Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:46
kadin
Yönetici

Kürtajla İlgili Hadisler

Kürtajla İlgili Hadisler

Şahmerdan
Kürtajla İlgili Hadisler

İbn-i Me’sud (r.a.) Peygamber (s.a.v.) Efendimize soruyor:
– "Hangi günah daha büyüktür? Allah Rasülü cevap veriyor.
– Seni yarattığı halde Allah’a denk, ortak ve benzer koşman.
– Ondan sonra?
– Seninle beraber oturup (hazırlanan yemekleri) yer korkusuyla çocuğunu öldürmen…
– Ondan sonra?
– Komşunun karısıyla zina etmen…" (Buhari. Müslim.)

Rasülüllahın (s.a.v.) Kadınlarla Çocuklarını Öldürmemeleri İçin Yaptığı Anlaşma…
Hz. Peygamber (s.a.v.) yeni müslüman olan kadınlarla bey’at eder, onlardan söz alırdı. Bu kadınların uymaya söz verdikleri hususlardan biri de "evlatlarını öldürmemeleri…" mealindeki ayetin tefsirinde, İbni Kesir, çocuk düşürmenin de evlat öldürmeye dahil olduğunu kaydeder. (Kur’an-ı Kerim, el-Mümtehine:12)
Kadınlardan Habil kızı Azze şöyle der:
"Rasulüllah (s.a.v.) ile yaptığım antlaşmada o, bana: "Gizli ve açık bir şekilde çocuğunu öldürmeyeceksin" diye şart koştu. Açık olan çocuk düşürmenin ne demek olduğunu bilirim. (Cahiliyet çağında olduğu gibi). Gizlice çocuk öldürmeye gelince ben onu Rasulüllaha sormadım. O da kendiliğinden söylemedi. Öyle kanaat getirdim ki o, çocuk düşürmektir. Allah’a yemin ederim ki hayatım boyunca asla çocuk düşürmeyeceğim!…

Kaynak: İslam Fıkhı, Celal Yıldırım, Konya, Uysal Y. C.4.S.73 v.d.

Not : Günümüz Dünyasında Önemli Bir Konudur Kürtaj İle İlgili Hadisleri Bilen Kardeşleriminde Eklemelerini Rica ederim Kaynak Sağlam Olmak Koşulu İle


Cevap: Kürtajla İlgili Hadisler

Yusuf
İmam Buhari ve Muslim Ebu Hureyre(r.a.)’den şöyle rivayet ettiler: Allah’ın Rasulü(s.a.v.), kürtaj yapan (çocuğunu düşüren) Beni Lehyan kabilesinden bir kadının, ğurre (erkek veya kadın bir köle verme şeklindeki cezayı) ödemesine hükmetti.

Okudunuz mu?  Lohusa halinde kan kesildikten sonra beklemek ve Sezeryan ile doğumda, herhangi bir değişiklik varmı

İmlas: İmlas, hamile bir kadına herhangi bir saldırı yaparak veya darbe vurarak çocuğun düşürülmesidir. Bu bir cinayettir ve günahtır. Ğurre, erkek veya kadın bir köle, ödemeyi gerektirir. Bu miktar, tamamlanmış olarak doğan birisi için gereken diyetin onda biridir.

İmam Buhari ve Muslim’in Sahih’lerindeki bir rivayette, Ömer ibn el-Hattab(r.a.), -Hilafeti Döneminde- karnına vurulması sonucu çocuğu düşürülen bir kadının durumu (imlas) hakkında Sahabeler(r.anhum)’e danıştı. El-Muğire ibn Şu’be(r.a.) şöyle dedi: Allah Rasulü(s.a.v.) bu durumda, ğurre ödemeyi, erkek veya kadın bir köle verilmesini emretmişti. Muhammed ibn Mesleme onun rivayetini destekledi (doğrudur dedi).

Okudunuz mu?  Adetliyken diş teli taktırmak abdeste engel midir?

Yanıt: Kürtajla İlgili Hadisler

ßaran
Abdullah‘tan: Sizin her birinizin yaratılışı annesinin karnında 40 günde derlenip toparlanır. (yücma´u). Sonra böylece alaka (çengel) olur. Sonra böylece mudğa (belli belirsiz cisim) olur. Sonra Allah (cc) bir melek gönderir ve ona dört sözle emreder: Amelini yaz! Ecelini yaz! Said mi, şaki mi olduğunu yaz! Sonra da ona ruh üflenir…”[Buharî, bed´ul-halk, no 3036; Buharî değişik münasebetlerle bu hadisi ayrıca 3154,6221 ve 7016 numaralarda da verir.

Aynı hadis, aynı râviden alınarak Müslim´de şu iki basit, ama önemli farklılıkla verilir: "Sizin her birinizin yaratılışı annesinin karnında 40 günde derlenip toparlanır. Sonra bu sürede, böylece alaka olur. Sonra bu sürede, böylece mudğa olur. Sonra melek gönderilir ve ona ruh üfler ve dört şeyle emrolunur…”[Müslim, kader 1]


kürtajla ilgili ayetler, kürtaj ile ilgili ayetler, kürtaj ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan İstihâze (özür kanı) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kürtajla İlgili Hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.