Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:30
Namazlar
Yönetici

Arsa ve Daire Zekâtı

Arsa ve Daire Zekâtı

Hoca
Arsa ve Daire Zekâtı

Arsalar iki maksadla alınır: Ya üzerinde ev veya akar getiren bir bina yapmak için, Ya da arsayı arsa olarak tutup kâr elde etmek için… Birinci niyetle alınan arsalarda ticaret niyeti olmayıp mülk edinmek gayesi olduğundan, kıymetleri itibariyle zekâta girmezler. Getirdikleri kira bedelinden zekâtları verilir. Ticaret maksadı ile satın alınan arsalar parsellenerek veya tüm olarak satışa arzedildiklerinden ticaret eşyası kısmına girerler. Bunların kıymetleri üzerinden zekâtları verilir. İnşa edilerek kiraya verilen veya oturulan binaların kıymeti üzerinden zekât yoktur, getirdikleri kiralara zekât düşer. Satış için inşa edilen bina ve apartman daireleri, ticaret malı kısmına girdiklerinden, bunların da kıymetleri üzerinden zekâtları verilir.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Sünnet Namazlar Camide Kılınır mı?

Mehmet Dikmen


Cevap: Arsa ve Daire Zekâtı:

fecr
Allah c.c. razı olsun güzel bir paylasim sagolasin


Daire alımında zekat hesabı..?

almanyali67
Selamünaleyküm Benim bir miktar param var geçen yıl zekat verilmişti Bu yıl senesi dolmadı ve onunla da daire alındı kiraya vermeyi düşünüyorum zekatı nasıl hesaplanır ?değerinden mi? Yoksa kira gelirinden mi ?hesap olunur? Bu hesabın içinde el borcu da var

Okudunuz mu?  Sehiv Secdesi Nasıl Yapılır?

Yorum: Arsa ve Daire Zekâtı

mum
Alınan evin kirasından elde edilen para diğer para ile birlikte yıl sonunda hesaplanır ve özyle zekat verilir.
Kira parasını ayrı hesaplamayın

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebinde her zaman kaza namazı kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arsa ve Daire Zekâtı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.