Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:10

Küçük çocukların kız erkek fark etmez dudaklarını öpmek uygun mu değil mi?

Küçük çocukların kız erkek fark etmez dudaklarını öpmek uygun mu değil mi?

Hoca
Küçük çocukların kız erkek fark etmez dudaklarını öpmek uygun mu değil mi?


İslam kaynaklarının verdiği bilgilere göre, genel olarak insanların (erkeğin erkekle, kadının kadınla) dudak dudağa öpüşmek mekruhtur. İslam’da böyle bir adet yoktur. Ancak küçük çocukların, sevgi ve şefkatten kaynaklanan bir ilgiyle, ağzını öpmekte bir sakınca görülmemiştir. Yeter ki, öpen kimsede zarar verecek bir hastalık bulunmasın. (bk. Celal Yıldırım, İslam Fıkhı, IV/233).

Okudunuz mu?  Yeni doğan bebeğin kırkı çıktığında bebeği kırklamak adı altında yıkamak ve gusül abdesti aldırmak islamda var mıdır

Bununla beraber, kişinin kendi çocuğunu veya mahremi olan bir çocuğu öpmesi ile yabancı bir çocuğu öpmesi arasında bir fark gözetmekte fayda vardır. Özellikle yabancı kız çocuklarının ağzını öpmek konusunda ihtiyatlı davranmak, nefsin hilelerini düşünmekte pek çok yarar vardır. Şu da bir gerçektir ki, çocuktan çocuğa, kızdan kıza, fark vardır. Yabancı ile mahrem arasında, oğlan ile kız arasında bu fark çok daha açıktır. "Şüpheli şeylerden kaçının" mealindeki hadis-i şerife kulak vermek gerekir.
SİE

Okudunuz mu?  Çiğ et yemek caiz mi? Çiğ köfte, çiğ salam, sosis, sucuk yemek caiz midir?


Cevap: Küçük çocukların kız erkek fark etmez dudaklarını öpmek uygun mu değil mi?

rana
Allah c.c. razı olsun


Yanıt: Küçük çocukların kız erkek fark etmez dudaklarını öpmek uygun mu değil mi?

zemfur
Allah razı olsun hocam mum


Soru: Küçük çocukların kız erkek fark etmez dudaklarını öpmek uygun mu değil mi?

esin-ti
hiç hoş olmayan birşey.Yani bu bazı anlarda hoş görülse de olmaması gereken birşey:(

Okudunuz mu?  Adetliyken ayetel kürsüyü el değmeden...

meryemgül1
Allah c.c. razı olsun


şaf_ak
çocukların boyunlarını, dudaklarını ve cinsel organlarını öpmenin onlarda erken yaşta cinsel duyguların uyanmasına sebep olduğunu söylemişti aile çocuk eğitimi veren bir eğitmen…dikkat edilmeli…

Bu kategoride yer alan Alevi ile evlenilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küçük çocukların kız erkek fark etmez dudaklarını öpmek uygun mu değil mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.