Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:46
kadin
Yönetici

Hayızlı kadın ile cinsel ilişkinin sınırları nelerdir?

Hayızlı kadın ile cinsel ilişkinin sınırları nelerdir?

ßaran
Hayızlı kadın ile cinsel ilişkinin sınırları nelerdir?

Muayyen halde bulunan bir kadınla beraber olmanın bazı sınırları var. Bilindiği gibi, bir koca hanımıyla normal vakitte beraber olabilir. Bunun da İslamın izin verdiği kadının üreme organından olması gerekir. Fakat kadın muayyen halde iken, kocası ile istediği rahatlıkta sevişemez. Çünkü, üreme organından sevişmesi ve cinsel muamelede bulunması caiz değildir.

Okudunuz mu?  Tesettür Modası..Şık Tesettür Kıyafetleri

Bununla beraber; bir erkek, kendi hanımı muayyen halde olsa bile öpebilir ve okşayabilir. Özellikle erkek, kadının belden yukarısı için istediği şekilde muamelede bulunmasında dinen hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

Adet halinde sevişmek, Peygamber Efendimizin (s.a.v) sünnetlerindendir. Arzulanmaya ve şehvetsiz de olsa sevilmeye muhtaç olan kadın, her ay belirli bir süre adetli günlerinde ilgisiz kalmaktan ve sevimsiz olduğu şeklindeki üzücü şartlanmalardan ötürü bunalabilir. Onun için bu günlerinde kadınları ilgisiz bırakmak doğru değildir.

Okudunuz mu?  Adet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın ibadetlerini yerine getirmede nasıl hareket etmelidir?

Hz. Aişe (r.a.) şöyle anlatıyor.

" Eşleri olan bizlerden biri adet gördüğü zaman Allah’ın Resulü (göbekle dizler arasına örten) genişçe bir örtü örtünmesini emreder, sonra da onun göğüslerine yönelirdi." (1)

Erkek, adetli karısının dizkapağı-göbek arasına dokunmadıktan sonra, onunla her türlü cinsel oynaşma yapabilir. Karısının eliyle, ya da vücudunun başka yerleriyle tatmin olabilir ve diz kapağı – göbek arasından da örtü varken yararlanabilir. Bunda hiç bir sakınca olmadığı gibi, hem kendini boşaltıp haramdan koruduğu, hem de âdetli iken bir bakıma hasta olan ve yalnızlık hissedebilmesi muhtemel bulunan eşiyle ilgilendigi için bu sevap ve yapılması gereken bir davranıştır. Efendimizin, bütün hanımlarına, onlar hayızlı iken bu şekilde yaklaştığı rivayet edilmiştir. Hatta bazılarına göre âdetli hanımıyla cima dışında herşeyi yapabilir. Imâm Muhammed bu görüşdedir (2)

Okudunuz mu?  Adet (Hayız) Nedir? Aybaşı ne demektir?

Kadın hayız döneminde orgazm olması halinde gusül abdesti alması şart değildir. Adet dönemi bittikten sonra gusül abdesti alabilir.

1) Nesai, 1,189.
2) İslam Fıkhı Ansiklopedisi


Cevap: Hayızlı kadın ile cinsel ilişkinin sınırları nelerdir?

Praetorian
ALLAH(c.c.) razı olsun kardeşim.


Yanıt: Hayızlı kadın ile cinsel ilişkinin sınırları nelerdir?

INSIRAH19
ALLAH razı olsun

Okudunuz mu?  Denizde cinsel ilişki

Cevap: Hayızlı kadın ile cinsel ilişkinin sınırları nelerdir?

mumsema
Adetli iken göbek ile diz hariç geri kalan yerlerden yaralanılabilir.


Kayıtsız Üye
Acaba hayız halinin son gününde hiç kanama yokken ama sadece bir lekelenme sebebiyle abdest için beklenirken cinsel ilişkinin hükmü nedir

Okudunuz mu?  Kadın Kocasından Nefret Edip Onunla Birlikte Kalmak İstemiyorsa Ne Yapar?

imam
< Acaba hayız halinin son gününde hiç kanama yokken ama sadece bir lekelenme sebebiyle abdest için beklenirken cinsel ilişkinin hükmü nedir >

Kadın adetinin son gününde hemde leke olmsa bile cinsel ilişkide bulunamaz.


uA07
Allah razı olsun böyle bilgileri açık açık anlattığınız için değilse aklımızda soru işaretleri kalıyor harama düşme tehlikesi doğuyor (Allah korusun) ek olarak bişey sorabilir miyim göbek ile diz arasına örtü örtmek yerine giyinik vaziyette sürtünme yolu ile tatmin sağlanabilir mi saygılar

Okudunuz mu?  Peygamberimiz (a.s.)ın Diğer Süt Annesi Süveybe Hatunun Hayatı

imam
< Allah razı olsun böyle bilgileri açık açık anlattığınız için değilse aklımızda soru işaretleri kalıyor harama düşme tehlikesi doğuyor (Allah korusun) ek olarak bişey sorabilir miyim göbek ile diz arasına örtü örtmek yerine giyinik vaziyette sürtünme yolu ile tatmin sağlanabilir mi saygılar >
eş ile bu şekilde sevişmek haram değil tabiki

Okudunuz mu?  Kadını cehenneme götüren haller..

uA07
Teşekkür ederim hocam Allah razı olsun


hayızlı kadın, adetli kadınla ilişki, adet halinde ilişki

Bu kategoride yer alan İslamda hamilelikte cinsel ilişki başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayızlı kadın ile cinsel ilişkinin sınırları nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.