Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:17
Oruc
Yönetici

Şafii mezhebine göre cünüp olarak oruç tutmak

Şafii mezhebine göre cünüp olarak oruç tutmak

ßaran
Şafii mezhebine göre orucun başlangıcında temiz olmak için, fecirden önce cünüplükten yıkanmak, adaptandır.

Cünüp olduğu halde fecirden sonra yıkanmak, orucun sıhhatine engel değildir. Ancak efdal olan, fecirden önce yıkanmaktır. Bunun delili, şu hadistir: ‘Hz. Peygamber, cimadan dolayı bazen sabahladıktan sonra yıkanıp orucuna devam ederdi’. (Buharî/1825, 1830)

Hayız ve nifastan kurtulan kadının da fecirden önce yıkanması müstehabdır. (Büyük Şafii Fıkhı, Dr. Mustafa el-Hin, Dr. Mustafa el-Buğa, Ali eş-Şerbeci, Çeviren: Ali Arslan)
Cünüp olarak bir namaz vaktinden fazla beklemek haramdır. Ancak iftara kadar cünüp beklemek orucu bozmasa da sevabını azaltır.

SİE


Cevap: Şafii mezhebine göre cünüp olarak oruç tutmak

cınar17
Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Eşinin elini tutmak orucu bozar mı?

Cevap: Şafii mezhebine göre cünüp olarak oruç tutmak

Darusselam
Oruca cünüp olarak başlamak oruca engel değildir. ama en kısa zamanda yıkanmak gerekir.bunu adet haline getirmemek gerekir.şeytana fırsat vermeyelim.


Şafiilerde cunüpken oruç tutmak, Şafiilye göre Cenabet oruç tutulur mu

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz Kaç Yıl Ramazan Orucu Tutmuştur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebine göre cünüp olarak oruç tutmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.