Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:52
Sohbet
Yönetici

Gelincik çiçeği

Gelincik çiçeği

gelincik_
Gelincik çiçeği

Gelincik çiçeği 20-90 cm yükseklikte, bir veya iki yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları parçalı, çiçekleri kırmızı, taç yapraklarının dip kısmı siyah lekeli yada lekesizdir. Gelincik çiçeklerinin meyvesi tüysüz ve fıçı biçiminde, çok tohumlu bir kapsüldür. Anadolu da oldukça yaygın olan gelincik, genellikle yol kenarlarında ve ekin tarlalarında bol miktarda yetişmektedir. Türkiye de 16 kadar papaver türü yetişir ve bu türlerin hepsinin çiçekleri halk arasında gelincik çiçeği olarak adlandırılır. Gelinciğin çiçeği yatıştırıcı, öksürük kesici, göğüs yumuşatıcı ve hafif uyutucu etkilere sahiptir. Ayrıca kurutulmuş gelincik meyvesi toz haline getirildikten sonra balla karıştırılıp öksürük kesici olarak kullanılır.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin misafirlere ikramda bulunmaya tavsiye eden bir hadis

Cevap: gelincik çiçeği

Extremist
Aynı zamanda yırtıcı bir hayvandır. Tabii ki çiçeği değil, sadece gelincik. Üye kardeş alınmasın, bilgi maksatlı yazıyorum.

Timsahlar avlarını yedikten sonra küçük kuşlar dişlerini temizlesin diye ağızları açık uyurlar. Küçük boyutlu bir yırtıcı olan gelincik bu açık ağızdan timsahın içine girer ve organlarını parçalayarak yer. Yani bir nevii timsah avcısı.

Okudunuz mu?  İmam hatip, müezzini kayyım, mihrap, mahfil kavramların anlamı

Yanıt: gelincik çiçeği

gelincik_
yırtıcı hayvan yok alınmadım:) ben çiçek hakkında bilgi vermiştim sadece.yorumun için Allah razı olsun kardeş…


Cevap: Gelincik çiçeği

Kayıtsız Üye
hem de sehit cicegidir .sehit dusdugu yerde birer gelincikler acarmis.

Bu kategoride yer alan Cfr nedir? kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gelincik çiçeği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.