getirdin
Artik inanmak yada inanmamak onlara kalmistir
Bende seninle.ayni gorusteyim.

Okudunuz mu?  Nefs Nasıl İman Eder?

rukyail
EVET DİNİ YAŞAMAK İÇİN BİR TARİKATA(yola) GİRMEYE KESİNLİKLE GEREK VARDIR KURAN YANİ ALLAHIN KELAMI TARİKATINA GİRİN ONU OKUYUP ANLAYIN VE UYGULAYIN EGER BÖYLE YAPARSANIZ UMDUGUNUZA ERENLERDEN OLURSUNUZ


imam
< EVET DİNİ YAŞAMAK İÇİN BİR TARİKATA(yola) GİRMEYE KESİNLİKLE GEREK VARDIR KURAN YANİ ALLAHIN KELAMI TARİKATINA GİRİN ONU OKUYUP ANLAYIN VE UYGULAYIN EGER BÖYLE YAPARSANIZ UMDUGUNUZA ERENLERDEN OLURSUNUZ
– >

Bir şey anladıysam admin olayım:)
Tarikat şart değildir önemli olan sizi ilim ve amel konusunda birilerinin yönlendirmesi.
Hatta bu tahrifat zamanlarında çokta sakınmak lazım.


rukyail
< Bir şey anladıysam admin olayım
Tarikat şart değildir önemli olan sizi ilim ve amel konusunda birilerinin yönlendirmesi
Hatta bu tahrifat zamanlarında çokta sakınmak lazım >

Tamam imam seni admin yapacam şimdi valla 🙂 kuranda türkçe mealinde şey diyor bu kuranı biz gönderdik bundan öncede incil ve tevratı göndermiştik insanlar doğru yolu bulsunlar diye şimdi siz tabi olucak bir yol gösterici arayınca bende kuranı tavsiye ettim ama arapça ne oldugunu anlamadıgınız şekliyle değil türkçe ne dedigini anlayarak okuyun ve rehber edinin demek istedim inanılmaz derecede insanı aydınlatıyor benden söylemesi


@mir
< @mir , sende nasıl biliyorsan öyle yap
Ister tarikati kabul et ister etme Sorun değil Bu tamami ile senin isin
Ama hocalarimizi heleki cübbeliyi isin içinden cikar lütfen
Senin sevdigin hocalar üzerine biz yargi yapiyormuyuz?
Alayli cümleler kullaniyormuyuz ? >

kardeşim
sizlerin ve hocalarınız bir kısmı neredeyse
"22 kaçtır?" sorusuna bile
hemen bizim aleyhimizde atıp tutarak cevap veriyorlar

bak soru şu:
< Dini yaşamak için herhangi bir tarikata girmek şartmı? >
cevaba bak:
< Bu zatları kötü gören, bir peygamber mirasçısı oldukları için imkân nisbetinde taklid etmeyen, tanımayanların da olsa olsa yol göstericisi şeytan ve kötü kimseler olur >
Ya Hu! Ben sizin hocalarınızı sevmek ve taklid etmek zorunda mıyım?
yazının başında da
< Bir Müslümanın gerçek mürşid ve rehberi Kur’ân-ı Kerim ve Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmdır Bir Müslüman bu iki mukaddesi kendisine rehber alıp kılavuz edinirse sırat-ı müstakimi bulmuş, kendisine doğru bir yol çizmiş olur >
dendiği gibi sadece Kur’an ve Sünneti rehber ediniyorum
Allah ile arama hocalarınızı ya da hocalarımı koymuyorum
ama bu yüzden bazılarınıza göre
hocalarınızı taklidi reddettiğim için
şeytanın müridi olmuş oluyorum

insanları saygıya davet ediyorsunuz ama
bunu önce bazı hocalarınızdan istemelisiniz.

sana gelince islamyolu
sana cevap verdiğimde kendini bir şey sanıyorsun
bu hoşuna gidiyor
hatta belki sırf bunun için bana iftira atıp duruyorsun
o yüzden iftiralarını Allah’a havale ediyorum
sadece şu kadarla yetineyim
onun da doğrularının olabileceğini söylemiş
ehlikitabın cennete giremeyeceği konusunda ona destek bile çıkmışım

Okudunuz mu?  Dünyadaki Cennet Bahçeleri

herkesin doğrularının alınıp yanlışlarının terk edilmesi gerektiğini ise her fırsatta söylüyorum


KaLPNuRu
@mir

hiç tartismayacagim.. Gercekten fuzuli..
Madem sen bizim hocalara yanlis diyorsun o zaman sen susmak ile saygini takilip hakaret etmemekle dogrusunu yap kardesim..
Sana hocalarimizi sev diyen olmadi..
HAKARET etme.. edersen saygisizlik yaparsin..
Gercek müminsen sen dogrusunu yap ve hakaretleri birak artik..


@mir
güzellikle söyledim anlamıyorsunuz
bize şeytanın müridi diyen hocalarınıza değil
bana ahlak dersi vermeye çalışıyorsunuz

daha önce de söyledim ve yaptım
şimdi de söylüyorum ve yapacağım
bir daha tarikatçı olmayan bizlere hakaret içeren bir mesaj ya da konu gördüğümde
tarikatlar hakkında öyle konular açacağım ki
onlara cevap vermekten
bize hakaret edemeyeceksiniz

şimdi anlaşıldım mı?


KaLPNuRu
@mir kardes

ben sana ders vermek için yazmadim. Sana bir seyi anlatmak için de yazmadim..
nerede HAKARET ettim çok merak ediyorum lütfen kanitlarmisiniz ?

Sana bazi seyleri inanman içinde yazmadim..
O halde nasıl istiyorsan öyle yazip dur..
Nasil düsünürsen öyle düsün.
Neyi Dogru saniyorsan öyle san..

Ben tartismak amacli yazmadim.. Benim yazdiklarimi bir oku genel anlamda bir LAF ettim..
Hocalara saygisizlik etmeyelim..
Bunu da yanlis söylediysem o zaman yanlis düsün..

Senin düsüncelerin bize bir sey ifade etmiyor..
Herkez kendi yolunu dogrusunu nasıl olsa kendi bulacak..
Öfken ve GURURUN ile yaz yaz dur.. Ancak kendine yazarsin..

Anlasip da kardes kardes gecinmek, düsünce paylasmak yerine nedir bu öfken Gururun..

Biri yanlis yapiyorsa sende onun altinda kalma /veya tersi..
Böylede doğru yapiliyor saniyorsunuz..

Yazdiklarimi yine anlamayacaksin ama anlayan da anlar..

Selametle ( ben yine saygimi takiniyorum)


what
İslamyolu kardeş bu konuda çok çaba sarf ediyor maşAllah,Allah kendisinden razı olsun ama şunuda söylemeliyim ki bu konuda bir o kadar da biz çaba sarf edip uğraştık fakat bir türlü derdimizi anlatamadık ve banlanıp durulduk.Şükür şimdi eskisi gibi durup dururken banlayan yok,daha insaflılarımız var Allah razı olsun.Kardeş,bir deyim var hani anlayana sivrisinek saz….Yanlış anlaşılmasın hakaret olarak belirtmedim demek istediğim bu duyguyu ve imanın nasılda kuvvet kazandırdığını ancak cemaate katılan kişilerimiz anlar.Girmeyenlere anlatabilmek mümkün değil ki katılınca anlayabilirler o manevi huzuru ve bitmez tükenmez kerameti.Çok şükür zaten herşeyimiz aynı zamanda Kuran ve sünnet ki zaten şeyhlerimizde farklı bir dinde değil.Kendilerinin ağzından dökülen sözcüklerde Kuran,sünnet,hadis,Allah.Amaç Allah c.c. daha çok yaklaştırmak ve dini kuvvetlendirmek olduğu için kimsenin bunu yanlış görmesine gerek yoktur.Çok şükür tüm müslümanların amacıda bu,tam anlamıyla dini yaşamak,doğruyu yanlışı ayırt etmek,sürekli onu hatırlamak ve bağışlanmak için aslında bir Allah dostu şarttır.Fakat tarikatı kendi dinlerinden daha farklı sanıp müslümanlığı sadece kendilerinin yaşadığını sanan insanlarımızda var malesef.Unutmayın ki seydalarımızın anlattığı da Kuran ve sünnet olduğu için onlar bize sadece yardımcı olan Rab bir hatırlatıcı Allah dostlarıdır ve tüm şeyhlerde doğru olanı bulup yaymaya çalışan insanlardır.Hiçbir müslüman bile bile yanlış bilgi vermek istemez sadece herkesin doğrusu kendisine göre farklı olabilir,bunuda insanın kendisi düşünüp neyi doğru bulduğuyla anlaşılır.
İsterseniz bu sitede tarikatta olanlar ile olmayanlar anketi hazırlansın,bakalım inşAllah hangisi ağır basıyor acaba.
Neyse,amaç müslümanlığı en güzel şekilde yaşayıp bağışlanmak olan Rabbimiz bizleri affedip cennetine alsın inşAllah.

Okudunuz mu?  Râbıtanın Şartları ve Uygulanış Biçimi

Daha öööööncelerinde bu konuda fikir beyan eden eski birinin yazdıkları beni etkilemiş hoşuma gitmişti yapabilirsem yazdıklarını yapıştırmak istiyorum

Gavsımız derki,cahillerle münakaşadan kaçının,kötü bir insanı iyi yapmak için uğraşmayın.Onları iyi yapmaya çalışayım derken siz onlara benzersiniz.Siyah ve beyaz bir topluluk karışınca beyazlar da siyah olur.Hep onlar kazanır.Çünkü onların şeytanı öyle bir şeytandır ki kendi düşündüklerini ve söylediklerini "söyle" diye emreder,cahillerde yerine getirir.Yüce Rabbim de ne hikmetse hep cahillerin kazanmasına izin verir.Şüphesiz vardır ONUN bir bildiği.Bu yüzden cahillerle tartışmaktan sakınırız.Yandaşlarımın sizi kendi haline bırakıp yazmaması bu yüzdendir.Allah sizleri hidayet etsin.

kardeş belli ki Kuran ve sünnet sizlere de yetmiyor.Haklısınız bize yetmiyor,çünkü biz herşeyin daha fazlasını daha iyisini öğrenmeye çalışoruz çok şükür bilgi arttırıyoruz.Kolay olan herşeye yanlıştır diyip sıyrılmaktır.Yanlışlığa ispat çoktur,önemli olan zoru seçip doğru için ispat aramaktır.Çok şükür biz kolaya kaçmıyoruz.

Kardeşler bu konuyu kaç defa tartıştık ve sonuç olarak kimse gerçekleri öğrenmek istemedi Sadece rabıta hakkında ki konular sonunda kapatılıp duruldu İslamyolu kardeş bırak onların doğruları onlara bizim doğrularımız bize kalsın Rabıta yüzyıllardır alimler tarafından tartışıldı,açıklık getirilemediği halde hala bizler de tartışıyoruz Onlar getiremediyse bizler mi açıklık getireceğiz? Herkesin doğrusu da yanlışı da kendine Aslında tek sorun onların rabıtaya karşı bakış açısı ile bizim bakış açımızın çok farklı olması Başkaları bunu daha farklı algılıyor sanırım,sorun bu Ama iyi bilsinler ki biz ne yaptığımızı ne düşündüğümüzü ve hangi amaçla yaptığımızı çok iyi biliyoruz,çok şükür ki şirklik bir şey yapmıyoruz Bildiğiniz yanlış durum ile bizi suçlayamazsınız Bildiğiniz rabıta bizim rabıta değil,biz kimseyi haşa dediğiniz gibi Allah veya Muhammed yerine koyup yetiş metiş demiyoruz İstediğimiz,yaptığımız,amacımız bizim yanlış algıladığınız rabıta sizindir,buyrun tepe tepe kullanın Cemaat karşıtları sözler sizindir Fakat şunu untmayın,mutlak galip hak olandır,biz size mağlup olsak bile bu dinimizin ve inancımızın mağlubiyetini göstermez,bu bizim mağlubiyetimizi gösterir.
Sizler herzaman ki gibi yanlış şeyler bulup görüyorsunuz ki tarikat işlerinde de yanlış anlama duyularınız gelişmiş.Oysa ki bir girseniz ne güzellikler göreceksiniz.Bu konuda aile içi huzursuzlukların olacağını sanmıyorum,ya bir yada iki kişiye öyle rast gelmişsinizdir.Çünkü çoğunluk hep erkekler hanımlarını bu işlere götürür,onlar anlatır.Kasrikten geçenler diye bir program var izlerseniz ne güzelliklerin anlatıldığını görürsünüz.Lütfen şeyhlerimizin ve tarikat işlerinin sadece yanlışlarını değil kerametini, güzelliklerini de öğrenmeye çalışalım.

Okudunuz mu?  Nefis Terbiyesi...

Bunlar eskide tartışılan eski birinin düşünceleri,kendisine hak vermiyor değilim.Gerçekten de dediği gibi maşAllah bir gavsın talebesi olmanın hikmeti kerameti nede çok.Bunu bugün birkez daha anladım.Nasıl mı?İhtiyacı olan fakat yanında bulunmayan her hangi birşeyin o gün içinde henüz ağzından çıkmamışken hala içinde olduğu halde kendisine ulaşması.Daha açık anlatayım ihtiyacım olan birşeyin ertesi gün olmadan elimde olması,yani geçen gün eşim yemek olarak dolma istemişti fakat yapamamıştım hemen kolay bir yemeğe kaçınıp sofrayı indirirken komşu bir tabak dolmayı elime verdi.Bugün ıslak mendil lazımdı keşke olsaydı dedim bir iki saat sonra abim ıslak mendil paketleriyle bize geldi.Tanıdık bir market sahibi taşınacakmış bu yüzden eşyaları ucuzlatmış,neden başka bir şey değilde ıslak mendil diyince o herşeyden daha ucuzdu,bir koli alınca dahada ucuza geldi dedi.Ve bunun gibi hergün daha onlarca hikmet.Rabbim sizden razı olsun.O’na emanet olun.


VAİZZ
sizler neyi tartışıp duruyorsunuzki ben böyle bir şey görmedim…
yani ben islamı yaşayabilmem için bir mürid yada başka bir şeyemi tutunmalıyım bana bunu söyleyin .ben kendim yaşayamazmıyım.ne oluyor bu ne öfkedir yazıklar olsun.
sizler aynı peygambere o nun getirdiği buyruklara inanan din kardeşlersiniz.
ben şunu söylim ben ne şeyhe nede falan kişiye asla tutunmam.ben dinimi yaşarım ve giderim varmı ötesi … sizin tartışmanız boş şeyden farklı bir şey değil boş boş boş


Ensar2
Siz hâlâ tartışıyor musunuz?


@_gül_@
selamun aleykum.
benim arkadaşlarım seyda diye bir adamın yolundan gidiyorlar.(yazdıklarım sadece o kişi için geçerli diğerlerini kastetmiyorum)..
ama öyle şeyler söylüyorlarki sanki peygamber efendimizin değilde o adamın yolundan gidiyormuş gibi davranıyorlar.hanefi meshebindeler ama kaza namazı borcu oldukları için sünneti terk ediyorlar.benide davet ediyorlar sürekli ama gitmiyorum.


Eşrefoğlu
< [selamun aleykum
benim arkadaşlarım seyda diye bir adamın yolundan gidiyorlar(yazdıklarım sadece o kişi için geçerli diğerlerini kastetmiyorum)
ama öyle şeyler söylüyorlarki sanki peygamber efendimizin değilde o adamın yolundan gidiyormuş gibi davranıyorlarhanefi meshebindeler ama kaza namazı borcu oldukları için sünneti terk ediyorlarbenide davet ediyorlar sürekli ama gitmiyorum >

”Seyda diye o birinin!!” yolundan gidenler, kaza namazı olduğu için asla sünneti

terketmezler…Sünneti terk eden grup, zaten hem sünnete, hem tasavvufa, hem

tarikata velhasıl ehl-i sünnete muhalif olan grup…


@_gül_@
sünneti terk ediyorlar.ALLAH’ın farzı dururken peygamberin sünnetini yapmak olurmu diyorlar.önce farz sonra sünnet diyorlar.


rukyail
< hiç tartismayacagim Gercekten fuzuli
Madem sen bizim hocalara yanlis diyorsun o zaman sen susmak ile saygini takilip hakaret etmemekle dogrusunu yap kardesim
Sana hocalarimizi sev diyen olmadi
HAKARET etme edersen saygisizlik yaparsin
Gercek müminsen sen dogrusunu yap ve hakaretleri birak artık >

Ya kardeşim mürid yani din adamı olur ama bunlar Allahın kelamını ve peygamberin ilmini uygularlar kendi kendine hocalık imamlık fln olmaz en hakiki ve doğru bilgileri Allah bize hazırdan göndermiştir zaten bizim yapmamız gereken bunları anlayıp uygulamak yarattıgını başıboş bırakmamıştır zaten bizler şanslıyız yani 🙂 ne güzel hazıra konun ne alakasız şeylere meyil ediyorsunuz

Okudunuz mu?  Zikrullah Marifetullah ve Üveysilik Yolu

< sünneti terk ediyorlarALLAH’ın farzı dururken peygamberin sünnetini yapmak olurmu diyorlarönce farz sonra sünnet diyorlar >
Aklınızı mı kaçırdınız siz Allah Muhammed peygamberi çok sever ona hürmet göstermeden nasıl rızalıgını alıcaksınız hem kendi nefsinden bile önce ümmetini düşünen peygambere hiç saygı duyulmaz mı


islamyolu
< sana gelince islamyolu
sana cevap verdiğimde kendini bir şey sanıyorsun
bu hoşuna gidiyor
hatta belki sırf bunun için bana iftira atıp duruyorsun
o yüzden iftiralarını Allah’a havale ediyorum
sadece şu kadarla yetineyim
onun da doğrularının olabileceğini söylemiş
ehlikitabın cennete giremeyeceği konusunda ona destek bile çıkmışım >

bak senle tartışmaya girmeyecem diyorum yine yazılarında benim ismimi kullanıyorsun. Bak @mir sen burada kendini kanıtlamak istiyorsun . bende sana Doğruları anlatınca zoruna gidiyor. Hemen iftira ediyorsun diyorsun. ya ne iftirası senin söylediklerin zaten sayfalar dolusu. bana iftira ediyorsun diyorsun. ben kimseye iftira etmem. lafa bak ya. sana birşeyler söylesem kendini birşeyler sanıyorsun diyorsun. ben kendimi bir şey sanmıyorum. bilakis sen kendini bir şey sanıyorsun. o kadar çırpınıyorsunki yarana basınca. hemen başlıyorsun iftira iftira arkadaşlar iftira atıyor inanmayın. ya bunu çocuk yapmaz. @mir herkezi kendin gibi sanma. Sen mevlana gibi diğer eski Alimlerimize iftira atıyorsun. sana kalırsa Şahı nakşibendi Hazretlerinden tut , İmam rabbaniye ondan da tut. Mevlana Halid e kadar hepsi şirk içinde. yani onlar şirk içinde yaşamış diyorsun. o kadar büyük alimlerimize bile bunları diyorsun. Allah aşkına sana bir şey diyecem. Sen dini nerden öğreniyorsun. Kuran-ı Kerim ve Hadis dışında kimin kitaplarını okuyorsun. o kitabını okudugun kişide hangi mürşit den ders almış. oda bir Mürşidden ders almış. kendi kafasına göre mi öğrenmiş. kimse birşeyi kendi kafasına göre öğrenemiyor. mutlaka onları anlatacakta bir mürşid vardır. bir hoca vardır.

neden bu kadar Tarikattan nefret ettigini anlamıyorum. onların tek amacı Hakkı buldurmak. hakkı söylemek. Yanlış bir şey yaptıklarını ben görmemişim. Ama sen orada diyorsun. bak ben neler yaptıklarını yazacam bu tarikatta. benimde bu sözünden anlayacagım. yeni iftiralarla geleceksin buraya. işin ilginç yanı iftira atan sensin herkezide kendin gibi biliyorsun benide iftiracı yapıyorsun.. Günahtır bunlar vebaldir. bir kişinin açıgını arama. Gidipte tarikatleride kötüleme. otur evinde Kuran-ı Kerim oku Hadis Oku sana zorla Tarikata gir diyen yok zaten. Zaten seni Tarikata kabul etmezler… Hocaların işi gücü yok birde senle uğraşıp dururlar..


what
Vaiz kardeş,tabii ki yalnız başınıza dini yaşayabilirsiniz ve tabii hepimiz ümmet i Muhammediz s.a.v.Ama biz haşa peygamberden önce seyda demiyoruz ki zaten çok şükür gavsımız da ümmeti Muhammed s.a.v ve elhamdulillah dilinden Allah ve resulü düşmüyor.Seydasını peygamberden önce görüyorlar diyenlerin yanlışı var,muhakkak safsata.Hiçbir şeyh peygamberi bırakında bana itaat edin demez çünkü eminim her seydanın sohbetinde en güzel insan olan peygamber efendimiz sav içinde vardır ve her zaman onu bize örnek göstermişlerdir.Eğer kendini peygamberden daha büyük gören bir şeyh varsada zaten o şeyh değildir ve çok şükür biz müslümanların aklı başında olduğu için onu şeyhi edinen de olmaz.Kendinize seyda edinmeye bilirsiniz ama unutmayın ki bu seferde sadece bildiklerinizle kalır olduğunuz yerde sekersiniz ve bilgi edinemezsiniz.İşte tüm mesele bu.Bizlerin seyda edinmemizdeki amaç da bildiklerimizle kalmamak,sohbetlerine katılıp bilgi arttırmak,ortam tanımak,sürekli Allah c.c hatırlamak,hikmet ve keramet sahibi olup dinimizi kuvvetlendirmek,manevi huzuru yakalamak v.b…Yalnız başınıza yanınızda size sürekli Rabbi hatırlatacak biri olmadımı günaha düşmek kolaydır.Boş boş boş demişsiniz ama biz sizin dediğiniz gibi boşyere seyda edinmiyoruz ya.Düşüncesi,sohbeti,sözcükleri en güzel olan ve doğrusu bizimde doğrumuz olan Allah dostlarını seyda ediniyoruz.Çok şükür Rabbimizi de bize hatırlatan o,peygamberimizi de hatırlatan ibadet etmemiz gerektiğini hatırlatan da o.Bilmem anlatabildim mi?

Okudunuz mu?  Şeyhe rabıta etmek şirk değilmidir?

@mir
< bak senle tartışmaya girmeyecem diyorum yine yazılarında benim ismimi kullanıyorsun >
daha birinci cümlen yalan
benim 24.mesajımdaki cümlelerimin özetini
kendi cümlenmiş gibi bana yutturmaya çalışıyorsun ya
bravo sana

Ramazanda açlıktan saçmalıyorsun sanmıştım
ama Ramazan da bitti

< ben kendimi bir şey sanmıyorum >
< benim kadar sünnetlere düşkün kim var >
şimdi bu yukardaki sözünün de bana aid olduğunu iddia edersin

< ben kimseye iftira etmem >
seni daha önce bu konuda yemin etmeye davet ettim
davetim hala geçerli
ben yemin ettim
gene edeyim
VAllahi Billahi TAllahi
bana yazdığın
hemen her mesajında bana iftira atıyorsun
hadi sen de aksine yemin et

ama edemezsin
çünkü sen de biliyorsun ki
sadece bu konuda bana 3 tane iftira attın

neyse bu benim sana son şahsi mesajımdır
ben sözümü tutayım
bugün islamda tasavvuf bölümüne bir-iki konu açacağım İnşaAllah
git uğraş dur 🙂


islamyolu
< benim kadar sünnetlere düşkün kim var >
< >
bu lafı ben demiştim evet. çünkü sen bana dedigin kelimeye cevaptır bu. sen bu kelimenin alıntı olan kısmınıda getirseydin ya. bak bakalım sen ne demişsin bana

< bu yazı @mirin başka bir konuda bana söyledigi sözleridir..

VAllahi ibni Teymiyyeyi bırak
ebu Bekir (ra)’ın yolundan bile gitmem
ben sadece Resulullah’ın yolundan giderim
eğer ibni Teymiiye ve ebu Bekir de o yoldalarsa -ki bence öyledir-
ne mutlu önce onlara sonra bana
sen ise Resulullah’ın yolunda olmayı hayal bile etmiyorsun
zira ondan çok şeyhlerinden bahsediyorsun >
< buda benim @mir e oradaki cevabım

Okudunuz mu?  İlmel-yakin, Aynel-yakin, Hakk-el-yakin. Açıklama veGüzel Örnek

ben Peygamberimiz (SAllahu Aleyhi ve sellem) in ismini duysam içim ürperiyor ne diyorsun sen. Baksana yorumlarıma. Peygamberin ismini anınca hemen SAV bile demiyorum SAllahu Aleyhi ve Sellem diye uzatıyorumki sizler okuyunca onuda okuyasınız salavatınız gitsin… benim kadar sünnetlere düşkün kim var. Senin zayıf dedigin hadislerin bile hepsini kabul etmişim ben. ben diyorum Alimler Peygamber varisleridir. Ben Bir Allah dostu gördügümde bile aklıma Peygamber efendimiz (SAllah Aleyhi ve sellem gelir ) canım feda ona. Hz Ebubekir (radıyAllahu Anh ) da Peygamberimizden sonraki en güvendigimdir. O sıddıktır. Sahabelerimizin hepsine ben güvenirim. Ehli sünnet demek Sahabelerin yolundan gitmekdir >
bu lafa karşılık sen peygamberimiz (SAllahu Aleyhi ve sellem) in sünnetlerini kabul ediyormuşun gibi bende hiç etmiyormuşum gibi anlaşışmıyormu. buna karşılık ne verecem. Benim Sünnetlerin Hadislerin hiç birini inkar etmemem kendini beğenmekmi oluyormuş. yok daha neler.. bunlar iftira degilde nedi,r. göz göre göre iftiralar ediyorsun. dahada yemin billah ediyorsun. ne kadar Meraklısın yeminler etmeye. bende diyorumki boş yere senin için yemin etmem. öğrenmek isteyen açsınlar baksınlar o konularımıza. kimin haklı çıktıgını görürler. @mir fessatlıkta üstüne yoktur zaten. ben orada diyorum hadislere uydurma deme. sende gelmişin iftira yapıyorsun. ben zayıf diyorum. diyorsun. tamam hepsine zayıf demiyorsun ama uydurma dediklerinde var. sen neden şırıngayla aradaki kelimeleri alıyorsun. hepsini alda görelim. buradada kimseye iftira etmiyorum. senin dedigin lafları söuylüyorum. vede söylemek istediklerinin manasını söylüyorum.


@_gül_@
rükyail kardeşim aklını kaçıran ben değilim tarikat ile ilgili yazışıyorsunuz bende gördüğüm tarikatı yazayım dedim elhamdürillah ne sünneti terk ederim nede bile bile isteye isteye farzı kaçırırım.


haldandoz
<
elhamdürillah ne sünneti terk ederim nede bile bile isteye isteye farzı kaçırırım >

Yazılışın ve telaffuzun doğrusu "Elhamdulillah" olması gerekir..


@_gül_@
sağol haldandoz kardeş ALLAH razı olsun uyardığın için.


Hoca
Müslüman Tarikat Mensubu OlmakZorunda Mıdır? – Nureddin Yıldız

Soru ve cevabı video sohbet


Kayıtsız Üye
Allah yolunda gitmek için Tek Yol Gösterici, Peygamberimizdir.Diğer o hoca denen şarlatanları peygamber gibi görüp el etek öpenler , ne büyük günaha giriyorlar.Allah ıslah etsin, ne diyelim….


gul_42gul
ben tarkata katılmak istesem hangi tarikat doğrudur


Kayıtsız Üye
Tarikata gerek yoktur önemli olan kalben yaşamaktır


cemaate girmek şart mı, tarikata girmek istiyorum, tarikata gir

Bu kategoride yer alan Nefis Ve Dereceleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini yaşamak için herhangi bir tarikata girmek şartmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.