Anasayfa
13 Haziran 2021, 12:54

Mushaf sıralaması

Mushaf sıralaması

rems
Kuranı kim sıralamaya koymuştur?

CEVAP: Elimizde bulunan Mushaf’ın sure sıralaması Hz. Osman’ın hilafeti zamanında onun talimatıyla yapılmıştır. Peygamberimizin son okuyuşuna (son mukabele) göre yapıldığı kabul edilir. Zeyd b. Sabit başkanlığındaki 5 kişilik bir heyet sıralamaya koymuştur


Cevap: Mushaf sıralaması

HADİE
hazreti osman islam halifelerinden biridir ve kuran aşkı ile yanan bir müslümandır ve kuran okurken şehit edilmiştir onun zamanında musaf sıralaması yapıldığı bilinmektedir

Okudunuz mu?  İkindi vakti uyunmaz sözünün dayanağı var mıdır?

Mushaf

Merhamet23
Selamın aleyküm benim sorum şudur kurani kerim cem edilirken bir yandan mushaf halinemi getiriyordu yoksa cem edilmesi bittikten sonramı tek sefer mushafta toplandı veya yazdı örnek veriyorum mushafa bakara suresinin örneğin 100 ayetini kadar buldu. bulduğu kadarını mushafa yazdı diğer bakara suresinin diğer ayetlerinide bulduğu zaman mushafamı ekledi yoksa bakara suresinin tamamını bulduktan sonramı tek seferde mi mushafa yazdı yani anlatmak istediğim kuranın ayetlerini parça parça mı mushafa yazdı yoksa bir sürenin bütün ayetlerini topladığı zaman tek seferde mi yazdı mushafa yoksa örneğin nisa süresinin ilk 5 ayetine kadar bulup yazdı MUSHAFA 5 ‘ten sonrasını bulduktan sonra mushafa ilave edip tamamladı mı yoksa bütün süreleri mushafa yazmadan önce bütün ayetlerini toplayıp öylemi yazdı?

Okudunuz mu?  Kişi karısını boşadıktan veya karısının ölümünden sonra baldızıyla evlenebilir mi?

Yorum: Mushaf sıralaması

arifselim
Aleykum selam. Kuranı kerim cem edilirken sure sure toplandıktan sonra mushaf haline getirilmiştir. Önce sureler tamamlandı ve daha sonra da mushaf olarak tanzim edildi. Zaten bu konuda görevli olan ve kuranı ezbere bilen onlarca büyük sahabi ve hafızlar tarafından yapılmıştır.

Okudunuz mu?  Çarşaf giymek farz mıdır? Bir cemaate mensup olmak şart mıdır?

Omer Faruk
< Selamın aleyküm benim sorum şudur kurani kerim cem edilirken bir yandan mushaf halinemi getiriyordu yoksa cem edilmesi bittikten sonramı tek sefer mushafta toplandı veya yazdı örnek veriyorum mushafa bakara suresinin örneğin 100 ayetini kadar buldu. >
Selamün Aleyküm Kardeşim,

Okudunuz mu?  Cin musallatı nasıl anlaşılır ?

Kur’an zaten VAHİY KATİPLERİ denen, Rasulullah (A.S) döneminde görevlendirilmiş bir kurul tarafından yazılıyordu. Yani, Kur’an’ın toplanmasından değil, iki kapak arasına alınmasından bahsedebiliriz. Vahiy katiplerinin yanında bazı sahabeler de kendi kendilerine inen ayetleri kaleme alıyorlardı. Bu kurula hangi ayetin hangi surede olacağı Rasulullah (A.S) tarafından zaten dikte ediliyordu. Nitekim Rasulullah (A.S)’dan sonra rivayetlere konu olan Kur’an’ın farklı nüshalarının imha edilmesi bu kurul dışında kaleme alınan nüshalarla ilgilidir.

Okudunuz mu?  Ümmü Sıbyan Cini - Faruk Beşerin soru vecevabı

Selametle…


mushaf sırası

Bu kategoride yer alan Başkasına evlatlık olarak verilen kişinin öz babasından miras hakkı var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mushaf sıralaması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.